Ferge Festøya Hundeidvika

Ferge 1049 er forbindelsen mellom Festøya Hundeidvika som drives av Fjord1 med en ferge, M/F Stordal. Denne ruten tar bare 20-25 minutter og forbinder Hundeidvik og riksvei 60 med Festøya. Dermed kan vi fortsette oppover i Norge med fergen Festøya Solavågen, som er svært populær siden den er en viktig pilar i E-39-ruten, eller fortsette nedover i Norge til Kristiansand som er endepunktet for E-39. Det er et svært viktig punkt for å knytte sammen kommunene nærmest Hundeidvik og riksvei 60 som har tilgang til E-39, Norges hovedvei.

I denne artikkelen tar vi for oss all informasjon du trenger å vite om denne fergen, og svarer på spørsmål du måtte ha om hvordan den fungerer, rutetider, priser, dager den er i drift, forbindelser og mye mer.

Festøya Hundeidvika

Tidsplaner

Fra Festøya går første ferge kl. 06:20 og siste ferge kl. 19:10. Lørdag går det ingen ferge på dette sambandet, og søndag går første ferge kl. 11:00 og siste kl. 19:50. Med en svært redusert frekvens på søndagene.

På hverdager går det en ferge omtrent hver 1. time mellom avgangene, med unntak av enkelte tider på dagen da det er lengre mellom avgangene. Når det gjelder lørdager, vet vi ikke hvorfor det ikke går noen ferge, men du må vente til søndag for å komme om bord på rute 1049. Du kan se mer detaljerte rutetider nedenfor:

Du kan se PDF-filen og laste den ned her.

Hvis du fortsatt er i tvil om tidsplanene, anbefaler jeg deg å sjekke sanntidsplanene via følgende lenke nedenfor. På den offisielle Fjord1-nettsiden som viser rutetabellene i sanntid og eventuelle endringer på denne ruten på denne lenken. Så dra nytte av de lettfattelige og oppdaterte rutetabellene.

Rutetider

Du kan se den detaljerte ruten som fergen tar i løpet av den 20-25 minutter lange turen.

Pris

Selv om denne guiden inneholder en prisseksjon, kunne vi godt ha sløyfet den. Og du lurer kanskje på hvorfor? Ganske enkelt fordi det ikke finnes noen pris for denne fergen, siden den er gratis. Vi har imidlertid laget dette avsnittet for å informere deg og gi deg den gode nyheten at du ikke trenger å betale for å komme om bord på denne fergen, verken som passasjer eller med kjøretøyet ditt.

Men vær oppmerksom på at dette bare gjelder i år, og at vi ikke kan garantere at det forblir gratis i årene som kommer. Vi vil oppdatere denne guiden hvis det skjer en endring og det blir avgiftsbelagt igjen. Inntil videre kan du nyte den gratis fergeturen. Du finner mer informasjon på følgende lenke.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

For de mer nysgjerrige eller de som vil sjekke informasjonen, kan du også se prisene i følgende lenke. I tillegg oppdateres de vanligvis i tilfelle endringer.

Festøya Ferjekai

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg til Festøya ferjestasjon, trenger du ikke å bekymre deg, vi hjelper deg. Nedenfor finner du et kart over hvordan du kommer deg dit, og hvor du går om bord på fergen.

Fergestasjonen er veldig enkel, og det er god plass til å sette fra seg bilen hvis du trenger å gå av for å kjøpe billett på stedet. Så du vil ikke få noen problemer. Når du kommer frem og har kjøpt billett, er det bare å stille seg i kø bak den siste bilen, vise billetten og gå om bord på fergen. Prøv å være tidlig ute, så du ikke går glipp av den.

Tilgang til havnen med: Bil, Buss 101 Volda – Ålesund – Molde – Kristiansund

Hundeidvika Festøya

Det er på tide å se på ruten fra et annet perspektiv, med avgang fra Hundeidvika og hvilke endringer den har som vi ikke har dekket ennå.

Tidsplaner

Fra Hundeidvika går den første fergen kl. 06:00 og søndag kl. 10:30. Den siste går kl. 18.50 og på søndager kl. 19.30. I løpet av disse timene kan du vanligvis forvente en ferge hver time. Bortsett fra på søndager, hvor det er langt færre avganger på grunn av lav etterspørsel. Vi gikk fra 13 planlagte avganger i løpet av uken til bare 8 på søndag.

Og som tidligere nevnt er det 0 avganger på lørdager, hvor det ikke er noen avganger på denne fergeruten. Så husk dette, og ikke dra på en lørdag for å prøve å komme med denne fergen, for da må du gå tilbake samme vei som du kom.

Du kan se PDF-filen og laste den ned her.

Hvis du fortsatt er i tvil om tidsplanene, anbefaler jeg deg å sjekke sanntidsplanene via følgende lenke nedenfor. På den offisielle Fjord1-nettsiden som viser rutetabellene i sanntid og eventuelle endringer på denne ruten på denne lenken. Så dra nytte av de lettfattelige og oppdaterte rutetabellene.

Pris

Vi har ikke funnet noen prisforskjell, ettersom det er en direkterute, og hele ruten fra begge steder er gratis. Så det er bare én ting å gjøre: Nyt reisen, for du trenger ikke å betale på noe tidspunkt.

For de mer nysgjerrige eller de som vil sjekke informasjonen, kan du også se prisene i følgende lenke. I tillegg oppdateres de vanligvis i tilfelle endringer.

Hundeidvik ferjekai

Hundeidvik ferjekai er en havn med enkel adkomst og bussholdeplass ved siden av for passasjerer som går om bord uten bil. Fra denne fergen er det forbindelse til E-39, som er en mye brukt vei i Norge. Hvis du vil vite hvordan du raskt og enkelt kommer deg til Hundeidvik ferjekai, kan du se det på kartet nedenfor. Du kan se at det er en enkel rute, og det er mange veibeskrivelser ettersom det er en viktig fergeforbindelse.

Når du kommer frem, er det bare å vente på at fergen skal ankomme for ombordstigning. Det gjør du ved å vente på at den rød-hvite bommen går opp, og så er det på tide å gå om bord. Husk å være på plass 10 minutter før fergen legger ut for ombordstigning.

Kontaktinformasjon

Hvis du har problemer eller spørsmål angående denne fergeruten, er det best å kontakte Fjord1, fergeselskapet som er ansvarlig for fergerute 1049. Du finner kontaktnumrene til en ferge som trafikkerer denne ruten, samt generell kontaktinformasjon til selskapet nedenfor. Bruk denne informasjonen til å kontakte dem.

M/F Stordal Telefon: 916 69 365

Telefon5775 7000

SMS-varsling: Send «REG FJORD1 1049» til 19182

Spørsmål og henvendingar rettast til: post@fjord1.no

Kundeklager/tilbakemeldingar rettast til Fjord1 via dette skjemaet!

Hvor lang tid tar fergeturen Festøya Hundeidvika?

Varigheten på denne ruten er ca. 20-25 minutter.

Serveringstilbod

Selv om det er en kort rute på bare 20-25 minutter, tilbyr den også noen tjenester når du er inne i fergen, som du kan se nedenfor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *