Hurtigbåt Knarvik – Frekhaug – Bergen

Her kan du finne informasjon som du ikke finner andre steder, og som du bør vite hvis du skal bruke hurtigbåten Knarvik – Frekhaug – Bergen. Enten den vanlige ruten, eller turistbåtruten som bare går fra april til oktober. All informasjon om disse rutene finner du her. Så følg med oss for å finne ut alle detaljer om ruten, fra det grunnleggende som rutetabell til prisen på ruten.

Hurtigbåtruten 390 er forbindelsen mellom Knarvik, Frekhaug og Bergen og tar bare 29 minutter. Det er det raskeste alternativet for å reise mellom disse stedene, og du unngår mer enn 1 times reisetid med buss. Det er derfor den er et så populært valg. Innenfor denne ruten finnes også turistbåtruten, rute 2095, som er rettet mot turister og har et 5-minutters stopp mellom Eidfjord og Ulvik. Selv om den går på samme rute, er stoppestedene helt forskjellige. På turistbåtruten passerer du følgende steder:

 • Norheimsund
 • Herand
 • Utne
 • Lofthus
 • Kinsarvik
 • Ulvik
 • Eidfjord

Dette er en mye lengre rute enn den normale ruten. Nå tror jeg du er klar for å ta en nærmere titt på all informasjonen om hurtigbåt 390, så la oss sette i gang.

Hurtigbåt Knarvik Frekhaug Bergen (Strandkaien)

Tidsplaner

Her finner du både rutetider og avganger for den ordinære hurtigbåten mellom Knarvik, Frekhaug og Bergen, samt rutetider for Turistbåtruten, som kun går fra 1. april til 31. oktober, og som kjører en helt annen rute med mange flere stopp. Derfor vil vi fokusere mer på den vanlige ruten, men du finner også informasjon om turistruten, bare klikk på rullegardinmenyen for å se tilgjengelige rutetider.

Det er viktig å merke seg at denne hurtigbåtruten 390 kun går fra mandag til fredag. I helgene vil du ikke kunne finne dette alternativet for å komme deg mellom disse punktene. I motsetning til turistbåtruten som går hver dag. Det er også verdt å nevne at avgangene starter veldig tidlig, rundt kl. 05.00, men også slutter veldig tidlig, rundt kl. 16.00 går den siste hurtigbåten. Så på kvelden vil du ikke kunne bruke dette transportmiddelet.

Et annet viktig aspekt er at bussholdeplassene er forbundet med havnene med buss, slik at du ikke trenger å bruke egen bil. Du vil også kunne se bussforbindelsen til havnen og avgangstiden. Slik at du har all informasjon, siden det vanligvis er det mest brukte alternativet. Men for å se det bedre er det bare å ta en titt på følgende rutetabell. 

Hvis du har problemer med å se den, kan du se følgende PDF her.

Turistbåtrute (Norheimsund – Herand –
Utne – Kinsarvik – Lofthus – Ulvik – Eidfjord)

Hvis du har problemer med å se den, kan du se følgende PDF her.

Sjå https://www.norled.no/fjordcruise/ for nærare informasjon om reise og pris. Du kan se prisen på dette fjordcruiset her.

Hvis du fortsatt er i tvil etter å ha sett rutetabellene eller ønsker å se dem i sanntid, har vi den ideelle løsningen for deg. I så fall har vi under knappen inkludert en lenke til den offisielle ruteplanleggeren for denne ruten, der du kan se alle rutene og mulighetene mellom disse punktene på ruten, når de er angitt.

Så det er bare å angi de to punktene du vil reise til, så ser du både rutetabellene for denne ruten og andre transportalternativer du kan bruke.

Rutetider

Du kan se ruten mellom de tre stoppestedene og ruten som denne hurtigbåten tar nedenfor. Du kan se avstanden mellom hvert punkt på en mer visuell måte.

Priser

Prisen på denne hurtigbåten kan være vanskelig å finne. Men heldigvis for deg finner du den her uten problemer. For hvis du ikke vet følgende, er det normalt at du ikke finner prisen. Hurtigbåten Knarvik – Frekhaug – Bergen har samme pris som et sone 1 tog eller buss, der denne ruten er inkludert i sone C. Men kanskje vet du likevel ikke hva prisen er.

Prisen for en enkeltbillett som voksen er 40 kr. Nå vet du det. Og hvis du vil se prisene på sesongkort, eller på rabattene som noen passasjerer får med kravene til student, barn eller pensjonist, kan du se det i detalj i tabellen nedenfor.

For å se prisen på turistbåtruten, kan du se den ved å klikke her. Ettersom dette er organiserte turer av mer turistmessig karakter, kan prisen variere avhengig av mange faktorer.

Tabla de Precios
Priser Voksen Barn Student Honnør Ungdom
Enkeltbillett 40 kr 20 kr 24 kr 20 kr *
24-timersbillett 105 kr 50 kr 60 kr 50 kr *
7-dagersbillett 235 kr 120 kr 140 kr 120 kr *
30-dagersbillett 755 kr 380 kr 455 kr 380 kr 380 kr
180-dagersbillett 3775 kr 1890 kr 2265 kr 1890 kr *

* Det betyr at det ikke gis noen rabatt, og derfor gjelder samme pris som for en voksen. Du kan se prisene vi har brukt for å lage denne tabellen her.

Pris turistbåtruten (Gjeldende priser, kan endres i fremtiden eller avhengig av årstid. Se priser her):

 • Voksen: 373 kr
 • Barn: 186 kr
 • Honnør (+67):186 kr
 • Student (17-29): 224 kr
 • Barn under 4 år: 0 kr

Nordhordlandsbåten (båtruta Knarvik - Frekhaug - Bergen) inkluderte i sone C, og har dei same billettprisane som buss/bybane i ei sone. Du finn prisar her. 

For å kjøpe en billett er det forskjellige alternativer, som du kan se i følgende lenke nedenfor. Og der kan du kjøpe billetten din i dag, enten det er en enkeltbillett eller et av passene du ser i pristabellen ovenfor.

Knarvik båtkai

På dette vakre bildet over kan du enkelt se hvor Knarvik båtkai ligger, og påstigningspunktet for dette stoppestedet. Selv om alt er innsnødd, kan du se det perfekt når hurtigbåten forlater havnen. Vi har likevel tatt med kartet i tilfelle du vil se hvordan du kommer deg dit på best mulig måte.

Addresse: 5914 Isdalstø

Frekhaug Kai

I enden av nedstigningen du kan se på bildet ligger Frekhaug Kai, eller påstigningspunktet for denne ruten. Men i motsetning til andre havner der det er en utgang til sjøen med brygge, er det i dette tilfellet nesten ingenting, og det ser ut som om det ikke kommer til å være her. Men hvis du legger merke til det, er det de klassiske dekkene på sidene for hurtigbåtens ankomst. Det er også en parkeringsplass rett ved siden av havnen der du kan sette fra deg bilen og gå om bord i hurtigbåten. Det er også en bussholdeplass og to bygninger som kan svare på spørsmål om ruten.

Addresse: 5918 Frekhaug

Strandkaiterminalen

Det mest forvirrende påstigningsstedet er utvilsomt i Bergen. Byen er så stor at den har forskjellige havner og havner hvor hurtigbåtene legger til. Selv om den mest brukte og vanlige er Strandkaiterminalen, som i dette tilfellet. Det finnes mange forskjellige hurtigbåtruter. Så pass på at du ikke gjør en feil og tar feil rute. Sørg alltid for at det er riktig retning, så får du ingen problemer på turen.

Addresse: Strandkaien 15, 5013 Bergen

Havner i turistbåtrute 2095:

Nedenfor kan du se havnene der denne ruten stopper og plukker opp passasjerer med kart og adresse, slik at du vet hvor du skal gå hvis du ønsker å gå om bord på dette skipet og reise gjennom fjordene.

Sjå https://www.norled.no/fjordcruise/ for nærare informasjon om reise og pris. Du kan se prisen på dette fjordcruiset her.

Norheimsund båtkai

Addresse: 5600 Norheimsund

Herand båtkai

Addresse: 5628 Herand

Utne båtkai

Addresse: 5778 Utne

Lofthus båtkai

Addresse: 5781 Lofthus

Kinsarvik båtkai

Addresse: 5780 Kinsarvik

Ulvik båtkai

Addresse: 5730 Ulvik

Eidfjord båtkai

Addresse: 5783 Eidfjord

Kontaktinformasjon

Turistbåtrute

Vet du ikke hvordan du kontakter de ansvarlige for denne ruten? Ingen grunn til bekymring, vi hjelper deg. Nedenfor finner du både spesifikk informasjon om denne ruten og generell informasjon om selskapet som driver den, som i dette tilfellet er Norled. Så benytt deg av den for å komme ut av enhver tvil eller når du trenger det.

M/S Fjordkatt Telefon: 916 52 801

M/S Fjorddrott Telefon (Turistbåtrute): 916 52 803

E-postkundeservice@norled.nopost@norled.no 

Kontakthttps://dialog.norled.no/

Nettstedhttps://www.norled.no/

Hvor lang er hele hurtigbåtoverfarten Knarvik – Frekhaug – Bergen?

Rutetiden vil avhenge av avreise- og ankomststed, så vi vil nå se på hvert enkelt alternativ:

 • Knarvik - Bergen 29 minutter
 • Knarvik - Frekhaug 6 minutter
 • Frekhaug - Bergen 23 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *