Ferge Hjelmeland Nesvik

Fergeruten fra Hjelmeland til Nesvik, som også har Skipavik på ruten, er en ganske ny ferge, med et prosjekt for helelektrisk drift. I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt om denne fergeruten, samt om et annet populært alternativ, nemlig hurtigbåten Kolumbus, hvis det passer deg bedre.

Her finner du all informasjon om priser, rutetider, ruter og mye mer på en enkel og oversiktlig måte. Selv om vi fokuserer på fergen, kan du også finne relevant informasjon om hurtigbåten 528, som trafikkerer denne ruten og er raskere, med en overfartstid på bare 5 minutter. I motsetning til fergen, som bruker 13 minutter fra Hjelmeland til Nesvik. Ruten betjenes i dag av Norled på fergen og Kolumbus på hurtigbåten.

Ved fergeleiene i Sande og Nesvik er det bygget doble kaianlegg med tilrettelegging for både last- og hydrogendrift.

Byggingen startet i september 2019 og ble ferdigstilt i november 2021.

Forbindelsen Hjelmeland-Nesvik-Skipavik er en del av riksveinettet og ble utpekt som et prosjekt for å utvikle løsninger for fergesamband som ikke egner seg for helelektrisk drift.

Hjelmeland Nesvik

Tidsplaner

Du kan se de gjeldende rutetabellene i det følgende bildet, men vi anbefaler deg å besøke lenkene vi legger igjen som den blå knappen for mer informasjon og eventuelle nyheter om denne ruten og rutetabellene. Vi legger også igjen rutetabellene for Kolumbus rute 528, som vanligvis ikke er veldig hyppig, men som kan være av interesse for deg.

Som du kan se, har rutetabellene høy frekvens, spesielt avgangene fra Hjelmeland. Når det gjelder rutetidene som er merket med et kryss og tallet 6 eller 7, betyr det at fergen ikke går på disse tidspunktene på helligdager. Hvis tallet 6 vises, er det lørdag, og tallet 7 er søndag. Dette kan sees på de tidlige timene, der vi ikke har ferge i helgene kl. 04:20. Ellers varierer ikke rutetabellene mye i helgen, i motsetning til andre ferger eller annen transport.

Se denne PDF-filen for mer informasjon.

Hurtigbåt Rute 528 Kolumbus

Du kan lese PDF-filen her. Du kan også se rutetabeller i sanntid med Kolumbus med alle fergene som trafikkerer denne ruten her.

Rutetider

Nedenfor kan du se et kart med ruten i tilfelle du er i tvil. Husk at det er en direkte rute uten stopp. Reisetiden er 13 minutter.

Pris

Det er gratis for passasjerene å reise. Den eneste betalingen er når du tar med et kjøretøy på fergen. Prisen avhenger av flere faktorer, blant annet høyden på kjøretøyet, og om du bruker AUTOPASS for å få rabatten de tilbyr på ferger fra 10 til 50 % for bedrifter. I tillegg kan du også finne prisen på hurtigbåten Kolumbus, som bare koster 54 kr og er mye raskere. Hvis du er passasjer og ikke har bil, er dette et annet godt alternativ for denne ruten.

Sjekk PDF-filen med prisene for denne fergen her.

Priser Hurtigbåt 528

Du kan se all informasjon om Kolumbus-ruten her.

Hjelmeland Ferjekai

Nedenfor kan du se et kart over hvor Hjelmeland Ferjekai ligger, i tilfelle du ikke finner det. Når du ankommer, kan du stå i kø for å gå om bord med bilen din, eller parkere bilen og gå om bord som passasjer på fergen. Det samme gjelder for hurtigbåten, men her kan du bare gå om bord som passasjer.

Du vil kunne se hvilke fasiliteter som er tilgjengelige for å be om informasjon, kjøpe billett eller annet du måtte trenge.

Nesvik Hjelmeland

Selv om det også er et annet stoppested på denne ruten, Skipavik, er den viktigste og mest brukte ruten direkteruten fra Nesvik til Hjelmeland og omvendt. Så la oss ta en titt på hva som er annerledes med denne ruten enn det vi har sett tidligere, og hvilken informasjon du trenger for å komme deg på denne fergen uten problemer.

Selv om informasjonen kan være veldig lik, er det noen ting du må huske på for å unngå å gjøre feil og gå glipp av fergen.

Tidsplaner

For å se rutetabellene bør du se på den midterste kolonnen, og ta hensyn til blant annet kryssene og tallene 6 og 7 som henviser til lørdag (6) og søndag (7), der fergen ikke vil være tilgjengelig på den aktuelle rutetabellen. Som vi har gjort tidligere, vil du også kunne finne Kolumbus’ hurtigbåtrute som går via disse fergestasjonene.

Se denne PDF-filen for mer informasjon.

Hurtigbåt Rute 528 Kolumbus

Du kan lese PDF-filen her. Du kan også se rutetabeller i sanntid med Kolumbus med alle fergene som trafikkerer denne ruten her.

Pris

Prisen i dette tilfellet er den samme som ovenfor. Vi minner om at fergen er gratis for passasjerer uten bil, og at det også er mulig å ta hurtigbåten, som tar 7 minutter kortere tid, selv om den går sjeldnere. Prisen er 54 kr, og det er rabatter for studenter, barn og honnør.

Husk også at du kan bruke AUTOPASS hvis du ønsker å få rabatt på fergene og bestille billetten på forhånd, slik at du sparer minst 10 %.

Sjekk PDF-filen med prisene for denne fergen her.

Priser Hurtigbåt 528

Du kan se all informasjon om Kolumbus-ruten her.

Nesvik Ferjekai

For å komme til Nesvik Ferjekai må du kjøre bil eller ta offentlig transport, for eksempel buss, som også bruker denne fergen til å krysse fra den ene siden til den andre og fortsette ruten. Det er mest sannsynlig at du vil gå på fergen med bilen din, så det er lurt å være ute i god tid, og når du kommer frem, kan du spørre hvor du skal gå på fergen.

Vanligvis kommer du etter den siste bilen, men på enkelte ferjestasjoner er det ulike nummer og prioriteringer for ombordstigning. Dette er spesielt viktig for å sortere kjøretøytypene, for eksempel lastebiler, personbiler, motorsykler eller kjøretøy med ulik høyde. Du kan alltid gå til trehuset ved siden av for å få svar på eventuelle spørsmål.

Kontaktinformasjon

Du kan se all kontaktinformasjon hvis du har spørsmål eller problemer med fergen og ruten. Først finner du tre numre knyttet til hver ferge som vi anbefaler at du bruker, og deretter generell kontaktinformasjon til selskapet som har ansvaret for denne ruten, i dette tilfellet Norled. Vi legger også igjen informasjon om Kolumbus, i tilfelle du trenger det.

M/F «Hydra» Telefon: 916 81 192

M/F «Nesvik» Telefon: 916 81 193

M/F «Hjelmeland» Telefon: 915 53 642

Telefonnummeret til Norleds kundeservice er +47 51 86 87 00. Du kan ringe fra mandag til fredag mellom kl. 10:00 og kl. 14:00. I påsken vil det ikke være mulig å kontakte kundeservice fra 14.04-18.04 2022.

E-post: kundeservice@norled.no, post@norled.no 

Kontakthttps://dialog.norled.no/

Kolumbus Kundeservice: https://www.kolumbus.no/hjelp-og-kontakt/kontakt-oss/

Hvor lang tid tar fergeturen Hjelmeland Nesvik?

Varigheten på denne ruten er ca. 13 minutter. For de andre stoppestedene er dette reisetiden: Nesvik-Skipavik: 17 min, Hj.land-Skipavik: 17 min.

Hurtigbåten med rute 528 har en reisetid på 5 minutter.

Ytterligere informasjon om denne ruten og prosjektet

VegRv. 13
FaseOpna
KommunarHjelmeland
FylkeRogaland
Totalkostnad358 millioner 2021-kr
OppstartSeptember 2019
Antatt opnaNovember 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *