Brreg

Brreg er et selskap som har laget en plattform som gjennom utvikling og drift av tjenester som letter kontaktprosessen med offentlige tjenester eller organisasjoner. Vi vet alle hvor komplisert det er å komme i kontakt med myndighetene eller offentlige tjenester, for eksempel vann, gass og til og med elektrisitet, eller organisasjoner som miljø eller verk, som, når de bygges, er viktige organisasjoner for den prosessen, men de er også de mest kompliserte eller med det som er mest forventet å kunne ha respons fra dem.

På denne plattformen har den mer enn 450 personer som hjelper deg med å gjøre hele prosessen mye enklere og at du kan gjennomføre prosessen mye mer komfortabelt og enkelt, denne plattformen fungerer fysisk i Brønnøysund-området, selv om de også har kontorer i Narvik og Oslo . På disse to siste områdene er det langt færre arbeidere og prosessen kan gå mye tregere enn om man går til hovedkontoret og får alle saker og prosesser håndtert direkte av Brønnøysund.

Så det første du bør gjøre er å finne ut hvilket Brreg-kontor som er nærmest din lokasjon, eller hvis du er veldig langt unna kan du kommunisere med dem på telefon, siden de også har god kundeservice som er veldig effektiv, i tillegg kan de også kontaktes via e-post eller gjennom sosiale nettverk.

Oppdrag

Etter å ha visst litt om denne bedriften, hva den gjør og hvor de jobber, er det viktig å vite om deres oppdrag, dette for å forstå deres strategier og måten de jobber på, i tillegg til alt det sosiale arbeidet de har holdt på med siden. dets etablering. av selskapet, er dets misjon globalt som følger:

  • Vi sørger for orden og oversikt over informasjon om økonomiske forhold, eierskap og ansvar i virksomheten.

fokusområder

Og til slutt skal vi kjenne til hvilke fokusområder Brreg har som selskap og hvordan de alltid bruker dem for å kunne forbedre seg og på samme måte hjelpe alle mennesker, fokusområdene er følgende:

  • Data og tjenester med tilstrekkelig kvalitet og god informasjonssikkerhet
  • Seriøsitet i samfunnet i forebygging av arbeids- og økonomisk kriminalitet
  • Digitalisering med ny tjenesteplattform
  • Tjenester i samsvar med brukere i sentrum
  • Verdiskaping, innovasjon og bærekraftig omstilling gjennom samarbeid i bedrifter og frivillig sector
  • Fremtidig behov for passende erfaring og evne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *