Ord med C: En liste over norske ord med bokstaven C

C er en av de minst brukte bokstavene i det norske alfabetet. Derfor kan det være vanskelig å finne ord som inneholder denne bokstaven når man spiller ordspill eller skriver tekster. Heldigvis finnes det en rekke norske ord med bokstaven C, og mange av dem kan være svært nyttige å kunne.

En liste over norske ord med bokstaven C kan være til stor hjelp for alle som ønsker å utvide sitt ordforråd eller vinne i ordspill. Denne listen inneholder en rekke ord som begynner med C, så vel som ord som inneholder C på andre steder i ordet. Noen av de vanligste ordene på listen inkluderer “cappuccino”, “cirkel”, “celsius”, “cyste”, og “cyberspace”. Men det finnes også mange andre ord som kan være nyttige å kjenne til, spesielt for de som liker å spille ordspill.

Bruk søkemotoren nedenfor for å finne alle W-ordene med den bokstaven du ønsker. Bare skriv inn bokstaven og se alle bokstavene med W med den bokstaven.

Buscador de Palabras Noruegas con W

C i Det Norske Alfabetet

Det norske alfabetet består av 29 bokstaver, og bokstaven C er en av de minst brukte bokstavene i det norske språket. C brukes hovedsakelig i låneord fra andre språk, som for eksempel “cappuccino” og “champagne”.

I norsk blir flere av bokstavene også brukt med diakritiske tegn. Alfabetet blir ofte kalt det dansk-norske alfabetet fordi alfabetet er likt for norsk og dansk. Alfabetiseringsrekkefølgen fra 1917 (Norge) og 1955 (Danmark) er A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Æ, Ø, Å.

Selv om C ikke er en vanlig bokstav i det norske alfabetet, er det likevel noen norske ord som inneholder bokstaven C. Noen av disse ordene er:

 • Celle
 • Cello
 • Cess
 • Cikoria
 • Ciklus
 • Cognac
 • Crème
 • Croissant

Det er verdt å merke seg at noen av disse ordene også kan skrives med K i stedet for C. For eksempel kan “cikoria” også skrives som “kikoria”.

I tillegg til disse norske ordene med C, finnes det også en rekke låneord fra andre språk som bruker bokstaven C. Disse inkluderer ord som “cappuccino”, “champagne”, “chili”, og “citron”.

Alt i alt er C en relativt sjelden bokstav i det norske språket, men den brukes likevel i enkelte ord og uttrykk.

Ord som Begynner med C

Når man spiller ordspill som Scrabble eller Wordfeud, kan det være nyttig å ha en liste over norske ord som begynner med bokstaven C. Her er noen av de vanligste ordene som begynner med C:

 • Celle
 • Cello
 • Cellofan
 • Cembalo
 • Censur
 • Cerebral
 • Cervix
 • Champagne
 • Cheddar
 • Chili
 • Chinchilla
 • Chorizo
 • Cigarr
 • Cikoria
 • Cognac
 • Cola
 • Colosseum
 • Computer
 • Contra
 • Creme

Det finnes mange flere ord som begynner med C på norsk, og det kan være lurt å lære seg så mange som mulig for å øke sjansene for å vinne i ordspill. En Scrabble-cheat som bab.la kan være nyttig for å finne ord som inneholder bokstaven C, men det er også viktig å huske på at man ikke alltid trenger å bruke de mest kompliserte ordene for å vinne.

Ord som Slutter med C

Det finnes en rekke norske ord som slutter med bokstaven C. Disse ordene kan være nyttige å kjenne til når du spiller ordspill som Scrabble eller når du skriver dikt og taler. Her er noen eksempler på norske ord som slutter med C:

OrdBeskrivelse
ABCEn samling av grunnleggende kunnskap eller ferdigheter
ArmagnacEn type fransk brennevin
AsdicEn type sonar som brukes til å oppdage undervannsbåter
ChicElegant eller stilfull
CognacEn type fransk brennevin
FrancEn valuta som brukes i en rekke fransktalende land
MuscadetEn type fransk hvitvin
PannebåndEt bånd som brukes rundt hodet for å holde håret tilbake
PicnicEn utendørs sammenkomst hvor mat og drikke serveres
PlastikkEt materiale som brukes til å lage en rekke forskjellige gjenstander

Det finnes mange flere ord som slutter med C på norsk. En fullstendig liste finner du på Finn et Ord.

Vanlige Ord med C

Det kan være utfordrende å finne ord med bokstaven C i norsk språk, men det betyr ikke at det ikke finnes noen vanlige ord. Her er noen av de vanligste ordene med C:

OrdBeskrivelse
CelleDen minste enheten i en organisme som kan utføre livsfunksjoner
CysteEn væskefylt blære i kroppen
CappuccinoEn italiensk kaffe laget med espresso og melk
CelloEt musikkinstrument som tilhører fiolinfamilien
CikoriaEn plante som brukes i salater
CognacEn type brennevin laget av druer
CøliakiEn autoimmun sykdom som påvirker tynntarmen

Disse ordene kan være nyttige å kjenne til når du spiller ordspill som Wordfeud eller Scrabble. Selv om noen av disse ordene kan være vanskelige å stave, kan det å lære dem øke sjansene dine for å vinne.

Uvanlige Ord med C

Det finnes mange uvanlige ord som inneholder bokstaven C i det norske språket. Disse ordene kan være vanskelige å huske og bruke i daglig tale, men de kan være nyttige å ha i bakhodet når du spiller ordspill som Wordfeud eller Scrabble.

Her er noen eksempler på uvanlige ord med C:

OrdBetydning
CembaloEt musikkinstrument med strenger som spilles på med tangentene
CøliakiEn autoimmun sykdom som skader tynntarmen når man spiser gluten
CelleprøveEn medisinsk undersøkelse der man tar en prøve av celler fra livmorhalsen
CerebralSom har med hjernen å gjøre
CikoriaEn plante som brukes som kaffeerstatning
CoquilleEn skalldyrrett som serveres i en skjellformet form
Crème brûléeEn fransk dessert laget av vaniljekrem og karamellisert sukker

Som du kan se, er det mange uvanlige ord med C som kan være nyttige å ha i bakhodet når du spiller ordspill eller ønsker å utvide ordforrådet ditt.

C i Faglige Uttrykk

Selv om bokstaven C ikke er så vanlig i det norske språket, kan den likevel finnes i enkelte faglige uttrykk. Her er noen eksempler:

OrdBeskrivelse
CelleDen minste enheten i en organisme som kan leve selvstendig
CellekjerneEn struktur i en celle som inneholder DNA
CytokromEt protein som spiller en viktig rolle i elektrontransportkjeden i mitokondrier
CøliakiEn autoimmun sykdom som påvirker tarmene og forårsaker intoleranse mot gluten
Cerebral pareseEn nevrologisk lidelse som påvirker motorisk funksjon og bevegelse

Det finnes også enkelte fagtermer som bruker bokstaven C i kombinasjon med andre bokstaver, for eksempel:

 • CO2: Forkortelse for karbondioksid, en gass som er viktig for fotosyntese og som også bidrar til drivhuseffekten.
 • CT: Forkortelse for computertomografi, en medisinsk avbildningsteknikk som bruker røntgenstråler for å lage detaljerte bilder av kroppen.
 • PCR: Forkortelse for polymerasekjedereaksjon, en teknikk som brukes til å kopiere og amplifisere DNA-sekvenser.

Disse uttrykkene kan være nyttige å kjenne til for personer som jobber innenfor relevante fagområder, eller for de som ønsker å lære mer om emnet.

C i Stedsnavn

Det er flere stedsnavn i Norge som inneholder bokstaven C. Noen av disse stedsnavnene har en lang historie, mens andre er relativt nye.

Her er noen eksempler på stedsnavn i Norge som inneholder bokstaven C:

StedsnavnFylkeBeskrivelse
KristiansandVest-AgderBy i Sør-Norge, kjent for Dyreparken og Sørlandssenteret
CaledoniaNordlandFjellområde i Saltdal kommune
CappelenAkershusTettsted i Nittedal kommune
CatoiraSpaniaBy i Galicia-regionen, kjent for sin middelalderfestival

Det er verdt å merke seg at navnet Kristiansand opprinnelig ble stavet Christianssand, men ble endret til dagens stavemåte i 1877.

Mange av disse stedsnavnene har opprinnelse fra andre språk, som latin og gresk. For eksempel kommer navnet Caledonia fra et gammelt latinsk navn for Skottland.

Uansett opprinnelse er stedsnavnene med bokstaven C en del av Norges mangfoldige geografi og historie.

C i Personnavn

Bokstaven C brukes ikke så ofte i norske personnavn, men det finnes noen eksempler på navn som inneholder denne bokstaven. Her er noen eksempler:

 • Camilla: Dette er et vanlig jentenavn som betyr “ungdommelig” på latin. Navnet har vært populært i Norge siden 1980-tallet.
 • Christian: Dette er et mannsnavn som betyr “kristen” på gresk. Navnet har vært populært i Norge i flere hundre år, og det finnes mange kjente personer med dette navnet.
 • Cecilia: Dette er et jentenavn som betyr “blind” på latin. Navnet har vært populært i Norge siden 1800-tallet.

Det finnes også noen etternavn som inneholder bokstaven C, for eksempel:

 • Christensen: Dette er et vanlig etternavn i Norge som betyr “sønn av Christian”. Navnet har vært i bruk i Norge siden 1600-tallet.
 • Carlsen: Dette er et etternavn som betyr “sønn av Carl”. Navnet har vært i bruk i Norge siden 1800-tallet.

Det er verdt å merke seg at mange av disse navnene har opprinnelse fra andre land og språk, og har blitt adoptert av nordmenn gjennom tidene.

C i Dyr og Planter

Det er ikke så vanlig å finne ord med bokstaven C i norske navn på dyr og planter. Men det finnes noen få eksempler på arter som begynner med denne bokstaven.

Dyr med C

Noen av de mest kjente dyrene som begynner med C er chinchilla, cikade og cichlide. Chinchillaen er et lite pattedyr som opprinnelig kommer fra Sør-Amerika og er kjent for sin myke og luksuriøse pels. Cikaden er en insektart som lever i varme klimaområder og er kjent for sin høylytte sang. Cichliden er en fiskeart som finnes i ferskvann og er kjent for sin varierte og fargerike utseende.

Planter med C

I norske navn på planter er det også få eksempler på ord som begynner med C. Canna er en planteart som tilhører ingefærfamilien og er kjent for sine store og fargerike blomster. Cactus er en annen planteart som er kjent for sin evne til å overleve i tørre og ørkenlignende områder.

Selv om det ikke er så mange eksempler på ord med bokstaven C i norske navn på dyr og planter, er det likevel verdt å merke seg disse artene og deres egenskaper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *