Strikket hals: En enkel og stilfull tillegg til din vintergarderobe

Strikket hals er en populær og tidløs tilbehørsartikkel som har blitt strikket i generasjoner. Det er en enkel og allsidig måte å holde seg varm på under kalde norske vintre. Strikket hals kan varieres i både farger, mønstre og størrelser, og det finnes utallige design å velge mellom.

En strikket hals kan være et flott tillegg til garderoben din, og det er enkelt å lage en selv. Det er også en god gaveidé, spesielt for de som setter pris på håndlagde gjenstander. Strikket hals kan være laget av forskjellige materialer, som ull, bomull eller akryl, og det kan være en god måte å bruke opp restegarn på.

Enten du er nybegynner eller en erfaren strikker, er strikket hals et morsomt og enkelt prosjekt som kan fullføres på kort tid. Det er også en flott måte å lære nye strikketeknikker på og å utvikle ferdighetene dine. Med en strikket hals kan du holde deg varm og stilfull samtidig.

Hva er strikket hals?

En strikket hals er en type plagg som er laget for å holde halsen varm og beskyttet mot kulde. Den er vanligvis laget av mykt og varmt garn, og kan være laget i ulike tykkelser og stiler for å passe til ulike årstider og stiler.

En strikket hals kan være et praktisk og stilfullt tillegg til ethvert antrekk. Det kan brukes til å gi ekstra varme til en jakke eller genser, eller det kan bæres alene som et statement-stykke.

Det finnes mange forskjellige typer strikket hals, inkludert rillestrikkede, flettede, og vaffelstrikkede. Noen strikkede halser er også utstyrt med knapper eller glidelåser for å gjøre dem enklere å ta på og av, eller for å gi ekstra stil.

En strikket hals er et allsidig og praktisk plagg som kan brukes av både menn og kvinner i alle aldre. Det er en enkel og morsom strikkeoppgave som kan gjøres av både nybegynnere og erfarne strikkere.

Materialer og verktøy

Garn

For å lage en strikket hals trenger du garn som passer til prosjektet. Det finnes et stort utvalg av garn på markedet, og det kan være vanskelig å velge riktig. Når du velger garn til din strikkede hals, bør du tenke på følgende:

 • Garnets tykkelse: Velg et garn som passer til strikkepinnene du har valgt og til ønsket resultat.
 • Farge: Velg en farge som passer til din stil og garderobe.
 • Materiale: Velg et materiale som passer til ønsket bruksområde og føles behagelig mot huden.

Noen populære garn som egner seg til strikket hals inkluderer alpakka, ull, merino, bomull og akryl.

Strikkepinner

Når du skal strikke en hals, trenger du også strikkepinner. Størrelsen på strikkepinnene avhenger av garnet du har valgt og ønsket resultat. Hvis du er usikker på hvilken størrelse du trenger, kan du sjekke strikkefastheten på garnet og justere størrelsen på strikkepinnene etter dette.

Det finnes mange forskjellige typer strikkepinner på markedet, og det kan være vanskelig å velge riktig. Noen populære materialer for strikkepinner inkluderer bambus, metall og tre. Hvilket materiale du velger, avhenger av personlig preferanse og hva som føles mest behagelig for deg å strikke med.

Det kan også være lurt å ha en rundpinne tilgjengelig når du strikker en hals. Dette gjør det enklere å strikke rundt og unngå sømmer.

Oppskrifter

Det finnes mange forskjellige typer strikkede hals og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Her er noen oppskrifter som kan hjelpe deg å komme i gang.

Enkel strikket hals

En enkel strikket hals er perfekt for nybegynnere og kan strikkes på kort tid. Her er en oppskrift:

GarnStrikkepinnerStørrelse
Merino Extra Fine4 mmOne size

Oppskrift:

 1. Legg opp 60 masker på strikkepinner.
 2. Strikk 2 rett, 2 vrang i 10 runder.
 3. Fortsett å strikke rett til halsen er ønsket lengde.
 4. Fell av og fest trådene.

Mønstrete strikket hals

Hvis du ønsker å prøve noe mer avansert, kan du prøve å strikke en mønstrete hals. Her er en oppskrift:

GarnStrikkepinnerStørrelse
Alpakka Forte5 mmOne size

Oppskrift:

 1. Legg opp 80 masker på strikkepinner.
 2. Strikk 2 rett, 2 vrang i 10 runder.
 3. Fortsett å strikke mønsteret som vist på diagrammet i 20 runder.
 4. Fortsett å strikke rett til halsen er ønsket lengde.
 5. Fell av og fest trådene.

Med disse oppskriftene kan du enkelt strikke din egen hals og tilpasse den til din stil og preferanser.

Tips og triks

Hvordan felle av masker

Når du har strikket ferdig halsen, må du felle av maskene. Her er en enkel metode for å felle av:

 1. Strikk de to første maskene sammen som vanlig.
 2. Strikk en maske til.
 3. Sett nålen inn i den første masken på høyre pinne og løft den over den andre masken og av pinnen.
 4. Strikk en maske til og gjenta trinn 3 og 4 til du har én maske igjen.
 5. Klipp tråden og trekk den gjennom den siste masken.

Hvordan justere størrelsen

Hvis du ønsker å justere størrelsen på halsen, kan du enkelt gjøre dette ved å endre antall masker du legger opp og strikker.

For å gjøre halsen bredere eller smalere, kan du legge til eller fjerne masker i begynnelsen av arbeidet. Husk å legge til eller fjerne et jevnt antall masker for å opprettholde mønsteret.

For å justere lengden på halsen, kan du øke eller redusere antall omganger du strikker. Husk å måle halsen mens du strikker for å sikre at den passer perfekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *