Ferge Søvik-Austbø-Herøy-Brasøy

Fergerute 18-171 er svært populær på grunn av forbindelsen mellom Søvik og Herøy, som er de mest brukte og sammenhengende punktene på ruten. Denne ruten har imidlertid tre varianter, så la oss ta en titt på all informasjon om fergeruten Søvik-Austbø-Herøy-Brasøy.

Det første du bør vite er at reisetiden varierer avhengig av hvilken rute du tar, enten går fergen direkte fra Søvik til Herøy (20 minutter) eller på noen avganger går ruten fra Søvik, Austbø og Herøy (50 minutter). Så se nøye på hvilken fergeavgang du går om bord på hvis du ønsker en kortest mulig reise. Det samme gjelder hvis du skal fra Søvik til Brasøy. Noen ganger går fergen nemlig hele ruten, med alle fire stopp, og andre ganger er det en rute med tre stopp, der den ikke stopper på Austbø. Hvis fergen ikke stopper på Austbø, reduseres reisetiden betraktelig for å nå de andre punktene. Det er derfor viktig å ha dette i bakhodet. Nedenfor finner du detaljert informasjon om hver rute og dens varighet.

Rute 18-171 betjenes av Norled, og med ferge A og B er det to aktive ferger som trafikkerer denne ruten hele tiden. Det er en rute som også brukes til forbindelse til Sandnessjøen lufthavn, Stokka (SSJ), fra Søvik-fergen som ligger ved siden av og følger veien, hvor det er mulig å komme seg videre med fly til andre deler av landet.

I denne guiden finner du alle rutetider, rutepriser i alle retninger og mye mer, så la oss komme til saken.

Søvik-Austbø-Herøy-Brasøy

Tidsplaner

Siden det er mange retninger på denne ruten, med noen ferger som går direkte mellom Søvik og Herøy, mens andre avganger på rute 18-171 stopper alle fire steder, mens andre stopper tre steder, på Søvik, Herøy og Brasøy, skal vi se på alle rutetabellene i hver retning, slik at du slipper å være i tvil.

Vær oppmerksom på at den vanligste ruten og hvor du finner flere forbindelser og avganger er mellom Søviky Herøy, og reisetiden direkte er 20 minutter, men i tilfelle den lange ruten er tiden din 50 minutter, og passerer gjennom Austbø.

Det går vanligvis en ferge med avgang hver 1,5 time, og noen ganger kortere tid i rushtiden. Men det er ikke særlig hyppige avganger, så unngå den lange fergeruten.

Søvik – Herøy / Herøy – Søvik Tidsplaner

Du kan se denne PDF-filen her.

Sommer Tidsplaner nedenfor (01.06-31.08):

Du kan se denne PDF-filen her.

18-171 Søvik – Austbø / Austbø – Søvik

Du kan se denne PDF-filen her.

Sommer Tidsplaner nedenfor (01.06-31.08):

Du kan se denne PDF-filen her.

18-171 Søvik – Brasøy/ Brasøy- Søvik

Du kan se denne PDF-filen her.

Sommer Tidsplaner nedenfor (01.06-31.08):

Du kan se denne PDF-filen her.

Herøy – Brasøy / Brasøy – Herøy

Du kan se denne PDF-filen her.

Sommer Tidsplaner nedenfor (01.06-31.08):

Du kan se denne PDF-filen her.

Herøy – Austbø / Austbø – Herøy

Du kan se denne PDF-filen her.

Sommer Tidsplaner nedenfor (01.06-31.08):

Du kan se denne PDF-filen her.

Austbø – Brasøy / Brasøy – Austbø

Du kan se denne PDF-filen her.

Sommer Tidsplaner nedenfor (01.06-31.08):

Du kan se denne PDF-filen her.

Du kan se både sommerplanen og den vanlige rutetabellen her.

Vi anbefaler at du ser på rutetabellene i sanntid og fjerner eventuelle tvil om denne ruten. Det kan av og til være forvirrende å vite om den stopper alle steder eller om det bare er en direkterute mellom de to hovedpunktene. Så fjern all tvil med denne lenken, der du kan se rutetabellene i sanntid.

Rutetider

Det finnes flere varianter av denne ruten, og vi gir deg derfor to ulike ruter som er de mest brukte. Først kan du se hele ruten, med de fire stoppestedene og de fire punktene den har når den avgående fergen stopper i hver havn. Som du kan se nedenfor. Hvis du vil vite hvor lang tid det tar fra hvert punkt til et annet på ruten, finner du svaret nedenfor.

Her kan du se direkteruten, som er den mest brukte og har flest avganger fra Søvik til Herøy og omvendt. Da vet du hvordan denne ruten er.

Pris

Prisene for denne ruten gjelder kun fra Søvik til Herøy, da de andre punktene er gratis. Vi viser derfor bare prisene mellom disse to punktene, som du kan se nedenfor.

Vi legger også igjen en lenke der du kan sjekke prisene i tilfelle de andre rutene på et tidspunkt slutter å være gratis og vi ikke har fått oppdatert dataene. Fra 2024 er denne ruten helt gratis, i motsetning til den tidligere prisen på 54 kr for en motorsykkel, og maksimalt 895 kr for kjøretøy over 22 meter.

Hvis det er endringer i prisene som vi ikke har klart å oppdatere, finner du dem i lenken nedenfor. Vi anbefaler derfor at du besøker den for å sjekke om det er de samme prisene som tidligere, og om gratisrutene fortsatt er gratis.

Søvik Ferjekai

Søvik Ferjekai er ikke så vanskelig å finne, og du kan ende opp ved enden av vei 828, da du vil befinne deg med ansiktet vendt mot havet for å følge veien. Det er et godt tegn, for det betyr at du befinner deg foran ferjestasjonen.

På kartet nedenfor kan du se hvor den ligger, slik at du ikke er i tvil. Det er et lite hus med fasiliteter for eventuelle tvilstilfeller eller problemer, og du kan vente inne eller gå på toalettet mens du venter på at fergen skal gå.

Herøy Ferjekai

Det andre mest brukte punktet på denne ruten er Herøy Ferjekai, som vi også har lagt ved et kart nedenfor, slik at du raskt og enkelt kan komme deg dit. I likhet med Søvik Ferjekai kommer du til slutt til dette passet hvis du følger vei 828. Disse to punktene er nemlig krysset og fortsettelsen av denne veien med ferge. Da er det enda enklere å vite hvordan du kommer deg dit.

Husk å komme minst 10 minutter i forveien, slik at du kan gå om bord på fergen uten problemer. De har enkle fasiliteter, slik at du kan vente på fergen eller gå på toalettet mens du ikke går om bord.

Austbø Ferjekai

Finn veien til Austbø Ferjekai enkelt og praktisk med kartet nedenfor. Du vil kunne se både den korteste ruten med bilen din, samt eventuelle offentlige transportforbindelser, vanligvis busser til havnen for å gå om bord på fergen.

Brasøy Ferjekai

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg til Brasøy Ferjekai, kan du se nedenfor et kart som vil hjelpe deg å komme dit uten problemer. Bare merk av hvor du befinner deg, så kan du se den korteste ruten med bil.

Kontaktinformasjon

Finn ut all kontaktinformasjon for fergene som trafikkerer ruten 18-171, og hvordan du kan kontakte fergene hvis du har spørsmål, bestille din neste reise og så videre. Så ikke nøl med å benytte deg av denne informasjonen.

Telefon A-Ferge: 9060 7330

Telefon B-Ferge: 9060 3450

E-postkundeservice@norled.nopost@norled.no 

Kontakthttps://dialog.norled.no/

Nettstedhttps://www.norled.no/

Hvor lang tid tar fergeturen Søvik-Austbø-Herøy-Brasøy?

Du kan se varigheten av hver reise og i hver retning nedenfor:

  • Søvik – Herøy 30 minutter (40 minutter hvis du passerer gjennom Austbø)
  • Søvik – Austbø 20 minutter
  • Søvik – Brasøy 1 time og 05 minutter (50 minutter hvis du ikke passerer gjennom Austbø)
  • Herøy- Brasøy 25 minutter
  • Austbø – Brasøy 45 minutter
  • Herøy – Austbø 20 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *