Oslo Bussterminal: Ruter, Rutetider og All Informasjon du Trenger

Oslo bussterminal er det største knutepunktet for busselskaper i Oslo og en av de største i Norge. Det er et viktig trafikknutepunkt for både lokal- og langdistansebusser, og tilbyr reisende en rekke fasiliteter som billettsalg, informasjonsskranker, restauranter og toaletter. Bussterminalen er åpen 24 timer i døgnet og ligger i sentrum av byen, i gangavstand fra mange av Oslos turistattraksjoner.

Ruter er det offisielle kollektivtransport-selskapet i Oslo og Akershus, og tilbyr en rekke transportalternativer, inkludert buss, trikk, t-bane og ferge. Ruter har en omfattende nettside med informasjon om rutetider, billettpriser, reiseplanlegger og annen nyttig informasjon for reisende. Ruter-appen er også tilgjengelig for nedlasting på både iOS og Android-enheter, og gir brukerne tilgang til sanntidsinformasjon om avganger og forsinkelser.

Uansett om du er en lokal eller en turist, er Oslo bussterminal og Ruter gode valg for å komme deg rundt i byen og regionen. Med en rekke transportalternativer og nyttig informasjon tilgjengelig på nettet og via appen, kan reisende enkelt planlegge og gjennomføre turen sin uten problemer.

Ruter og rutetider

Hvordan finne ruter og rutetider

For å finne ruter og rutetider for kollektivtrafikken i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke), kan man besøke Ruters offisielle nettside, ruter.no. Her finner man en reiseplanlegger som gir deg informasjon om hvilke buss-, trikk-, t-bane- eller toglinjer som går mellom ønskede holdeplasser eller steder. Man kan også søke etter rutetider og finne informasjon om billettpriser og rabatter.

For de som foretrekker å ha rutetabeller på papir, kan man skrive ut rutetabellene fra Ruters nettside eller besøke et av Ruters kundesentre eller servicepunkt for å få en utskrift.

Praktisk informasjon om rutetider

Rutetidene for kollektivtrafikken i Oslo og Viken varierer avhengig av ukedag og tidspunkt på døgnet. Det kan også være endringer i rutetidene på helligdager og i ferier. Derfor er det viktig å sjekke rutetidene jevnlig for å unngå forsinkelser eller misforståelser.

Ruter tilbyr også en mobilapp som gir deg sanntidsinformasjon om når bussen, trikken, t-banen eller toget kommer til holdeplassen. Appen gir også informasjon om eventuelle forsinkelser eller endringer i rutetidene.

Det er viktig å merke seg at det kan være køer og forsinkelser i kollektivtrafikken i Oslo og Viken, spesielt i rushtiden. Derfor er det lurt å beregne litt ekstra tid når man skal reise med kollektivtrafikken.

Oslo Bussterminal

Oslo Bussterminal er den største bussterminalen i Norge. Den ligger i Schweigaards gate i Oslo sentrum, og er et viktig knutepunkt for bussreiser i både inn- og utland. Her finner du rutetider, reiseplanlegger og billettinformasjon for kollektivtrafikken i Oslo og deler av Viken.

Beliggenhet og tilgjengelighet

Oslo Bussterminal ligger sentralt i Oslo, i nærheten av Oslo S og flere andre kollektivknutepunkter. Det er enkelt å komme seg til og fra terminalen med både buss, tog og T-bane. Terminalen har også parkeringsplasser og sykkelparkering for de som ønsker å komme med egen bil eller sykkel.

Fasiliteter og tjenester

Oslo Bussterminal har mange fasiliteter og tjenester som gjør reisen enklere og mer komfortabel for passasjerene. Her er noen av dem:

 • Toaletter
 • Bagasjeoppbevaring
 • Informasjonsskranke
 • Mat og drikke
 • Gratis WiFi
 • Salgssteder for billetter og reisekort

Terminalen har også mange avganger og et bredt utvalg av destinasjoner, både i Norge og i utlandet. Du kan finne mer informasjon om rutetider og billettpriser på Ruter sin nettside eller på de forskjellige busselskapenes nettsider.

Busstasjon

Oslo bussterminal er en av de største busstasjonene i Norge og ligger sentralt i Oslo sentrum. Bussterminalen betjener både lokale og regionale bussruter, og er en viktig knutepunkt for kollektivtransport i Oslo og Akershus.

Bussterminalen har 33 plattformer for buss, og betjener over 80 ulike bussruter fra ulike selskaper, inkludert Ruter, Vy, og Flixbus. Det er også mulig å kjøpe billetter til ulike destinasjoner i Norge og Europa på terminalen.

Terminalen har en rekke fasiliteter for reisende, inkludert toaletter, parkeringsplasser for sykler og biler, spisesteder, og informasjonsskranker. Det er også mulig å kjøpe billetter på terminalen, enten fra billettautomater eller fra MIX-kiosken.

For å finne riktig plattform og rutetider for din reise, kan du sjekke rutetabeller og linjekart for buss i Oslo på Ruter sin nettside. Du kan også bruke Ruters reiseplanlegger for å finne den enkleste reiseveien til din destinasjon.

Det er viktig å merke seg at det kan være endringer i rutetider og avvik i kollektivtrafikken, spesielt i perioder med stor pågang eller ved spesielle arrangementer i Oslo. For å unngå forsinkelser og avvik, anbefales det å sjekke Ruters nettside eller app for oppdatert informasjon før du reiser.

Andre transportalternativer

T-bane og trikk

For de som ønsker å reise med t-bane eller trikk, er det flere alternativer å velge mellom. T-banen i Oslo er en av de mest effektive og pålitelige måtene å komme seg rundt på, og dekker store deler av byen. Trikken har også et omfattende nettverk som strekker seg fra sentrum og ut til byens ytterkanter.

Taxi og drosje

For de som ønsker å reise med taxi eller drosje, er det flere muligheter å velge mellom. Det finnes flere drosjeselskaper i Oslo som tilbyr både vanlige drosjer og luksusdrosjer. Det er også mulig å bestille taxi gjennom en app på mobiltelefonen. Det kan imidlertid være lurt å være oppmerksom på at taxiprisene i Oslo kan være relativt høye sammenlignet med andre byer i Norge. Det er også mulig å bestille drosje gjennom Ruter-appen, som gir deg muligheten til å bestille en drosje direkte fra appen. Dette kan være en enkel og praktisk måte å komme seg rundt på, spesielt hvis du ikke er kjent med området eller ikke ønsker å gå rundt og lete etter en drosje. Uansett hvilket transportalternativ du velger, er det viktig å være oppmerksom på rutetider og eventuelle endringer i ruteplanene. Sørg for å planlegge reisen i god tid, og vær klar over at det kan være kø og forsinkelser i rushtiden.

Tips og råd

For å gjøre reisen fra Oslo bussterminal så enkel og smidig som mulig, er det noen tips og råd som kan være nyttige å følge:

 • Sjekk rutetabellene og planlegg reisen på forhånd for å unngå unødvendig ventetid.
 • Last ned Ruter-appen for å ha tilgang til sanntidsinformasjon om avganger og forsinkelser.
 • Sørg for å være på plass i god tid før bussen går, spesielt hvis du skal reise over lengre avstander.
 • Husk å kjøpe billett på forhånd, enten via Ruter-appen eller på en av de mange billettautomatene på bussterminalen.
 • Dersom du skal reise med bagasje, kan det være lurt å sjekke inn på forhånd for å unngå kø og forsinkelser.

Det er også verdt å merke seg at Oslo bussterminal har et bredt utvalg av butikker og spisesteder, slik at du kan få dekket alle behovene dine mens du venter på bussen. Det er også mulig å parkere bilen på bussterminalen dersom du skal reise over lengre tid.

Med disse tipsene i bakhodet, kan du være sikker på å få en smidig og behagelig reise fra Oslo bussterminal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *