Ferge Fjelberg – Sydnes – Utbjoa

Fergerute 1034 er kjent som fergen Fjelberg – Sydnes – Utbjoa, men den gjør faktisk 4 stopp, der det ofte ikke fremgår av navnet at den også stopper på Borgundøy. Den fullstendige ruten er altså Borgundøy – Fjelberg – Sydnes – Utbjoa. Ruten trafikkeres av Norled, med deres ferge M/F Ytterøyningen, og har dessverre ikke mange avganger hver dag, da det er en generelt upopulær og lite brukt rute.

Vi skal likevel dekke all informasjon du trenger å vite hvis du skal ta denne fergen, som rutetider, pris (det er en overraskelse) og mye annen relevant informasjon som vil hjelpe deg å vite alt om denne ruten, slik at du ikke er i tvil. Og hvis du er i tvil, kan du alltid kontakte operatørene av denne ruten eller selskapet som driver den, som vi vil se på slutten. Så du har ingen unnskyldning for ikke å vite riktig informasjon om fergeruten 1034. Når det er sagt, la oss komme til saken.

Borgundøy – Fjelberg – Sydnes – Utbjoa

Tidsplaner

Vi har skilt ut rutetabellene i hver retning som du finner på denne ruten med 4 stopp. Du kan ganske enkelt se på bildet nedenfor, eller klikke på den retningen du er interessert i og se rutetabellen i mer detalj.

Vær oppmerksom på en viktig detalj, og det er at i Sydnes vil du se to navn i rutetabellen, ettersom det er ankomsttabellen i Sydnes (Ank Sydnes) og avgangstidtabellen i Sydnes (Avg Sydnes). Det er en forskjell på 10 minutter mellom ankomst og avgang fra denne holdeplassen. Så husk dette, og hvis du ikke visste hva disse forkortelsene sto for, så vet du det nå for denne rutetabellen eller andre du kan finne i dette formatet. Hvis du ikke vet hvor de kommer fra, står Ank for Ankomst og Avg for Avgang. Når dette er avklart, bør du ikke ha noen problemer med å forstå denne rutetabellen.

Vær oppmerksom på at det er få avganger hver dag, med maksimalt 5 avganger i løpet av uken, 3 på lørdag og 2 på søndag. Vær også oppmerksom på at det er noen deler av rutetabellen som er merket med *, og det er fordi du må ringe for å bestille at fergen skal anløpe denne havnen med nummeret du kan se eller finne nedenfor. Ellers stopper ikke fergen og går direkte til neste stopp. Med mindre en passasjer må gå av på det stoppet.

Sydnes – Utbjoa / Utbjoa – Sydnes Tidsplaner

Du kan lese PDF-filen her.

Fjelberg – Sydnes / Sydnes – Fjelberg Tidsplaner

Du kan lese PDF-filen her.

Borgundøy – Sydnes / Sydnes – Borgundøy Tidsplaner

Du kan lese PDF-filen her.

Borgundøy – Fjelberg / Fjelberg – Borgundøy Tidsplaner

Du kan lese PDF-filen her.

Selv om rutetabellene vi har sett er fine, er det alltid bedre og mer tilrådelig å se på rutetabellene i sanntid, for å se eventuelle endringer eller modifikasjoner som kan oppstå i siste øyeblikk. Enten på grunn av tekniske problemer, vær eller andre faktorer som kan påvirke fergen.

Heldigvis er det veldig enkelt, og du kan gjøre det via følgende lenke. Vi anbefaler at du bruker rutetabellene du har sett som referanse, og sjekker i sanntid for å bekrefte avgangen til fergen.

Rutetider

Du kan se kartet over ruten som fergen tar, med en form som ligner en L, ettersom det er fire stoppesteder på denne ruten. Tiden vil avhenge av hvor du drar og hvor du skal, men vi har lagt inn alle reisetidene i slutten av artikkelen i tilfelle du ikke vet det, og vil vite hvor lang tid reisen tar.

Pris

Vi kommer til den delen som leserne våre liker best, når du kommer til prisen og finner ut at den er gratis. Ja, du leste riktig, GRATIS. På grunn av statlige subsidier til ferger med mindre enn 100 000 passasjerer året før, er denne ruten 1034 og andre ruter som oppfyller dette kravet, subsidiert av staten.

Så foreløpig er det fortsatt gratis å gå om bord på denne fergeruten i år. Det vi ikke kan si noe om, er om det fortsatt vil være gratis i årene som kommer. Det avhenger av om den blir mer brukt, eller om det skjer endringer i de statlige tilskuddene til fergeruter. Inntil videre er det bare å glede seg og ta fergen uten å bekymre seg for prisen, for den er gratis.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Hvis denne fergen av en eller annen grunn ikke lenger er gratis, kan du sjekke prisene på lenken nedenfor. Eller hvis du vil sjekke selv om prisene er de samme, kan du også sjekke prisene vi har vist på bildet like før. Så du kan sjekke informasjonen selv.

Utbjoa Ferjekai

Kartet nedenfor er vår egen måte å vise hvor Utbjoa Ferjekai ligger på. Vi ønsker deg lykke til med å finne denne lille perlen i dette utrolige lappeteppet av fjorder, fjell og forvirrende veiskilt. Slapp av, vi har hørt rykter om at selv de mest erfarne kartleserne har kjørt feil noen ganger.

Så trekk pusten dypt og legg ut på eventyr. Ta med deg en GPS, en god dose tålmodighet og, hvis du tør, til og med en ekstra kartleser. Du kommer garantert til å le, gråte og til slutt finne Utbjoa Ferjekai … eller kanskje den finner deg! Eller kanskje han finner deg først! Forbered deg på å bli imponert over vår evne til å skjule oss for omverdenen.

Sydnes Ferjekai

Bildet over viser nøyaktig hvordan du går om bord på fergen fra Sydnes Ferjekai. Og hvis du ikke vet hvordan du kommer deg dit, kan du se kartet nedenfor for å finne ut nøyaktig hvor den ligger. Da vil du kunne komme deg dit uten problemer.

Du finner grunnleggende fasiliteter på høyre side av fergekaien, til og med en bussholdeplass, slik at du kan komme deg dit med buss eller ta bussen fra fergekaien, og andre fasiliteter for å vente på fergen under tak.

Fjelberg Ferjekai

Fjelberg Ferjekai er uten tvil en av Norges minst oppdagede havner. Det kan derfor være vanskelig å finne frem til den. Derfor gir vi deg her et kart med adressen, slik at du kan komme deg dit enkelt og uten problemer.

Det er en fergehavn som er like uoppdaget som øya den ligger på, ettersom den har få fasiliteter og ikke mange hus eller ting å gjøre.

Borgundøy Ferjekai

La oss gjøre det enkelt for deg, slik at du enkelt og greit kan komme deg til Borgundøy Ferjekai. Bare følg veibeskrivelsen på kartet, så finner du havnen uten problemer.

Ved siden av ligger det et lite oransje hus der du kan få hjelp hvis du har spørsmål eller problemer med fergen. Hvis du trenger et sted å vente på fergen eller gå på toalettet, kan du også få hjelp der. Så ikke nøl med å benytte deg av denne muligheten.

Kontaktinformasjon

Finn ut all kontaktinformasjon for fergene som trafikkerer ruten 1034, og hvordan du kan kontakte fergene hvis du har spørsmål, bestille din neste reise og så videre. Så ikke nøl med å benytte deg av denne informasjonen.

Telefon M/F «Ytterøyningen»: 916 81 151

SMS-varsling: Send «Norled varsle 1034» til 2077 – sjå også norled.no

E-postkundeservice@norled.nopost@norled.no 

Kontakthttps://dialog.norled.no/

Nettstedhttps://www.norled.no/

Hvor lang tid tar fergeturen Borgundøy-Fjelberg-Sydnes-Utbjoa?

Du kan se varigheten av hver reise og i hver retning nedenfor:

  • Utbjoa – Sydnes 35 minutter
  • Utbjoa – Fjelberg 55 minutter
  • Utbjoa – Borgundøy 1 time og 05 minutter
  • Sydnes- Fjelberg 10 minutter
  • Sydnes – Borgundøy 20 minutter
  • Fjelberg – Borgundøy 10 minutter

Hvis du regner ut tidene, vil du kanskje se at det tar 35 minutter fra Utbjoa til Sydnes, og 55 minutter fra Utbjoa til Fjelberg. Fra Sydnes til Fjelberg tar det derimot 10 minutter. Så hvis vi legger til tiden fra Utbjoa blir det 35 minutter + 10 minutter = 45 minutter til Fjelberg. Hvis du lurer på hvorfor dette ikke er tilfelle, er det enkelt. Fra Sydnes stopper toget i 10 minutter før avgang, så det tar lengre tid enn du kanskje tror hvis du regner på den måten. Som du ser av rutetabellen, er det alltid 10 minutter mellom ankomst Sydnes og avgang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *