De beste julemarkedene du bør besøke i Berlin – Opplev julemagien på sitt beste

Julen er en magisk tid i Berlin, og byen har lenge vært kjent for sine fantastiske julemarkeder. Hvert år strømmer tusenvis av besøkende til Berlin for å oppleve de vakre julemarkedene som byen har å tilby. Med over 60 forskjellige julemarkeder å velge mellom, er det noe for enhver smak.

De beste julemarkedene i Berlin tilbyr alt fra julepynt og suvenirer til mat og drikke. Noen av markedene har til og med spesielle aktiviteter for barna. Det er en flott måte å tilbringe tid med familien og oppleve den tyske julestemningen på sitt beste.

Hvis du planlegger å besøke Berlin i juletiden, bør du definitivt ikke gå glipp av noen av disse fantastiske julemarkedene. Fra det populære julemarkedet ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche til det mer intime Lucia Julemarked i Kulturbrauerei, vil du finne alt du trenger for å komme i julestemning. Så ta på deg varme klær og gjør deg klar til å oppleve noen av de beste julemarkedene i Europa!

Hva er et julemarked?

Et julemarked er en tradisjonell tysk markedsplass som finner sted i adventstiden. Markedene byr på et bredt utvalg av julegaver, håndverk, mat og drikke. Julemarkedene har en lang historie og har blitt en viktig del av julefeiringen i Tyskland og resten av Europa.

Julemarkedene er ofte dekorert med julelys og juletrær, og det er vanlig å finne musikalske opptredener og underholdning for både voksne og barn. De fleste julemarkedene i Tyskland åpner i slutten av november og varer frem til julaften.

På julemarkedene kan du smake på tradisjonelle tyske julegodterier som glühwein, bratwurst, og stollen. Du kan også kjøpe julegaver og suvenirer som håndlagde juledekorasjoner, leker, og smykker.

Julemarked i Berlin

Julemarkeder i Berlin er en populær attraksjon for både turister og lokale. Byen har et stort utvalg av julemarkeder som tilbyr alt fra kunsthåndverk til mat og drikke. Her er noen av de beste julemarkedene i Berlin du bør besøke.

Beliggenhet

De beste julemarkedene i Berlin ligger spredt rundt i byen. Noen av de mest populære er:

  • Weihnachtszauber Gendarmenmarkt
  • Julemarkedet ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche
  • Lucia julemarkedet ved Kulturbrauerei
  • Julemarkedet ved Charlottenburg slott

Historie

Julemarkeder i Berlin har en lang historie som går tilbake til middelalderen. Det første julemarkedet i Berlin ble holdt i 1570. Markedene har utviklet seg siden den gang og tilbyr nå en rekke ulike aktiviteter og attraksjoner.

Åpningstider

Julemarkedene i Berlin åpner vanligvis i slutten av november og varer frem til julaften. Åpningstidene varierer fra marked til marked, men de fleste holder åpent fra kl. 11:00 til kl. 21:00 i ukedagene og fra kl. 11:00 til kl. 22:00 i helgene.

Attraksjoner

Julemarkedene i Berlin tilbyr en rekke ulike attraksjoner som passer for både voksne og barn. Noen av de mest populære attraksjonene er:

  • Skøytebane
  • Pariserhjul
  • Karussell
  • Juletrepynt
  • Mat og drikke

De beste julemarkedene i Berlin

Gendarmenmarkt

Et av Berlins største og mest populære julemarked er Weihnachtszauber Gendarmenmarkt som hvert år ønsker mer enn 600 000 gjester velkommen. Markedet ligger perfekt plassert mellom tre imponerende bygg; Deutsche Dom, Konzerthaus og Franzozizche Friedrichstadtkirche. Her kan du finne alt fra juledekorasjoner, leker, pyntegjenstander og alle slags fristelser innenfor mat og drikkevarer.

Alexanderplatz

Julemarkedet på Alexanderplatz er et av de mest sentrale markedene i Berlin. Her finner du over 100 boder som selger alt fra juledekorasjoner, leker, pyntegjenstander og alle slags fristelser innenfor mat og drikkevarer. Markedet har også en stor skøytebane som er åpen for publikum.

Potsdamer Platz

Julemarkedet på Potsdamer Platz er et av de mest populære markedene i Berlin. Her finner du over 100 boder som selger alt fra juledekorasjoner, leker, pyntegjenstander og alle slags fristelser innenfor mat og drikkevarer. Markedet har også en stor skøytebane som er åpen for publikum.

Charlottenburg slott

Charlottenburg slott er et av Berlins mest imponerende slott, og det er også hjemmet til et av byens vakreste julemarkeder. Her finner du over 250 boder som selger alt fra juledekorasjoner, leker, pyntegjenstander og alle slags fristelser innenfor mat og drikkevarer. Markedet har også en stor skøytebane som er åpen for publikum.

Uansett hvilket julemarked du velger å besøke, vil du garantert oppleve en fantastisk julestemning og få muligheten til å kjøpe unike julegaver og smake på deilige julegodterier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *