Flytoget: Timer, priser, tjenester og all informasjon

Flytoget tilbyr ekspresstjeneste til og fra Gardermoen, med punktlige avganger hvert 10. og 20. minutt. Dette lar deg nyte en liten og komfortabel tur, samtidig som du slipper stresset med å sjekke inn i tide. For å møte ulike preferanser og behov har de ulike billettalternativer.

Hvis du vil vite rutetidene eller når neste tog går, kan du se det på dens offisielle nettside, fra denne lenken her.

Priser

Du kan se prisen på en billett med denne tjenesten. Under tabellen kan du se kilden til dataene for å sjekke dem i tilfelle du er i tvil.

StasjonVoksenAndre billettkategorier*
Drammen256128
Asker244122
Sandvika244122
Stabekk210105
Lysaker210105
Skøyen210105
Nationaltheatret210105
Oslo S210105
Lillestrøm16482
*Pris i NOK, Flytoget kilde

Før du kan begynne å reise kan du kjøpe billetten på deres nettside eller app, eller reise uten billett som vi skal se senere. Nå skal vi fokusere på hvordan du kan kjøpe billetten din. For å gjøre dette trenger du bare å besøke nettsiden deres her, hvor du kan velge stasjonene du skal reise til og fra. Det er også mulig å kjøpe tur-retur-billetter, samt rabatterte billetter som gjelder æres- og vernepliktige. Etter å ha oppgitt mobilnummer og e-post, vil du bli bedt om å oppgi kortopplysningene dine og betale med VISA, MasterCard og American Express.

Når du har gjennomført kjøpet får du billettene. Du vil motta to e-poster: en som kjøpsbevis og en annen med billettene dine. Du kan følge lenken i e-posten for å åpne billetten på telefonen eller åpne den vedlagte PDF-filen. Returbilletter sendes som to enkeltbilletter. Det er mulig å dele billetter med familie, venner eller kolleger, men det er viktig å huske at billetten kun kan brukes én gang og må oppbevares til reisen er gjennomført.

Når du ankommer stasjonen vil måten du bruker billetten på variere. På Oslo lufthavn viser du billetten ved stasjonsportene, mens du leser av billetten etter at du har gått av toget hvis du skal til flyplassen. For turer fra Oslo Lufthavn må du vise billett før du går av perrongen. Du kan selv velge om du vil se nettversjonen av billetten, eller PDF-versjonen direkte på mobilen, eller skrive ut billetten.

Billettløse 

Billettløse reiser har blitt enklere og mer tilgjengelig med tepper som erstatter pass. Nå trenger du bare å trykke på kortet én gang for å reise til Oslo lufthavn, og deretter trykke på det samme kortet igjen for å komme forbi bommene. Så enkelt er det!

For å få tilsendt en automatisk kvittering for hver tur, er det viktig at du logger på Min Side. Hvis du ikke har opprettet en profil før reisen, kan du alltid opprette og registrere kortet du har bestått eller bestått senere. Vi oppbevarer kvitteringen i 700 dager etter endt reise.

Hvis du ønsker å ha student- eller honnørrabatten, kan du opprette en profil på Min Side og velge billetttype “Student” eller “Honours”. Alle fremtidige reiser med dette kortet belastes automatisk til en rabattert pris. Husk å ta med gyldig legitimasjon (student- eller honnørbevis) på alle turer.

Husk også at kortnummeret vanligvis endres når du får et nytt kort. Dette betyr at du må legge til det nye kortnummeret på Min Side for å fortsette å dra nytte av rabattene.

Studentrabatt 

For å få tilgang til studentrabatten kan du laste ned Flytoget-appen og opprette en profil. Du kan da kjøpe en studentbillett med en enkel smak, og billetten er god for én reise innen 90 dager. Eller du kan velge studentbillett når du kjøper billett i automat.

Vi mener at Flytoget skal være det beste og billigste alternativet for deg som studerer. Derfor får du som student halve prisen når du reiser til og fra Oslo lufthavn.

Det er et krav at du kan fremvise gyldig studentbevis ved bruk av studentrabatten. Har du glemt det, får du refundert det du har betalt som kontrollavgift dersom du sender bilde av studentkortet ditt innen tre dager etter kjøp av billett.

App

En av dem er applikasjonen Flytoget, som forenkler kjøp av billetter og oversikt over tidene i sanntid. Ønsker du å reise uten billett betaler du ganske enkelt ved å sveipe kredittkortet ditt ved kortleseren på stasjonen før du går ombord. Når du ankommer Oslo lufthavn, sveip det samme kortet igjen for å komme forbi bommene. På denne måten kan du betale dersom du ikke har kjøpt billetten gjennom mobilapplikasjonen.

Du kan bruke Flytoget-appen for å få full oversikt over alle avgangene som tilbys. Appen er enkel å bruke og du kan kjøpe billett direkte, slik at du slipper å bruke unødvendig tid på plattformen. Den har også en nedtellingsklokke som viser deg når neste tog går, og en turplanlegger som viser påfølgende avganger. Uansett hvor du er, kan du nå få en kjørekvittering rett i appen, med mulighet for å få den automatisk sendt til e-posten din.

De har også en bistandstjeneste for å dekke alle behov. I samarbeid med Bane NOR kan du få hjelp til/fra toget eller på stasjonen. Det er også mange fordeler for barn, studenter, rekrutter og honorerte som har rabatt på turene sine.

De har en unik reisegaranti som garanterer deg plass på neste fly i tilfelle vi opplever forsinkelser. Velger du å reise uten billett, vil du som hovedregel motta en kvittering for reisen innen 24 timer etter reisens slutt. Hvis bagasjen blir borte, hjelper personalet deg med å finne eiendelene dine.

Dersom du er så uheldig og opplever en forsinkelse på over 30 minutter med Flytoget og du ikke rekker flyet ditt, kan vi enten hjelpe deg med ny flybillett på første fly, eller du kan booke om billetten selv og få refusjon i ettertid via flytoget@flytoget.no. Dersom du ikke ønsker å kjøpe ny flybillett selv kan våre kundeveiledere på Oslo lufthavn hjelpe deg med en rekvisisjon på neste fly.

For at Flygarantien skal gjelde må du ha gyldig Flytogbillett og tatt et Flytog inn mot Gardermoen som ble over 30 minutter forsinket. Du må også ha beregnet oppmøtetiden på Oslo lufthavn i henhold til flyselskapets anbefalte oppmøtetid. Dette varierer fra flyselskap til flyselskap, og du finner vanligvis informasjon om dette på flybilletten.

Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp, skal vi se på de ulike måtene å kontakte selskapet på.

Telefon: (+47) 23 15 90 00 (Vi holder åpent mandag til fredag 08 – 18)

E-post: flytoget@flytoget.no

Kilder: Banenor, Flytoget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *