Hurtigbåt Bergen Stavanger: Timer og priser | All informasjon

Siden 2013 har det ikke gått hurtigbåt fra Bergen til Stavanger og omvendt. Men før du går, hvis du har kommet hit, er det fordi du ønsker å reise mellom disse to destinasjonene, og selv om det ikke finnes noen hurtigbåt, finnes det andre alternativer som vi vil gå nærmere inn på nedenfor. Så jeg anbefaler at du blir her hvis du vil vite hva som er de beste alternativene for å komme deg fra det ene punktet til det andre, til en lav pris og på raskest mulig måte.

Så la oss utforske de ulike alternativene som finnes, og som du kan bruke for å komme deg til Bergen eller Stavanger fra det andre punktet. All informasjon er tydelig, kortfattet og oppdatert.

De mest brukte alternativene for å komme seg fra Bergen til Stavanger og omvendt, i likhet med hurtigbåten, er for tiden følgende:

Du kan også ta bil eller taxi, men vi vil ikke ta for oss dette, da det er mindre likt hurtigbåten og mindre brukt.

Hvis du vil ha all informasjon om bussen Bergen – Stavanger, kan du se vår detaljerte guide her. Der sammenligner vi de ulike bussene og gir all informasjon om denne bussforbindelsen.

Ferge Bergen Stavanger

Vi begynner med fergen, som er det alternativet som ligner mest, og som ofte forveksles med hurtigbåten ved mange anledninger. Denne fergeruten trafikkeres utelukkende av Fjord Line, og reisetiden er 5 timer og 30 minutter.

Med daglig avgang fra Bergen kl. 13.30 og fra Stavanger kl. 07.00. Det er altså bare én avgang hver dag, og det er ingen forskjell i helgene, da er det én avgang hver dag og ingen flere på denne fergeforbindelsen.

Jeg skulle gjerne fortalt deg den nøyaktige prisen på denne fergen, men i motsetning til andre typer ferger er dette en mer cruisepreget ferge. Derfor varierer prisen avhengig av en rekke faktorer, for eksempel hvor lang tid i forveien, etterspørselen etter reiser på de aktuelle datoene og så videre. Så vidt vi har kunnet se, starter den mest grunnleggende prisen uten ekstrautstyr på 275 kr, men hvis du ønsker å spise om bord, eller sitte i lugaren (50 kr) eller i salongen (149 kr), vil den endelige prisen gå opp.

Det er også svært vanlig å ta med seg bilen om bord, siden det er en ferge, slik at du kan bevege deg fritt når du kommer frem. I så fall er den laveste prisen for en billett for én person med en bil i full størrelse 565 kr. Her kan prisen gå opp avhengig av ekstrautstyr eller om du reiser med et større kjøretøy.

Se prisene for den datoen du ønsker å reise, og ikke glem å legge til de tilleggene du ønsker for å få den endelige prisen ved å klikke på knappen nedenfor.

Det siste du trenger å vite er ombordstignings- og ilandstigningsstedene på denne ruten, så la oss se hvor du kan gå av og på fergen.

Fjord Line Bergen

Ombordstigning er så enkelt som å gå til det punktet som vises på kartet nedenfor. Du vil se at Fjord Line har en stor ventestasjon, og hvis du har spørsmål eller lurer på noe, er personalet tilgjengelig for å hjelpe deg med ombordstigning eller andre aspekter av reisen. Så du vil ikke ha noe problem med å finne ombordstigningspunktet med dette kartet.

Addresse: Nøstegaten 30, 5006 Bergen

Telefon: +4751464099

Stavanger Port

I Stavanger havn bør du se etter påstigningsstedet for Fjord Line, som vi har tatt med på kartet nedenfor, slik at du ikke er i tvil og vet hvordan du kommer deg dit på best mulig måte. Bare gå til dette punktet, og når du kommer dit, vil du kunne se Fjord Lines fasiliteter og hvor du skal stå for å gå om bord, enten som passasjer eller med eget kjøretøy.

Addresse: Stavanger Port, Kontinentalvegen 31, 4056 Tananger

Telefon: +4751464099

Kontaktinformasjon

Du kan kontakte selskapet som driver denne ruten for å få avklart eventuelle tvilstilfeller ved hjelp av informasjonen nedenfor:

Telefon +47 51 46 40 99
E-post info@fjordline.com

For mer informasjonhttps://www.fjordline.com/nb/p/kundeservice/hjelp-og-kontakt

Buss Bergen Stavanger

Dette er en forkortet versjon, hvis du vil se hele guiden til de ulike bussene mellom Stavanger og Bergen, kan du se guiden med priser, rutetider, ulike busser og mer ved å klikke her.

Det andre alternativet vi fant er buss, som det finnes flere alternativer til, hvorav den mest populære og mest brukte er NW400-bussen. Men hvis du vil se på andre alternativer, er et annet alternativ å bruke VY190. I dette tilfellet vil vi fokusere på NW400, som er den mest brukte og har flest programmerte utganger.

Denne bussen kjøres av NOR-WAY Bussekspress og har to forskjellige ruter. En direkterute med bare 7 stopp og en varighet på 4 timer og 20 minutter, og en rute med 101 stopp og en varighet på 5 timer og 20 minutter. Tidene kan variere avhengig av om du har flere eller færre stopp på denne ruten.

Dessverre er det ingen fast rutetabell eller dokument, så hver dag er de forskjellige, og vi må bruke deres offisielle nettside for å finne ut avgangene for den dagen vi er interessert i. Heldigvis er det vanligvis bussavganger hver 1. time eller 2 timer på det meste, og vanligvis hver 1. time vil du kunne finne en bussavgang uten problemer. Derfor er det beste å sjekke rutetabellene for den dagen du vil reise med følgende lenke som vi legger igjen på knappen.

Rutetider

Nedenfor kan du se ruten den tar når den tar den korte, mer direkte ruten.

Priser

Prisene varierer også avhengig av hvilken buss du tar og hvilken rute den kjører. Men vanligvis er prisen 699 kr eller 709 kr, så det er ikke så stor forskjell på å ta den ene eller den andre bussen. Vi har også ved andre anledninger sett litt høyere priser i de tidlige morgentimene der du må bytte til en annen buss, og da ligger prisen på rundt 800 kr, men du kan regne med å betale de beløpene som er nevnt ovenfor hvis det ikke skjer endringer i prisene.

Det beste du kan gjøre er å sjekke selv hvilken dag og buss som passer deg best, og kjøpe billett via lenken nedenfor. På denne måten får du nøyaktig informasjon.

Bergen busstasjon

Vi har en detaljert guide til Bergen busstasjon som du finner her. Og for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha, for eksempel om parkering eller hvor denne bussen og de andre bussene på denne holdeplassen går fra.

Stavanger bussterminal

Hvis du ikke vet hvor bussen går fra, kan du se på kartet nedenfor hvor bussen går og hvor du kan gå på bussen uten problemer. Så bruk denne informasjonen.

Addresse: 4005 Stavanger

Kontaktinformasjon

Vi har gjort vårt beste for å dekke bussruten NW400, men det kan hende du fortsatt har spørsmål. Derfor har vi lagt til kontaktinformasjon slik at du kan kontakte busselskapet direkte for å løse eventuelle problemer eller spørsmål. Så dra nytte av følgende informasjon.

Kundeservice nås via kontaktskjema og på telefon+47 22 31 31 50.

Kontaktskjema: https://www.nor-way.no/kontakt-oss/kundeservice/

Ofte stilte spørsmål: https://www.nor-way.no/kontakt-oss/sporsmal-og-svar-om-bussturen/

Mandag–torsdagkl. 08:00–17:00
Fredagkl. 08:00-19:00
Lørdagkl. 09:00–15:00
Søndagkl. 12:00–19:00

NOR-WAY Bussekspress AS , Stenersgata 2, 0184 Oslo

Konklusjoner

Selv om du har kommet hit fordi du trodde det gikk hurtigbåt mellom Bergen og Stavanger, og det gjør det dessverre ikke for øyeblikket, finnes det andre gode alternativer.

Vi synes bussalternativet er bedre, siden det er like langt og koster like mye. Med den store fleksibiliteten det gir å kunne ta bussen nesten når som helst på døgnet. I motsetning til fergen, som bare har én avgang per dag.

Selv om prisen er den samme, er det sant at fergen er mye mer komfortabel og vakker, ettersom du reiser til sjøs uten å måtte stoppe mellom destinasjonene. Og fergen er det ideelle alternativet hvis du reiser med bil eller ønsker å komme til det andre reisemålet med egen bil. Ellers anbefaler vi deg å ta direktebussen, som bare har 7 stopp og flere avganger hver dag, som du kan tilpasse mer eller mindre til din egen timeplan, og som tar 1 time mindre enn den andre ruten eller fergen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *