Ord med W: En liste over norske ord med bokstaven W

Ordet W er en av de minst brukte bokstavene i det norske alfabetet, og det kan være en utfordring å finne ord med denne bokstaven i ordspill som Wordfeud og Scrabble. Men det finnes faktisk en overraskende mengde ord på norsk som inneholder bokstaven W.

På nettet finnes det flere ressurser som kan hjelpe deg med å finne ord med W. Blant annet kan du besøke nettsider som Ordspill.com og Min-rimordbog.dk, som tilbyr lister over ord som inneholder W. Disse listene kan være nyttige for å øke sjansene dine for å vinne i ordspill eller for å finne inspirasjon til å skrive dikt eller historier.

Det er også verdt å merke seg at mange av ordene som inneholder W på norsk, er lånord fra andre språk. For eksempel kommer ord som whisky, watt, wattime og webkamera fra engelsk, mens ord som walisisk, walisisk kake og walisisk sjal kommer fra walisisk.

Bruk søkemotoren nedenfor for å finne alle W-ordene med den bokstaven du ønsker. Bare skriv inn bokstaven og se alle bokstavene med W med den bokstaven.

Buscador de Palabras Noruegas con W

Ord med W i norsk språk

Eksempler

W er en bokstav som ikke er vanlig i det norske alfabetet. Den brukes hovedsakelig i lånord og navn. Her er noen eksempler på norske ord som inneholder W:

OrdBetydning
BowlingKeglespill
WattMåleenhet for effekt
WergelandEtternavn til en kjent norsk dikter

Uttale

W uttales som en dobbel v i noen tilfeller, mens i andre tilfeller uttales den som en v. Det kommer an på ordet og opphavet til ordet. For eksempel uttales Wergeland som “vergeland”, mens watt uttales som “vatt”.

Det er også verdt å merke seg at noen navn og stedsnavn kan uttales annerledes enn man skulle tro basert på skrivemåten. For eksempel uttales byen Wien i Østerrike som “vin”, mens Wroclaw i Polen uttales som “vrotslav”.

Ord med W i andre språk

Engelsk

Engelsk er et språk som har mange ord med W, og noen av dem er:

OrdBetydning
WaterVann
WorldVerden
WindowVindu
WineVin

Spansk

Spansk er et annet språk som har ord med W, men ikke like mange som engelsk. Noen eksempler inkluderer:

 • Whisky – Whisky
 • Windsurf – Vindsurfing
 • Wok – Wok

Fransk

I fransk finner man ikke mange ord med W, men noen av dem inkluderer:

 • Wagon – Vogn
 • Week-end – Helg
 • West – Vest

Wordfeud ord med W

Hvis du spiller Wordfeud, så vet du at ord med W kan gi deg en stor fordel. Men det kan være vanskelig å huske alle ordene som inneholder W, spesielt når du trenger dem mest.

Derfor har vi samlet en liste over 145 ord med W som kan brukes i Wordfeud. Her er noen av de mest poenggivende ordene:

OrdPoeng
WATT7
WEBER9
WHISKY17
WIENER9

Disse ordene kan hjelpe deg med å score høyt i Wordfeud, spesielt hvis du klarer å plassere dem på en dobbel- eller trippelordsbonus.

I tillegg til disse ordene, kan du også prøve å kombinere W med andre bokstaver for å danne enda flere ord. For eksempel:

 • SWING
 • WATER
 • CRAWL

Å ha en liste over ord med W kan hjelpe deg med å forbedre Wordfeud-spillet ditt og øke sjansene dine for å vinne. Prøv å huske noen av disse ordene neste gang du spiller!

Ord med c og w

I det norske språket finner vi en interessant dynamikk når det gjelder bruk av bokstavene ‘c’ og ‘w’. Selv om begge er en del av alfabetet, har de en tendens til å bli brukt mindre hyppig sammenlignet med andre bokstaver. Det er interessant å merke seg hvordan disse bokstavene manifesterer seg i ord og uttrykk som er integrert i dagligtalen, og hvordan de påvirker forståelsen og uttalen av disse ordene.

 1. Bruk av ‘c’:
  • Bokstaven ‘c’ brukes ofte i norske ord, men den er ikke så vanlig som i andre språk som engelsk eller spansk. I noen tilfeller er ‘c’ brukt i stedet for ‘k’ eller ‘s’, som i ordene “celle” (cell) eller “cirkus” (circus).
  • Det er også noen lånord fra andre språk som beholder ‘c’ i stavingen, som “café” eller “cappuccino”.
 2. Bruk av ‘w’:
  • Bokstaven ‘w’ er mindre vanlig i norsk, og brukes hovedsakelig i lånord eller navn. For eksempel, ordet “whisky” eller navnet “William” beholder sin opprinnelige staving når de er adoptert inn i norsk.
  • I noen dialekter eller i eldre norsk, kan ‘w’ bli funnet i flere ord, men generelt har bokstaven en tendens til å bli byttet ut med ‘v’ i moderne norsk.
 3. Sammenligning:
  • Sammenlignet med ‘c’, har ‘w’ en tendens til å bli sett mindre ofte i vanlige norske ord. Dette kan være et resultat av språkets evolusjon og påvirkning fra andre skandinaviske språk, som har en lik tendens.
 4. Innvirkning på Uttale:
  • Bokstavene ‘c’ og ‘w’ kan påvirke uttalen av ord, spesielt for de som lærer norsk som et andre språk. For eksempel, kan ‘c’ uttales som ‘s’ eller ‘k’, avhengig av ordet, mens ‘w’ ofte uttales som ‘v’.

Gjennom en dybdeanalyse av disse bokstavene, kan vi forstå de unike aspektene ved det norske språket, og hvordan det har blitt formet over tid gjennom interaksjon med andre språk og kulturer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *