Lindos

Lindos ligger på østkysten av Rhodos, ca. 55 km sør for byen Rhodos. Lindos er den eneste av Rhodos’ tre antikke byer som fortsatt står som en bysamfunn, og det gjør det til et unikt utfartsmål.

Over byen ligger Lindos’ akropolis. Det er et enormt forsvarsverk som gjennom tiden har blitt utvidet av antikkens grekere, romere, bysantinere, korsfarerriddere og osmanere.

Like utenfor Lindos ligger det 4-stjerners Lindos White Hotel & Suites, veldig nær den vakre Vlycha-stranden. Hotellet får gode anmeldelser fra gjestene.

Lindos strand

Strender i Lindos

Hovedstranden i Lindos ligger ved foten av byen (mot nord). Det er en herlig strand, og etter en varm tur opp til akropolis er det deilig med en forfriskende svømmetur i det klare vannet. Det er mulig å leie solsenger og parasoller på stranden, men merk at det kan være rift om plassene.

I den nordøstlige utkanten av byen ligger Pallas-stranden. Her er det vanligvis færre gjester, og det er også solsenger og parasoller her.

Mot sørøst ligger den vakre St. Paul-bukten, og her er det to strender, en liten og en stor. En sti fører ned til bukten og strendene.

Restauranter og natteliv

Det er mange restauranter i Lindos, faktisk er det 30-40 stykker. De fleste er imidlertid turistrestauranter som serverer omtrent den samme maten. Det er imidlertid også en kinesisk og en indisk restaurant.

Utvalget av barer er også stort. Her slapper turistene av i løpet av dagen. Barene er underlagt strenge regler og må blant annet dempe musikken klokken elleve om kvelden.

Aktiviteter og attraksjoner

Med sine koselige smale gater, kalkhvite hus og mange veggmalerier er byen Lindos i seg selv en av de største attraksjonene på Rhodos.

Hovedattraksjonen er imidlertid nok Lindos’ akropolis, som ligger over byen. Det er et enormt forsvarsverk som gjennom tiden har blitt utvidet av antikkens grekere, romere, bysantinere, korsfarerriddere og osmanere. Turen opp dit er relativt hard, så husk å ha med rikelig med vann!

Konklusjon

Lindos er en vakker by på østkysten av Rhodos med en rik historie og mange spennende attraksjoner og aktiviteter å utforske. Fra den imponerende akropolisen til de vakre strendene og de mange restaurantene og barene, er det noe for enhver smak her.

Hvis du planlegger en tur til Rhodos, bør du absolutt vurdere å tilbringe noen dager i Lindos. Det er et unikt sted som vil gi deg minner for livet.

Så hvorfor ikke pakke kofferten og dra på eventyr til Lindos? Det er en opplevelse du ikke vil glemme!

Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *