Sommerskuta Rute: Oppdag Norges Vakre Kystlinje på En Unik Måte

Sommerskuta er en av NRKs mest populære minutt-for-minutt-sendinger. Dette året vil seilingen gå fra nord til sør gjennom seks uker, og vil gi seerne en fantastisk opplevelse av den norske kysten. Seilingen starter utenfor Nordkapp 6. juli og avsluttes i Bergen 17. august.

Sommerskuta vil seile langs norskekysten med Norges største seilskute, Statsraad Lehmkuhl. Med direktesendinger på NRK seks kvelder i uken, vil seerne kunne følge seilskutens reise og oppleve Norges vakre kystlinje på en unik måte. I løpet av seks uker vil seerne få muligheten til å bli kjent med 30 medseilere, sjømannskap og salte opplevelser.

Seilingen vil gi seerne muligheten til å oppleve Norges vakre kystlinje på en helt ny måte. Underveis vil seilerne besøke flere byer og tettsteder langs kysten, og gi seerne en smakebit av Norges mangfoldige kultur og historie. Sommerskuta gir seerne en unik opplevelse av det norske kystlandskapet og er en opplevelse man ikke vil gå glipp av.

Hva er Sommerskuta Rute?

Sommerskuta Rute er seilingsruten til Statsraad Lehmkuhl, Norges største seilskute, som seiler langs norskekysten i seks uker med minutt-for-minutt-sending på NRK. Ferden går fra nord til sør og starter utenfor Nordkapp tirsdag 6. juli.

På NRKs nettside, NRK Sommer, finner du en oppdatert versjon av seilingsruten. Kartet viser hvor Sommerskuta befinner seg og hvor den har vært, samt informasjon om kommende stoppesteder.

Underveis på reisen vil Sommerskuta besøke flere havner og steder langs kysten, der medseilere og mannskap vil utforske og oppleve kystkulturen og naturen på nært hold. Seilasen vil også by på sjømannskap og salte opplevelser, og du kan følge med på alt som skjer minutt for minutt på NRK.

Hvor kan man ta Sommerskuta Rute?

Sommerskuta vil seile langs hele norskekysten fra nord til sør gjennom seks uker. Ruten vil omfatte 29 norske havner og én på Shetland. Det vil være mulig å bli med Sommerskuta som medseiler på deler av ruten.

Her er noen av havnene som Sommerskuta vil besøke:

 • Tromsø
 • Bodø
 • Trondheim
 • Bergen
 • Stavanger
 • Kristiansand
 • Oslo

For en fullstendig liste over havnene Sommerskuta vil besøke, sjekk ut NRK Sommer.

Hvis du ønsker å bli med Sommerskuta som medseiler, kan du finne mer informasjon og melde deg på på Statsraad Lehmkuhls nettside.

Hvordan kjøpe billetter?

Du kan kjøpe billetter til Sommerskuta på flere forskjellige måter:

 • Kjøp billett på nettet: Besøk NRKs nettside for Sommerskuta og velg ønsket dato og tidspunkt for seilasen. Du kan betale med kort eller Vipps.
 • Kjøp billett på stedet: Hvis du ønsker å kjøpe billett på stedet, kan du besøke Sommerskuta når den ligger til kai og kjøpe billett der. Betaling kan skje med kort eller kontanter.
 • Kjøp billett via telefon: Hvis du ønsker å kjøpe billett via telefon, kan du ringe NRKs billettkontor på telefonnummeret som er oppgitt på nettsiden.

Det er viktig å merke seg at det kan være begrenset antall billetter tilgjengelig for hver seilas, så det kan være lurt å kjøpe billett på forhånd.

Husk også å møte opp i god tid før seilasen starter, slik at du har god tid til å finne plass og bli kjent med skipet.

Hva koster Sommerskuta Rute?

Prisen for å delta på Sommerskuta Rute varierer avhengig av hvilken del av ruten man ønsker å være med på og om man ønsker å være med hele veien eller bare deler av turen. Her er en oversikt over prisene:

DatoDestinasjonPris
6.-7. juliHavøysundkr 3 500
8. juliØksfjordkr 2 500
9. juliHansneskr 2 500
10. juliSenjahopenkr 2 500
13. juliAndeneskr 3 500
14. juliMyrekr 2 500

Det er også mulig å kjøpe en pakkepris for hele turen, som koster kr 15 000. Dette inkluderer overnatting og alle måltider om bord på skipet. For mer informasjon om priser og bestilling, besøk Statsraad Lehmkuhls nettside.

Hvilke destinasjoner kan man besøke med Sommerskuta Rute?

Sommerskuta Rute seiler langs norskekysten og besøker 29 havner, samt en havn på Shetland. Dette gir passasjerene en unik mulighet til å oppleve Norges vakre kystlinje og besøke noen av landets mest sjarmerende byer og tettsteder.

Noen av de mest populære destinasjonene inkluderer:

 • Bergen
 • Trondheim
 • Tromsø
 • Bodø
 • Kristiansund
 • Molde

Passasjerene vil også ha muligheten til å besøke mindre byer og tettsteder langs kysten, som gir en unik mulighet til å oppleve Norges kultur og historie på nært hold.

Det er også mulig å delta på utflukter og aktiviteter i havnene, som gir enda mer muligheter for å oppleve alt det Norge har å by på. Alt fra kajakkpadling og fotturer til museumsbesøk og matopplevelser.

Hva kan man oppleve på Sommerskuta Rute?

Sommerskuta Rute er en unik mulighet til å utforske Norges vakre kystlinje og oppleve sjølivet på nært hold. Under seilasen vil du få muligheten til å oppleve en rekke spennende aktiviteter og opplevelser. Her er noen av høydepunktene:

 • Seiling på Norges største seilskip: Sommerskuta Rute gir deg muligheten til å seile på Statsraad Lehmkuhl, Norges største seilskip. Dette er en unik opplevelse som du ikke vil gå glipp av.
 • Besøke 29 norske havner: Sommerskuta Rute tar deg med til 29 forskjellige havner langs norskekysten. Her vil du få muligheten til å utforske lokale attraksjoner og oppleve den unike atmosfæren i hver enkelt havn.
 • Oppleve Shetland: Sommerskuta Rute inkluderer også et besøk til Shetland, en øygruppe nord for Skottland. Her vil du få muligheten til å oppleve en unik kultur og vakre landskap.
 • Bli med som medseiler: Som medseiler på Sommerskuta Rute vil du få muligheten til å delta i seilingsaktiviteter og lære om sjømannskap fra erfarne mannskap.

Alt i alt er Sommerskuta Rute en unik mulighet til å oppleve Norges vakre kystlinje og sjølivet på nært hold. Uansett om du er interessert i seiling, kultur eller natur, vil du finne noe som passer for deg på Sommerskuta Rute.

Tips for å få mest mulig ut av Sommerskuta Rute

Å seile med Sommerskuta langs den vakre norske kysten er en opplevelse du vil huske for alltid. Her er noen tips for å få mest mulig ut av turen:

 • Pakke lett: Det er begrenset med plass på skipet, så det er viktig å pakke lett og smart. Ta med klær som kan brukes i lag, og husk å pakke en vanntett sekk.
 • Ta med kamera: Du vil ikke gå glipp av de fantastiske utsiktene og opplevelsene på turen, så ta med et kamera eller en mobiltelefon med god kamerafunksjon.
 • Bli med på aktivitetene: Som medseiler har du muligheten til å delta i aktiviteter som klatring i riggen og sjømannskap. Ikke gå glipp av disse unike opplevelsene.
 • Opplev lokale kulturer: Sommerskuta stopper ved flere forskjellige havner langs ruten. Ta deg tid til å utforske de lokale kulturene og smak på den lokale maten.
 • Vær forberedt på været: Norske somre kan være uforutsigbare, så vær forberedt på alt fra sol til regn og vind. Ta med klær som kan brukes i lag, og husk å pakke en varm genser.

Med disse tipsene vil du få mest mulig ut av Sommerskuta Rute og skape minner for livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *