Ferge Stokkvågen Onøy Sleneset Lovund

Rute 18-344 forbinder fergen Stokkvågen Onøy Sleneset Lovund med to ulike ruter. Den ene ruten gjør alle stopp, totalt 4, og en direkterute mellom de to mest trafikkerte punktene, mellom Stokkvågen og Lovund. I denne artikkelen tar vi for oss alt om denne ruten, som rutetider, priser, reisetider og mye mer. Så hvis du skal bruke denne fergen, vil du ikke gå glipp av denne guiden.

Ruten betjenes av Boreal sammen med to av deres ferger, MF Lovund og MF Lurøy. Reisetiden varierer fra 30 minutter til de nærmeste punktene til 2 timer til de fjerneste punktene. Men de spesifikke tidene fra hvert punkt til det andre finner du i slutten av artikkelen.

Stokkvågen Onøy Sleneset Lovund

Tidsplaner

Det finnes to rutetabeller for denne ruten, den vanlige rutetabellen og den alternative ruten som har noen endringer som du kan se på bildet nedenfor, og som du kanskje er interessert i å bruke.

Først finner du rutetabellene for den normale ruten, med rute A og rute B avhengig av hvilken retning du går om bord, og du kan se at det ikke er mange avganger hver dag, ettersom det er lange reiser og bare to ferger som trafikkerer denne linjen. Vanligvis går det en ferge hver 1 time eller 1 time og 30 minutter med pauser, for eksempel midt på dagen. For mer informasjon er det best å sjekke følgende rutetabeller:

Du finner denne PDF-filen for å se den i mer detalj her. Se alle dokumentene i den oppdaterte Dropboxen her.

Du finner denne PDF-filen for å se den i mer detalj her. Se alle dokumentene i den oppdaterte Dropboxen her.

Hvis du vil konsultere rutetabellene i sanntid og bli kvitt enhver tvil, kan du gjøre det ved hjelp av lenken vi legger igjen i knappen. Noen ganger kan det være vanskelig å forstå disse rutetabellene, og det kan til og med være noen endringer avhengig av årstid eller vær. Så ikke nøl med å bruke følgende lenke for informasjon i sanntid.

Rutetider

Det er to ruter som fergene trafikkerer på denne delen av rute 18-344. Disse to rutene består av den normale ruten med fire stopp på alle destinasjoner, og en direkterute mellom Stokkvågen og Lovund. For de mer nysgjerrige og de som liker å se hvordan fergen kjører på denne ruten, kan du se begge rutene nedenfor, og vi begynner med ruten med fire stopp.

Du kan nå se direkteruten med bare to stopp:

Pris

Jeg har gode nyheter, og det er at denne ruten er helt gratis for de reisende. Enten du er passasjer eller kjøretøy, kan du gå om bord uten å måtte betale noe som helst. Takket være statlig støtte til fergeruter med færre enn 100 000 passasjerer året før, er denne ruten helt gratis og subsidiert av den norske stat. Så inntil videre kan du nyte denne fergen gratis.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Selv om prisen for øyeblikket er gratis, kan det alltid være endringer, og hvis dette er tilfelle, kan du sjekke det rett nedenfor i følgende lenke, og se etter denne ruten på siden du finner ved å klikke på knappen.

Stokkvågen Ferjekai

Å komme seg til Stokkvågen Ferjekai kan være litt av en utfordring, spesielt hvis du ikke har vært der før. Heldigvis er det i dag veldig enkelt å finne frem til et hvilket som helst punkt uten store problemer, takket være kartapplikasjonene som er tilgjengelige på mobiltelefoner og datamaskiner. Derfor kan du se et kart over hvor Stokkvågen Ferjekai ligger, slik at du vet hvordan du kommer dit fra hvilket som helst punkt.

Bare klikk på kartet og åpne adressen i et hvilket som helst program, så viser det deg ruten. Og når du har kommet frem, er det bare å gå om bord hvis du er noen minutter før fergen går. Med veiforbindelse 836.

Onøy Ferjekai

I tillegg til å følge vei 836, kan Onøy Ferjekai nås enten med egen bil eller med offentlig transport, da det er en bussholdeplass ved siden av fergen for fergepassasjerer.

I nærheten av Onøy Ferjekai finnes det også flere fasiliteter og hus som kan lette reisen eller ventetiden mens fergen ikke kommer. Enten du vil gå på toalettet eller søke ly inne i et av disse fasilitetene.

Sleneset Ferjekai

Veien til Sleneset Ferjekai er Fv401, og i enden av den ser du havnen der du kan ta fergen 18-344. Men hvis du ikke er kjent med veiene eller aldri har kjørt denne ruten før, er det best å se kartet nedenfor og den korteste ruten på mobiltelefonen eller datamaskinen. Da unngår du mange tvilstilfeller og er oppmerksom på skiltene, siden du kjenner ruten før du kjører den.

Alt du trenger å gjøre, er å komme tidlig til ombordstigning, så er du klar til å dra. 5 til 10 minutter er anbefalt tid før fergen går.

Lovund Ferjekai

Slutten på ruten, eller for noen begynnelsen, det er ikke så mye å si om Lovund Ferjekai. Hvis du har kommet hit, har du kanskje tatt fergen, for det er en av de få måtene å komme seg til øya på. For de mer nysgjerrige eller de som ønsker å se alt i detalj, gir vi deg likevel et kart over hvor øya ligger, slik at du ikke kan gå deg vill og komme deg til Lovund Ferjekai uten problemer.

Kontaktinformasjon

Nedenfor finner du kontaktinformasjonen til selskapet som har ansvaret for denne ruten, Boreal. Med først kontaktnummeret til fergen på ruten, som vi anbefaler at du bruker, og deretter den generelle kontaktinformasjonen til selskapet som du også kan bruke.

Selv om det er mye bedre å ringe fergen direkte for alt som har med denne 18-344-ruten å gjøre.

MF Lovund Telefon: 415 45 243

MF Lurøy Telefon: 970 56 167

MS-varsling: Sjå boreal.no

Telefon91 555 888

E-postpost@boreal.no

For henvendelser om fergesambandet, ta kontakt på post.sjo@boreal.no.

Ønsker du å leie buss? Send e-post til tur@boreal.no

Hvor lang tid tar fergeturen Stokkvågen Onøy Sleneset Lovund?

Du kan se varigheten av hver reise og i hver retning nedenfor:

  • Stokkvågen – Onøy 40-45 minutter
  • Stokkvågen – Sleneset 1 time og 15-20 minutter
  • Stokkvågen – Lovund 2 time og 05-25 minutter (direkte rute mellom de to punktene 1 time og 25-35 minutter)
  • Onøy – Sleneset 35-40 minutter
  • Onøy – Lovund 1 time og 30 minutter
  • Sleneset – Lovund 50 minutter

Vær oppmerksom på at det er to ruter tilgjengelig på denne ferge 18-344, den direkte ruten mellom avgangs- og ankomststedet (Stokkvågen – Lovund) og ruten med alle stopp. Derfor er det to rutetider mellom disse to punktene, avhengig av hvilken ferge du går om bord på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *