Topp Ting Å Gjøre I København Med Barn: Opplevelser for hele familien

København er en av Europas mest barnevennlige byer, og det er ikke vanskelig å finne morsomme aktiviteter for hele familien her. Byen har et stort utvalg av museer, parker, fornøyelsesparker og andre attraksjoner som er perfekte for å underholde barna.

I denne artikkelen vil vi presentere de topp 18 tingene å gjøre i København med barn. Vi vil gi deg tips om alt fra de mest populære attraksjonene til de skjulte perlene som ikke er like kjent for turister. Enten du er på jakt etter spenning og adrenalin, eller ønsker en rolig dag i parken, vil du finne noe som passer for hele familien i København.

Vi har inkludert alt fra Tivoli, som er en av Europas eldste fornøyelsesparker, til de vakre hagene i Rosenborg slott. Vi har også inkludert noen mindre kjente attraksjoner, som f.eks. Zoologisk museum og Experimentarium, som er perfekte for å lære noe nytt samtidig som man har det gøy. Uansett hva du velger å gjøre, vil København garantert gi deg og familien minner for livet.

Attraksjoner

Det er mange spennende ting å gjøre i København med barn. Her er noen av de mest populære attraksjonene:

Tivoli

Tivoli er en av de mest kjente attraksjonene i København. Det er en fornøyelsespark som har eksistert siden 1843. Parken har en rekke karuseller, spill og restauranter som passer for både voksne og barn. Det er også mange forestillinger og konserter som holdes i parken gjennom hele året.

Experimentarium

Experimentarium er et interaktivt vitenskapssenter som er perfekt for barn som er nysgjerrige på verden rundt seg. Senteret har en rekke utstillinger og aktiviteter som lar barna utforske alt fra kroppen sin til universet. Det er også mulig å delta på workshops og foredrag som passer for både små og store.

Den Blå Planet

Den Blå Planet er et akvarium som har en rekke spennende utstillinger og aktiviteter for barn. Her kan man se alt fra haier og skilpadder til sjøhester og koraller. Det er også mulig å delta på guidede turer og workshops som lar barna lære mer om livet under vann.

Zoologisk Have København

Zoologisk Have København er en av de eldste dyrehagene i verden og har en rekke spennende dyr som barna vil elske å se på. Her kan man se alt fra aper og elefanter til løver og pingviner. Det er også mulig å delta på guidede turer og aktiviteter som lar barna lære mer om dyrene og deres liv.

Nyhavn

Nyhavn er en av de mest populære turistattraksjonene i København. Det er en kanal som er omgitt av fargerike hus og restauranter. Her kan man ta en båttur eller bare nyte en deilig iskrem mens man ser på båtene som passerer forbi. Det er også mulig å delta på guidede turer som lar barna lære mer om historien til området.

Museer

København har mange museer som er perfekte for å lære om historie, kunst og kultur. Her er noen av de beste museene å besøke med barna dine.

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst er Danmarks nasjonale galleri og har en stor samling av dansk og internasjonal kunst. Museet har også en stor samling av malerier og skulpturer fra det 14. århundre til i dag. Det er også en flott kafé på museet hvis du trenger en pause fra å se på kunst.

Nationalmuseet

Nationalmuseet er Danmarks største museum for kulturhistorie og har en omfattende samling av gjenstander fra dansk historie og kultur. Museet har også en stor samling av vikingartefakter og en utstilling om Danmarks koloniale fortid.

Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er et kunstmuseum som har en stor samling av antikk kunst og fransk impresjonisme. Museet har også en flott hage hvor du kan slappe av og nyte utsikten.

Cirkusmuseet

Cirkusmuseet er et unikt museum dedikert til historien om cirkus i Danmark. Museet har en stor samling av kostymer, plakater og andre gjenstander fra cirkusverdenen. Det er også en interaktiv utstilling hvor barna kan prøve seg som cirkusartister.

Parker og Lekeplasser

Kongens Have

Kongens Have, også kjent som Rosenborg Slotshave, er en stor og vakker park midt i København. Parken har en stor lekeplass med mange aktiviteter for barn, inkludert en stor sandkasse, klatrevegger, husker og karuseller. Det er også mange benker og piknikområder for familier å nyte en dag ute i solen.

Fælledparken

Fælledparken er en av de største parkene i København, og den har en rekke fasiliteter for både voksne og barn. Parken har flere lekeplasser, inkludert en stor lekeplass med en klatrevegg, husker og rutsjebaner. Det er også en stor innsjø hvor man kan mate ender og gjess, og det er mange grøntområder hvor man kan slappe av eller spille ballspill.

Superkilen Park

Superkilen Park ligger i bydelen Nørrebro i København og er kjent for sin mangfoldige og kreative design. Parken har en stor lekeplass med mange forskjellige aktiviteter for barn i alle aldre, inkludert en stor klatrevegg, husker og rutsjebaner. Det er også mange benker og piknikområder hvor man kan slappe av og nyte omgivelsene.

Leos Legeland

Leos Legeland er en stor innendørs lekeplass som er perfekt for en regnværsdag eller når man vil ha en pause fra sightseeing. Lekeplassen har en rekke aktiviteter for barn, inkludert ballbinger, trampoliner og klatrevegger. Det er også en kafé hvor man kan kjøpe mat og drikke, og det er gratis Wi-Fi for de voksne.

Mat og drikke

Torvehallerne KBH

Torvehallerne KBH er en av de mest populære matmarkedene i København. Det er et flott sted å smake på forskjellige matvarer fra forskjellige deler av verden. Det er også mange lokale leverandører og håndverkere som selger sine varer her.

Det er et bredt utvalg av mat og drikke tilgjengelig på Torvehallerne KBH. Du kan finne alt fra fersk fisk og sjømat til økologisk kjøtt og grønnsaker. Det er også mange steder å spise, så du kan nyte maten mens du ser på folk.

Papiroen Street Food Market

Papiroen Street Food Market er et flott sted å besøke hvis du vil prøve forskjellige matvarer fra hele verden. Det er over 30 matboder her som serverer alt fra meksikansk og asiatisk mat til italiensk og amerikansk mat.

Det er også mange steder å sitte og nyte maten på Papiroen Street Food Market. Du kan velge mellom å sitte inne eller ute, og det er også en bar som serverer drikkevarer.

Grød

Hvis du er på jakt etter en sunn og næringsrik frokost eller lunsj, bør du besøke Grød. Dette er en restaurant som spesialiserer seg på grøt, og de har et bredt utvalg av forskjellige typer grøt.

Grøden er laget av økologiske ingredienser, og det er mange forskjellige toppings å velge mellom. Du kan også kjøpe ferdiglaget grøt å ta med deg hvis du er på farten.

Lagkagehuset

Lagkagehuset er en av de mest populære bakeriene i København, og det er et flott sted å besøke hvis du vil prøve danske bakverk. De har et bredt utvalg av forskjellige kaker, brød og bakverk.

Du kan også få kaffe og andre drikkevarer på Lagkagehuset, og det er et flott sted å slappe av og nyte en godbit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *