Ferge Dyrøy Øyrekken 820 – 825

Fergen Dyrøy Øyrekken er ruten og forbindelsen fra Dyrøy til to forskjellige punkter, Sula og Halten. Og derfor finner vi to forskjellige numre, rute 820 og 825. Men siden de har samme utgangspunkt og område, er de vist sammen fordi de har mange likhetstrekk, som for eksempel priser. Den eneste forskjellen er rutetidene og ruten, som vi skal se nedenfor.

Denne fergen er forbindelsen til øyene i dette området, som Mausundvær, Bogøyvær eller Sula, eller på den andre siden Gjæsingen, Sauøy eller Halten. Ferger og hurtigbåter er derfor den eneste måten å nå disse øyene på med offentlig transport. Vi vil dekke all informasjon om denne ruten, både rute 825 fra Dyrøy til Sula, og fra Dyrøy til Halten med rute 820. Så la oss sette i gang.

Ferge Dyrøy Halten – Dyrøy Sula

Tidsplaner

Nedenfor kan du se alle rutetabellene for fergerutene 820, 821 og 825. Det du bør være oppmerksom på, er forskjellene mellom de to rutene, der den ene ruten går fra Dyrøy til Sula og omvendt, og den andre ruten går fra Dyrøy til Halten og omvendt. Siden det er ruter på hver sin side, er de adskilt, fordi det ikke ville gi mening å gå den ene veien og så den andre veien. Det er bedre å ha to ferger som kjører ruten i hver sin retning, slik at man slipper å snu så mange ganger og bruke så mye tid på ruten.

For øvrig anbefaler jeg også at du tar en god titt på hvilken måned du befinner deg i, da det vil avhenge av hvilken rutetabell du må se på, om det er den vanlige rutetabellen, sommerrutetabellen eller høstrutetabellen. Bare klikk på navnet hvis du skal se på noe annet enn den vanlige rutetabellen, som vi har tatt med først. Og til slutt anbefaler vi at du leser kommentarene, som ofte inneholder informasjon som hjelper deg med å forstå rutetabellen og ruten bedre, samt viktig informasjon for reisen din.

Du kan se PDF-filen ovenfor ved å klikke her.

Tidsplaner Høst (Fra og med 4. september til og med 1. oktober)

Du kan se PDF-filen ovenfor ved å klikke her.

Tidsplaner Sommer (12. juni til og med 3. september)

Du kan se PDF-filen ovenfor ved å klikke her.

Det kan være litt forvirrende å se rutetabellene, ettersom det finnes tre ulike rutetabeller avhengig av hvilken måned eller årstid du befinner deg i. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker Atbs ruteplanlegger, som du kommer direkte til ved å klikke på knappen nedenfor. Da kan du se rutetabellene på en enkel og rask måte, bare ved å angi avreisested og ankomststed. Det var alt.

Rutetider

I dette tilfellet finner vi to helt forskjellige og separate ruter, rute 820 og 825, som har samme startpunkt, men som går i hver sin retning. Derfor har vi skilt ut ruten som fergen tar i hvert tilfelle, som du kan se nedenfor.

Rute og rute 825 Dyrøy – Mausundvær – Bogøyvær – Sula:

Rute og rute 820 Dyrøy – Gjæsingen – Sørburøy – Sauøy – Halten:

Priser

Som bildet nedenfor viser, er det gratis å gå om bord på denne fergen. Når noe er gratis, skal du ikke spørre hvorfor, men bare glede deg over at du ikke trenger å betale for det.

Men i virkeligheten er det på grunn av subsidiene som fergene mottar på ruter med få passasjerer, med mindre enn 100 000 passasjerer det siste året. Da vet du hvorfor denne fergeruten er gratis. Det beste er at du ikke engang trenger å kjøpe billett, det er bare å dra til havnen og gå om bord. Så enkelt er det.

Dyrøy kai

For å starte ruten mellom disse øyene er det viktigste påstigningsstedet Dyrøy kai. Derfor har vi plassert den først, siden det er den mest brukte havnen og forbindelsen til alle de andre øyene og punktene på denne ruten. Hvis du ikke vet hvor Dyrøy kai ligger, kan du se det rett nedenfor på kartet.

I havnen finnes det bygninger der du kan få svar på spørsmål eller vente under tak til fergen kommer. Andre ruter, som f.eks. hurtigbåtruter, har også avgang fra denne havnen. Bare vær oppmerksom på hvor fergehavnen ligger, da den er atskilt fra hurtigbåthavnen. Derfor har vi lagt til kartet slik at du kan se hvor du må gå for å komme om bord på fergen. Du ser den klassiske kaien som stikker ut i vannet med den røde og hvite barrieren, så du vet at du er på rett sted.

Addresse: 7273 Norddyrøy

Nedenfor kan du se alle havnene og punktene på denne ruten, slik at du vet hvor de ligger, og du kan også se et bilde slik at du bedre kan se havnen og hvor fergen forlater deg eller hvor du må gå for å komme deg på fergen ved det stoppet på ruten.

Mausundvær kai

Addresse: 7284 Mausund

Bogøyvær kai

Addresse: 7282 Bogøyvær

Sula ferjekai

Addresse: 7280 Sula

Sula hurtigbåtkai

Addresse: 7280 Sula

Gjæsingen kai

Addresse: 7285 Gjæsingen

Sørburøy kai

Addresse: 7286 Sørburøy

Sauøy kai

Addresse: 7287 Sauøy

Halten kai

Addresse: 7287 Sauøy

Kontaktinformasjon

Du finner kontaktinformasjonen til selskapet som driver denne ruten, som er Torghatten Midt med MS Vetlefjord og MF Frøyaferja. Så hvis du har spørsmål om denne ruten eller andre ruter som drives av dette selskapet, kan du finne svaret ditt med denne kontaktinformasjonen.

MS Vetlefjord og MF Frøyaferja Telefon: +47 918 11 171 (ring innen kl. 20.00)

Ruteopplysning Telefon: 177

E-post: firmapost@torghatten-midt.no

Telefon73 89 07 00 (Tast 2 for Region Nord)

Atb kontaktskjema: https://www.atb.no/kontaktskjema/

Hvor lang tid tar fergeturen Dyrøy Øyrekken?

Kjøretiden mellom disse to punktene er 1 time og 50 minutter (Dyrøy – Halten). Rutetiden for den andre forbindelsen Dyrøy – Sula er 50 minutter. Vær oppmerksom på at dette er den totale rutetiden med alle stopp, men noen ganger er ruten mer direkte og rutetiden kan endres mye og reduseres. Eller den kan forlenges med noen minutter. I tilfellet Dyrøy – Halten opptil 2 timer og 05 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *