Ferge Ørnes – Meløysund – Vassdalsvik – Bolga

Hvis du vil til øyene Meløy eller Bolga, er det beste alternativet å bruke ferge 18-435, som forbinder Ørnes, Meløysund, Vassdalsvik og Bolga med en reisetid på 1 time og 40 minutter. Med den store fordelen at du kan ta med egen bil for å komme deg rundt på øya eller for å reise raskere mellom Ørnes og Vassdalsvik. Reisen med bil eller andre transportmidler går mye saktere.

Til tross for at det ikke er en veldig populær ferge, er den mye brukt for tilgang til øyene på denne ruten, og noen punkter som gjør at du kan spare mye tid på å reise sjøveien med denne fergen. Fergen trafikkeres av Torghatten Nord med deres ferge MF Ørnes. Og her kan du finne all informasjon om denne ruten nedenfor.

Ørnes – Meløysund – Vassdalsvik – Bolga

Tidsplaner

Nedenfor kan du se rutetabellene, der det vanligvis er 5 daglige avganger, fra Ørnes første avgang kl. 07:35 til 19:30. Og fra Bolga, fra kl. 05:30. Hvis du synes det er vanskelig å forstå rutetabellene, kan du nedenfor se en annen måte å finne ut av avgangene til denne fergen på en enklere og mer forståelig måte.

Husk at som det er vanlig på mange ferger, må du ved flere anledninger ringe for å bestille fergen, ellers kan det hende at den ikke kommer og går direkte til det andre punktet på ruten. Dette er for å unngå at fergen kjører en tur uten at passasjerer går av eller på.

Du kan se PDF-filen med mer informasjon her.

Før du drar til fergen, anbefaler vi at du bruker reiseplanleggeren nedenfor for å sjekke avgangen til fergen din, og at det ikke er noen endringer i rutetabellen. Selv om det ikke er vanlig, kan det av og til oppstå forsinkelser på grunn av dårlig vær eller tekniske problemer, og med lenken under knappen kan du se rutetabellene i sanntid og få informasjon om eventuelle endringer.

Rutetider

Nedenfor kan du se hele ruten til denne fergen, med de fire stoppestedene på ruten og hele ruten den kjører.

Pris

Takket være statlige subsidier til mindre brukte fergeruter er denne fergen helt gratis i år. Så inntil det skjer en endring eller modifisering av subsidiene eller en drastisk økning i bruken av denne fergen, vil den forbli gratis for passasjerene. Du kan altså ta med deg bilen om bord uten å måtte betale noe for reisen.

Finn ut mer om rutene som mottar tilskudd og mer informasjon om statsstøtte til ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Ørnes Ferjekai

Hvis du ønsker å bruke denne fergen, kan du komme til Ørnes Ferjekai med egen bil, eller hvis du ikke har bil, går det også en busslinje hit. I så fall bør du ta buss 200 Halsa – Glomfjord – Ørnes – Bodø, som setter deg av direkte ved denne fergekaien.

Det er også et godt alternativ hvis du skal tilbake fra en av øyene eller andre steder på denne fergeruten og skal til andre kommuner med denne busslinjen. Den har en lang rute og går gjennom svært viktige punkter og kommuner som har en stor befolkning i dette området.

Addresse: 6870 Ornes

Vassdalsvik Ferjekai

Addresse: 8170 Engavågen

Meløysund Ferjekai

Addresse: 8157 Meløy

Bolga Ferjekai

Addresse: 8158 Bolga

Kontaktinformasjon

Husk å bestille fergebillett på forhånd ved å ringe fergenummeret nedenfor for de rutene du skal benytte. I tillegg har vi lagt igjen noen andre kontaktopplysninger for selskapet som driver denne fergen, Torghatten Nord, slik at du kan komme i kontakt med dem.

MF Ørnes Telefon: 992 83 211

Generell kontaktinformasjon for Torghatten Nord:

Telefon:  906 20 700
Booking: www.torghatten-nord.no eller ved endringer/problemer ring oss på 908 20 700
E-post: firmapost@torghatten-nord.no

Tlf750 20 000
Mailfirmapost@torghatten.no
Org.nr. 916 819 927

Mer kontaktinformasjon finner du her.

Hvor lang tid tar fergeturen Ørnes – Meløysund – Vassdalsvik – Bolga?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Ørnes – Meløysund 30 minutter
  • Ørnes – Vassdalsvik 45 minutter
  • Ørnes – Bolga 1 time og 40 minutter
  • Meløysund – Bolga 50 minutter
  • Meløysund – Vassdalsvik 15 minutter
  • Vassdalsvik – Bolga 1 time og 10 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *