Bichon Havanais: En oversikt over egenskaper og stell

Bichon Havanais, også kjent som Havanese, er en liten selskapshund som stammer fra Cuba. Denne rasen er kjent for å være vennlig, kjærlig og intelligent, og de er en populær følgesvenn for familier og enkeltpersoner over hele verden.

Bichon Havanais har en myk, silkeaktig pels som kommer i en rekke farger, inkludert hvit, svart, gull, krem ​​og mer. De er også kjent for å være hypoallergeniske, noe som gjør dem til et flott alternativ for personer med allergi.

Disse hundene er også aktive og elsker å leke, men de er også fornøyde med å krølle seg sammen på fanget til eieren sin. De er en intelligent rase som kan lære mange triks og kommandoer, og de elsker å være midtpunktet i oppmerksomheten sin familie.

Historie

Bichon Havanais er en liten hunderase som stammer fra Cuba og er en del av bichon-familien. Rasen ble utviklet fra den nå utdødde Blanquito de la Habana, også kjent som “lille hvite hund fra Havana”. Blanquito stammer fra den også utdødde Bichón Tenerife, og det antas at den senere ble krysset med andre bichon-typer, inkludert puddelen, for å skape det som nå er kjent som Bichon Havanais.

Bichon Havanais har en lang historie som selskapshund. På Cuba ble de holdt som kjæledyr av aristokratiet og var også populære blant vanlige mennesker. På 1800-tallet ble rasen brakt til Europa av sjømenn, og den ble raskt populær blant aristokratiet der også.

I dag er Bichon Havanais en populær hunderase over hele verden, spesielt som selskapshund. Rasen er kjent for sin intelligens, lojalitet og vennlige natur, og den er også allergivennlig, noe som gjør den til et godt valg for allergikere. Bichon Havanais er også en aktiv hunderase som elsker å leke og trene, og den trives godt både innendørs og utendørs.

Utseende og personlighet

Bichon Havanais, også kjent som Havaneser, er en liten hund med en lang, silkeaktig pels som kommer i ulike farger som hvit, krem, grå, sort og brindle. De har mørke øyne og lange ører som henger ned langs sidene av hodet.

Pels

Pelsen til Bichon Havanais er en av dens mest karakteristiske trekk. Den er lang, silkeaktig, og det er mye av den. Den er vanligvis veldig bølget, selv om det er noen havanesere med rett pels. Pelsen krever mye stell og børsting for å holde den sunn og glansfull.

Størrelse og vekt

Bichon Havanais er en liten hund, vanligvis mellom 23 og 28 cm høy og veier mellom 3 og 6 kg.

Personlighet

Bichon Havanais er kjent for å være en veldig kjærlig og hengiven hund. De er veldig sosiale og liker å være rundt mennesker og andre dyr. De er også veldig intelligente og lærevillige, noe som gjør dem til flotte følgesvenner og familiehunder.

De er vanligvis også veldig livlige og lekne, og liker å være aktive. De kan tilpasse seg et liv i leilighet så lenge de får tilstrekkelig med mosjon og stimulering.

Helse og pleie

Helseproblemer

Bichon havanais regnes som en sunn og frisk rase, men som på de fleste raser kan det oppstå noen helseproblemer. Patellaluksasjon (kneleddsfeil) kan være arvelig belastet, men kan også komme av miljøpåvirkning. Øyesykdommer som grå stær og tåreflod kan også forekomme.

Det er viktig å sørge for at hunden får tilstrekkelig mosjon og riktig kosthold for å unngå overvekt. Overvekt kan føre til helseproblemer som diabetes, hjertesykdommer og leddproblemer.

Pleie

Bichon havanais har en lang og myk pels som krever mye stell. Det anbefales å børste pelsen hver dag for å unngå floker og tover. Pelsen bør også klippes regelmessig for å holde den kort og praktisk. Det er viktig å vaske hunden med mild sjampo og balsam for å unngå irritasjon i huden og tørrhet i pelsen.

Ørene bør renses regelmessig for å unngå infeksjoner. Neglene bør også klippes jevnlig for å hindre at de vokser for langt og for å unngå smertefulle sprekker.

Det er også viktig å sørge for at hunden får tilstrekkelig med tannpleie. Bichon havanais er utsatt for tannproblemer som tannstein og tannkjøttbetennelse. Det anbefales å pusse tennene til hunden regelmessig og gi den tannrensende godbiter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *