Lynradar

Lynradar er en veldig uvanlig applikasjon, siden det er en lynradar som eksisterer for området Norge, samler denne applikasjonen informasjon om andre Internett-applikasjoner om været, for å forutsi sannsynligheten for lyn i et spesifikt område, dette er gjort for å kunne ta forholdsregler hvis du ønsker å bli eller hvis du skal passere gjennom nevnte område, denne typen radar brukes mest på flyplasser for å diagnostisere været og om det er trygt å fly i nevnte vær, dette det gjøres for å forhindre ulykker og tap av liv.

Disse radarene er ledsaget av et signal fra en satellitt som bestemmer posisjonen til radaren og meteorologiske programmer som Weather Display som gir all informasjon til radaren slik at den bare oppdager når det er en forstyrrelse i vinden eller i atmosfæren som Det kan forårsake eller være en indikator på at en storm nærmer seg og at prognoser må tas for å unngå at hvis de ser naturkatastrofer kan det bli menneskelige tap, derav viktigheten av å kunne kontrollere en lynradar på best mulig måte.

Hvordan fungerer en lynradar?

Mange lurer på hvordan en lynradar fungerer? Og sannheten er at den fungerer veldig enkelt, lynradarer sender signaler i form av mikrobølger, kortere sagt sender de elektromagnetiske pulser og når det er elektrisk aktivitet forårsaket av lyn, måler de elektromagnetiske pulsene intensiteten til lynet og den målingen mottas av radaren og sendes til et kart som viser områdene hvor det er mer elektrisk aktivitet som indikerer at det vil bli lyn i de områdene.

Begrensninger for en lynradar

Selv om disse radarene er til stor hjelp i visse tilfeller, kan de ha begrensninger som i stor grad reduserer ytelsen deres, vi skal fortelle deg om noen av disse begrensningene som lynradarer kan ha:

  • Et bakkenett må kunne oppdage lyn med minst tre antenner, lokalisere det med en akseptabel feilmargin.
  • Mens de bruker demping i stedet for triangulering, feiler mobile detektorer noen ganger når de indikerer svake stråler fra sterke ekte, og omvendt.
  • Romsystemer lider ikke av noen av disse begrensningene, men informasjonen deres blir ofte forsinket med flere minutter, noe som begrenser deres bruk i applikasjoner som krever “øyeblikkelig” som flynavigasjon.

På Lynradar-siden finner vi ulike alternativer knyttet til vær- og lyndeteksjon. Så la oss se hvilke alternativer det gir deg og hva hver ting betyr for å se og forstå det. Det første vi kan finne når vi går inn på lynradarsiden er følgende.

Lightning Radar

I lynradaren er det første vi ser sirkelen med separasjon av soner og på høyre side all lyninformasjon. I tilfelle det ikke er storm eller lyn, vil du ikke kunne se mye informasjon her. Men du kan se med farger når lynet slår ned, hvis de var nå, for 10,20,30,40 eller 60 minutter siden. I tillegg til å se en graf på høyre side med fargene som indikerer tidspunktet de har skjedd og deres plassering.

Det kan være litt komplisert å forstå når det ikke lyner, men når det er storm er det mye lettere å se hva hvert symbol og signal betyr i grafikken på høyre side av skjermen.

Console Screenshot

I denne delen finner vi de siste lynangrepene, støyen deres og tiden som har gått ut. I tillegg til å se mengden skyer det er og sikten til himmelen. Dette er et skjermbilde av den siste konsolldetektoren som ble sett, med oppdatert informasjon.

My Weather Station

I tillegg til lynstormanalyse har du også værrelaterte alternativer. Hvor vi kan se forventet vær, vind og mer relevant informasjon for å vite hva vi kan forvente av været, som vinden når vi går ut. Med ulike grafer som overvåker været de siste 24 timene og ulike perioder.

Pluss spådommer om hva du kan forvente. Som du kan se med dette eksemplet: økende skyer og kjøligere, nedbør mulig innen 6 timer, vind med mulig vindskifte til v, nv eller n.

Steelseries Gaugues

Værmålere i stålserien er et avansert system for værovervåking som gir data for en rekke formål. Det er et integrert system som bruker en rekke sensorer for å måle værforhold som temperatur, fuktighet, vindhastighet og vindretning, barometertrykk og andre elementer. Systemet kan brukes til å overvåke været i sanntid eller for å varsle fremtidige værforhold.

Målere i stålserien er designet for bruk både innendørs og utendørs. Systemet kan brukes til å overvåke værforholdene i et bestemt område, for eksempel en by eller en region, eller for å gi en mer detaljert analyse av miljøet på et bestemt sted. Systemet kan også brukes til å overvåke været i et helt land eller kontinent.

Systemet er designet for å være enkelt å installere og vedlikeholde. Sensorene er designet for å være robuste og pålitelige, og dataene de samler inn lagres sikkert i skyen. Systemet kan nås eksternt, noe som gjør det ideelt for de som trenger å overvåke været på avstand.

Målere i stålserien har også en rekke funksjoner som kan tilpasses for å møte individuelle behov. Systemet kan programmeres til å gi varsler for ekstreme værforhold, som flom eller kraftige stormer. Systemet kan også brukes til å overvåke luftkvalitet og forurensningsnivåer.

Samlet sett er Steel Series værmålere et avansert system som gir data for en rekke formål. Den er pålitelig, robust og enkel å bruke og vedlikeholde. Systemet kan brukes til å overvåke været i sanntid eller for å varsle fremtidige forhold. Det er et ideelt system for de som trenger å overvåke været på avstand.

Live Webcam

Til slutt finner vi live-visningen av hvordan det ytre av Norge ser ut i et spesifikt område og å kunne se lyn i tilfelle det skulle være en storm akkurat i det øyeblikket. Nederst til venstre kan du se dato og klokkeslett som er aktiv for å bekrefte at det er riktig.

Dessuten, hvis du klikker på pilen som du kan se i den midtre delen til venstre, åpnes en meny. Her kan du velge tidligere datoer og se hvordan været var og en timelapse fra den dagen. Et veldig nyttig alternativ i tilfelle du vil se hvordan været er på en bestemt dag og dens utvikling. Timelapsene er 1 minutt som oppsummerer de 24 timene av den værdagen. I tilfelle det er en storm, kan du se den i dette formatet.

Lynradar-siden har også andre alternativer som du kan være interessert i som vi ikke har dekket her, og vi lar det være opp til deg å undersøke på egen hånd. Blant dem er prognosen en av de mest interessante eller betydningen av tid, blant andre alternativer. Så ikke nøl med å besøke siden deres og se de alternativene som kan hjelpe deg å vite hvordan været kommer til å bli eller om det er et tordenvær i ditt område.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *