Nyttårskake med sjokolade: Oppskrift og steg-for-steg-guide

Nyttårskake med sjokolade er en populær kake som er perfekt for å feire det nye året. Denne kaken er enkel å lage og inneholder ingredienser som de fleste allerede har i kjøkkenet. Kaken består av en deilig bunn, myk krem med sjokoladebiter som er toppet med sjokoladesaus og kokosboller.

Denne kaken er en klassisk oppskrift som har blitt videreført fra generasjon til generasjon, og den er fortsatt like populær i dag. Kaken er enkel å tilpasse etter smak og preferanser, og du kan for eksempel tilsette nøtter eller bær for å gi den ekstra smak og tekstur.

For de som ønsker å imponere gjestene med en enkel og deilig dessert, er Nyttårskake med sjokolade et godt valg. Denne kaken kan serveres til både store og små, og den passer til de fleste anledninger. Så hvorfor ikke prøve å lage denne klassiske kaken selv og imponere gjestene dine med en deilig smaksopplevelse?

Oppskrift

Ingredienser

For å lage en deilig nyttårskake med sjokolade trenger du følgende ingredienser:

 • 200 g smør
 • 3 dl vann
 • 4 ss kakaopulver
 • 4 dl sukker
 • 2 dl rømme
 • 4 egg
 • 4 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Her er fremgangsmåten for å lage nyttårskake med sjokolade:

 1. Sett ovnen på 180°C.
 2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann og kakaopulver, og rør godt sammen.
 3. Tilsett sukker og rømme, og rør godt sammen igjen.
 4. Pisk eggene sammen i en egen bolle, og tilsett deretter i røren.
 5. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Tilsett deretter i røren, og rør godt sammen.
 6. Smør en rund kakeform på ca. 22 cm i diameter, og hell røren i formen.
 7. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter, eller til den er gjennomstekt.
 8. La kaken avkjøles litt i formen før den tas ut og avkjøles helt på rist.

Med disse enkle stegene kan du lage en deilig nyttårskake med sjokolade som garantert vil imponere gjestene dine!

Tips

Nyttårskake med sjokolade kan være en imponerende dessert på ethvert nyttårsbord. Her er noen tips for å gjøre kaken enda bedre:

 • Legg til en liten skje med espresso eller kaffe i sjokoladekremen for en ekstra intens sjokoladesmak.
 • Pynt kaken med friske bær som bringebær, jordbær eller blåbær for å gi den en frisk smak og en vakker farge.
 • Hvis du vil gjøre kaken ekstra festlig, kan du legge til litt sprudlende vin eller champagne i kremen for å gi den et hint av bobler.

For å gjøre kaken enda enklere å lage, kan du bruke ferdiglagde sukkerbunner og sjokoladekrem fra butikken. Dette vil spare deg tid og krefter, og du vil fortsatt ende opp med en deilig kake.

Hvis du vil gjøre kaken litt sunnere, kan du bytte ut sukkeret med naturlige søtningsmidler som honning eller lønnesirup. Du kan også bruke mandelmel i stedet for hvetemel for en glutenfri versjon av kaken.

Variant

Det finnes mange varianter av nyttårskake med sjokolade, og man kan tilpasse oppskriften etter eget ønske og smak. En populær variant er å tilsette appelsin i kaken for å gi den en frisk smak. Dette kan gjøres ved å tilsette appelsinskall og appelsinjuice i kakerøren.

En annen variant er å tilsette nøtter i kakerøren for å gi kaken en ekstra crunchy konsistens. Dette kan gjøres ved å tilsette hakkede mandler, hasselnøtter eller valnøtter i kakerøren.

For de som ønsker en litt sunnere variant, kan man erstatte sukker med stevia eller annen søtning. Man kan også erstatte hvetemel med mandelmel eller havremel for en glutenfri variant.

En spennende variant er å tilsette chili i kaken for å gi den litt ekstra styrke. Dette kan gjøres ved å tilsette litt chilipulver eller hakket chili i kakerøren.

Uansett hvilken variant man velger, vil en nyttårskake med sjokolade garantert være en suksess på nyttårsfesten.

Oppsummering

Nyttårskake med sjokolade er en deilig og enkel kakeoppskrift som passer perfekt til nyttårsfeiringen eller andre festlige anledninger. Det finnes flere varianter av oppskriften, men alle inneholder sjokolade som hovedingrediens.

Oppskriftene varierer i vanskelighetsgrad, men selv en uerfaren baker kan lage en nyttårskake med sjokolade ved å følge oppskriften nøye.

En vanlig ingrediens i nyttårskake med sjokolade er rømme eller kremfløte, som gir kaken en saftig og fyldig konsistens. Noen oppskrifter inneholder også nøtter eller bær som gir kaken en ekstra smak og tekstur.

Det finnes mange måter å pynte nyttårskaken med sjokolade på, for eksempel med bladgull, sølvkuler eller hakkede nøtter. En enkel sjokoladeglasur kan også være et godt alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *