Rhodos by

Rhodos by er hovedstaden på øya Rhodos, og med sine 60 000 innbyggere huser byen nesten halvparten av øyas 130 000 innbyggere. Byen ligger kun 15 km fra den internasjonale flyplassen.

De siste årene har byen gjennomgått en modernisering, og fremstår nå som en av de mest allsidige byene i Middelhavet. I den nye bydelen finnes mange shoppingmuligheter, gode restauranter, flotte strender og et pulserende natteliv.

Stormesterens palass

Den gamle bydelen er den største beboede byen fra middelalderen, og den er optatt på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her finner man en utrolig interessant og velholdt middelalderby, som er bygget opp rundt Stormesterens palass og Riddergaten (Ippoton).

Som ferieby har Rhodos by et godt utvalg av hoteller. Det beste familiehotellet i Rhodos by er Mitsis Grand Hotel. Hotellet har et innbydende bassengområde med barnebasseng, mulighet for all inclusive – og det ligger i nærheten av både strand og sentrum.

Elli Beach og andre strender

Den nordlige delen av Rhodos by har flotte strender på begge sider. Alle strendene er dekket av grus, og flere steder finnes det småstein i vannkanten.

Den mest besøkte stranden er Elli Beach på østsiden av byen. Dette er en typisk bystrand med restauranter, trendy loungebarer og vannsportsaktiviteter. Ute i vannet ligger det et stupetårn, som er veldig populært blant ungdom. Vannet er ikke spesielt grunt, men denne stranden er den mest barnevennlige av strendene i Rhodos by.

På byens vestlige side ligger Windy Beach. Som navnet antyder, er det ofte en del vind her, noe som kan gi bølger og understrømmer. Til gjengjeld er det bedre plass her, og det finnes mange restauranter og kafeer i nærheten av stranden. Spesielt den sørlige delen av stranden (parallelt med veien Akti Kanari) er veldig flott.

Restauranter og natteliv

Rhodos by byr på et stort utvalg av restauranter og kafeer i alle stilarter og prisklasser. To av de beste restaurantene med gresk-inspirert mat er Tamam og Kerasma, som begge får utrolig gode anmeldelser fra gjestene. En av de beste restaurantene med internasjonalt menyvalg er Wonder.

Nattelivet er blant det beste som det greske øyriket har å by på. Spesielt i den nye bydelen finnes det mange barer, diskoteker og nattklubber. Mange av dem finnes i området rundt bargaten Orfanidou Street, for eksempel det populære diskoteket Colorado Club. Den største og mest kjente nattklubben er Paradiso Beach Club i utkanten av Rhodos by. Dette er en open-air nattklubb med plass til 4500 gjester!

Aktiviteter og severdigheter

Den største severdigheten i Rhodos by er uten tvil den gamle bydelen. Bak den 4 km lange bymuren finner man en av Europas best bevarte middelalderbyer. Byen er som en labyrint av smale gater og smug med flotte bygninger, maleriske plasser, tavernaer og små butikker. Hovedattraksjonen er Stormesterens palass fra 1300-tallet, som er åpent for publikum.

Shopping er best i den nye bydelen rundt Kypriaplassen (Platia Kyprou), for eksempel i gatene Ethnarchou Makario og Gallias. Her finner man mange av de store internasjonale kleskjedene, samt butikker hvor det er mulig å kjøpe kjente designermerker. I den gamle bydelen er Sokrates den største shoppinggaten, og her finner man en blanding av vanlige butikker og suvenirbutikker.

Rhodos by er en by som passer for alle, uansett om man er ute etter avslapning på stranden, historiske severdigheter eller et pulserende natteliv. Byen har virkelig noe for enhver smak, og det er ikke rart at stadig flere turister velger å tilbringe ferien sin her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *