Ferge Brønnøysund Sauren/Stortorgnes

Ferge Brønnøysund Sauren/Stortorgnes er en av få veier til øya Stortorgnes i Sauren havn. Og den har et annet stoppested, som noen ganger ikke nevnes eller ikke er kjent med navn eller fergeforbindelse, nemlig Hestøya (Brønnøysund). Det er det mest brukte anløpsstedet, ettersom det bare tar 6 minutter å kjøre fra flyplassen fra Hestøya havn til Brønnøysund lufthavn.

Det er derfor en rute med 3 stopp, selv om det noen ganger blir en direkterute med bare 2 stopp. Med en reisetid på 20 minutter mellom de fjerneste punktene. Du finner mer informasjon om reisetider i slutten av artikkelen. Denne ruten drives av Vidar Hop Skyssbåter AS, et selskap med få fergeruter i Norge, og som fokuserer mer på øyforbindelser.

Ellers er det på tide å se all informasjon om denne fergen som er viktig å vite før du planlegger reisen eller tar fergen. Og for å starte med det første viktige aspektet, er det viktig å komme 5 til 10 minutter for tidlig for å gå om bord.

Brønnøysund Sauren/Stortorgnes – Hestøya 

Tidsplaner

Nedenfor kan du se rutetabellen for rute 18-142 med hver forbindelse mellom de tre holdeplassene. Det er faktisk to holdeplasser i samme kommune, men i svært forskjellige områder, som vi skal se senere.

Jeg anbefaler at du ser på rutetabellene i notatene for å se detaljene og ikke skape forvirring. Som A, som betyr at ingen kjøretøy kan stige på ved Brønnøysund hurtigbåtkai i dette tidsrommet. På samme måte som rutetabellene at det er en linje, betyr det at den ikke stopper på denne delen av ruten, og blir en direkterute. I rutetabellen for Hestøya med avgang kl. 16:10 kan du for eksempel se at den går direkte til Sauren uten å stoppe ved Brønnøysund hurtigbåtkai. Og det er derfor det er viktig å være oppmerksom på disse detaljene, ellers kan du ende opp med å gå på en ferge som ikke går dit du vil. Du kan se det i detalj nedenfor.

Du kan se PDF-filen her. Hvis du vil se dropboxen som inneholder PDF-filen for fremtidige oppdateringer, kan du se den her.

Hestøya – Brønnøysund / Brønnøysund – Hestøya

Du kan se PDF-filen her. Hvis du vil se dropboxen som inneholder PDF-filen for fremtidige oppdateringer, kan du se den her.

Brønnøysund – Sauren / Sauren – Brønnøysund 

Du kan se PDF-filen her. Hvis du vil se dropboxen som inneholder PDF-filen for fremtidige oppdateringer, kan du se den her.

Sauren – Hestøya / Hestøya – Sauren

Du kan se PDF-filen her. Hvis du vil se dropboxen som inneholder PDF-filen for fremtidige oppdateringer, kan du se den her.

Hvis du vil se rutetabellene mer nøyaktig, anbefaler jeg at du bruker følgende lenke for å se dem i sanntid og ikke få noen overraskelser. Så benytt deg av dette mye mer praktiske alternativet.

Rutetider

Hvis du var nysgjerrig på hvordan denne ruten med tre stopp ser ut, kan du nå se ruten fergen tar på overfarten nedenfor.

Pris

Prisene er det beste med denne fergen, for de er 0. Det er en helt gratis ferge for øyeblikket på grunn av statlige subsidier til ferger med få passasjerer året før. Du finner mer informasjon nedenfor.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Hvis du er en av dem som liker å verifisere og kontrastere all informasjon, kan du gjøre det med lenken nedenfor, som er en offisiell kilde for å sjekke fergetakster.

Sauren Ferjekai

For å komme til øya Stortorgnes er et av de få alternativene å bruke denne fergen og denne forbindelsen. Så jeg antar at du allerede vet hvor Sauren Ferjekai ligger hvis du har vært der før eller skal opp til denne delen. Det kan likevel være lurt å vite hvor den ligger og hvor langt det er til destinasjonen din på Stortorgnes hvis du bruker den for første gang. Derfor har vi tatt med kartet over hvor den ligger, slik at du kan se avstanden og kjøreavstanden til området eller destinasjonen du er interessert i på øya.

Brønnøysund hurtigbåtkai

Brønnøysund hurtigbåtkai er hovedhavnen i Brønnøysund og har mange fasiliteter rundt seg. I tillegg til denne ruten går det langdistanseferger i cruise-stil til andre land eller områder i Norge. Så hvis du tar en ferge hit, får du mange tjenester og fasiliteter som ikke finnes i alle havner. For ikke å snakke om den vakre utsikten. Se kartet nedenfor for veibeskrivelse til denne havnen.

Hestøya ferjekai

Hestøya ferjekai er en interessant havn, ettersom det er en av måtene å nå Brønnøysund lufthavn på når du ankommer Hestøya ferjekai, med bare 6 minutters kjøring. Det er derfor en svært populær ferge for å komme seg til flyplassen fra andre steder i området. Ellers kan du også finne buss 18-141 som går til dette området.

Hvis du vil vite hvor det er, er det bare å se på kartet nedenfor, så er du ikke i tvil.

Kontaktinformasjon

Du kan se kontaktinformasjonen til selskapet som driver denne ruten, Vidar Hop Skyssbåter AS. Vi anbefaler at du kontakter dem hvis du har spørsmål om denne ruten. I tillegg gir vi deg kontaktnummeret til fergen, samt det generelle kontaktnummeret til selskapet, slik at du har forskjellige måter å kontakte og få svar på spørsmålene dine.

Telefon: 970 92 999

E-post: Bronnoy@vidarhop.no

Vidar Hop, Daglig leiar, +47 975 24 616 – vidar@vidarhop.no

Dersom reisande ynskjer varsel om evt avvik i ruta, kan de få dette ved å kontakte Vidar Hop Skyssbåter AS på tlf: 970 92 999 eller på e-post: hahop@vidarhop.no

Hvor lang tid tar fergeturen Brønnøysund Sauren/Stortorgnes?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Sauren – Brønnøysund 15 minutter
  • Sauren – Hestøya 20 minutter
  • Brønnøysund – Hestøya 5 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *