Ferge Askvoll Gjervik Fure

Fergerute 1116 forbinder Ferge Askvoll Gjervik Fure, og er en litt spesiell rute på grunn av sine variasjoner og det faktum at det normalt ikke er en rute med tre stopp. Det er snarere to direkteruter. Men det kommer vi tilbake til senere. Denne ruten betjenes av Fjord1 med én ferge, MF Sognefjord. Med en Askvoll Gjervik-forbindelse på bare 10-15 minutter. På slutten av artikkelen beskriver vi alle rutetidene som finnes.

Det er viktig å ikke forveksle denne ruten med en annen lignende rute, nemlig Askvoll Fure Værlandet-fergen. Den eneste forskjellen er byttet fra Værlandet til Gjervik. Så hvis du reiser mellom Askvoll og Fure, er du heldig hvis du kan komme om bord på en av fergene, med enda flere rutetider.

Nå som dere vet det grunnleggende, kan vi gå nærmere inn på det dere alle ønsker å vite, rutetider, priser og mye mer. Så la oss sette i gang.

Askvoll Gjervik Fure

Tidsplaner

Før vi går nærmere inn på rutetabellene, er det viktig å vite at rute 1116 faktisk kjører én rute mellom Askvoll og Gjervik. Og en annen mellom Askvoll og Fure. Og det er kun 15:25-fergen med avgang fra Gjervik som kjører hele ruten fra Gjervik til Fure Askvoll. Så ha dette i bakhodet når du ser på rutetabellen. Siden prikkene (…) betyr at den ikke stopper i den havnen, og derfor er direkte.

Du kan se de separate rutetabellene for mandag til fredag, lørdag og søndag. I helgene er fergefrekvensen redusert. Siden det er korte ruter, er det likevel mange avganger hver dag. Fra 06:00 til 22:15 er det avganger fra Askvoll og fra 06:10 til 22:30 er det avganger fra Gjervik. For å få en bedre forståelse er det bare å se på følgende rutetabeller.

b Mot førehandstinging tlf. 415 36 370

Du kan se PDF-filen her.

Vi anbefaler at du ser på rutetabellene i sanntid når det er mulig. Og vi gjør det så enkelt som mulig, bare klikk på knappen nedenfor, så kommer du til lenken for å sjekke rutetabellene for denne ruten i sanntid og bli informert om eventuelle nyheter eller endringer.

Rutetider

Denne fergen har tre ulike ruter, som vanligvis er direkteruter mellom Askvoll og Gjervik og Askvoll og Fure, men ved noen anledninger går den også hele ruten. Av denne grunn ønsker vi å vise deg alle rutene og ruten deres slik at du kan visualisere det bedre, og vi starter med den komplette ruten Askvoll Gjervik Fure.

Direkterute mellom Askvoll og Gjervik:

Direkterute mellom Askvoll og Fure:

Pris

Ettersom vi har forskjellige ruter er det litt komplisert å snakke om prisen på denne ruten 1116, men vi skal prøve å gjøre det så enkelt som mulig. Forbindelsen mellom Askvoll og Gjervik er gratis. Mens Askvoll og Fure er betalt.

Hvis vi begynner med den gratis ruten, skyldes det at noen fergesamband mottar subsidier på grunn av den lave passasjertrafikken de har hatt, og at selskapet som driver dem muligens ikke går med overskudd. Så staten finansierer dem for å legge til rette for disse forbindelsene for Norges befolkning. Spesielt på avsidesliggende steder eller øyer. Nedenfor kan du se hvilke fergeruter som har fått dette tilskuddet.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Askvoll Fure Priser

Dessverre er det her du må betale. Og du kan finne en oversikt over alle priser, inndelt etter kjøretøystørrelse. Som du vet, jo større kjøretøyet er, desto høyere blir prisen, avhengig av visse størrelsesintervaller. Fordi den tar mer plass og har høyere vekt, noe som betyr at fergen forbruker mer under reisen, ettersom den må bruke mer kraft for å bevege seg med mer vekt.

Her finner du prisene for et konvensjonelt kjøretøy (bensin, diesel eller hybrid). Vær oppmerksom på at nullutslippsbiler alltid har 50 % rabatt på prisen du ville betalt for en vanlig bil. Ha dette i bakhodet, og halver ganske enkelt prisene du nå ser. Vi har tatt med totalprisen, som du må betale hvis du ikke får rabatt. Og prisene med rabattene som tilbys av Autopass Ferje, og hvis du ikke vet hvordan det fungerer, kan du se en guide her. Når det er sagt, la oss komme til prisene.

50 % ekstra rabatt på disse prisene hvis bilen din er nullutslippsbil (elektrisk eller hydrogen). I stedet for 101 kr for en vanlig bil, betaler du 50,5 kr.

10% Rabatt

50 % ekstra rabatt på disse prisene hvis bilen din er nullutslippsbil (elektrisk eller hydrogen). I stedet for 90,90 kr for en vanlig bil, betaler du 45,45 kr.

50% Rabatt

50 % ekstra rabatt på disse prisene hvis bilen din er nullutslippsbil (elektrisk eller hydrogen). I stedet for 50,50 kr for en vanlig bil, betaler du 25,25 kr.

40% Rabatt

50 % ekstra rabatt på disse prisene hvis bilen din er nullutslippsbil (elektrisk eller hydrogen). I stedet for 60,60 kr for en vanlig bil, betaler du 30,3 kr.

Du kan sjekke og verifisere prisene med lenken under knappen for prissikkerhet.

Askvoll Ferjekai

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg til Askvoll Ferjekai, vet ikke vi det heller, så ikke bekymre deg. Heldigvis har vi funnet kartet nedenfor som viser deg hvordan du kommer deg dit uten problemer. Denne havnen har en stor fordel, og det er kommunikasjonen med kommunen, som gjør at du kan handle eller ha ulike tjenester som restauranter ved siden av havnen i tilfelle du må vente lenge på neste ferge.

Dermed kan du la deg distrahere hvis det fortsatt er lenge igjen til fergeavgangen. Det er også forbindelse med buss 220, 230 og 231, slik at du kan komme deg til havnen uten problemer og gå om bord som passasjer uten eget kjøretøy.

Gjervik Ferjekai

Gjervik Ferjekai er forbundet med buss 232, og med bil med egen bil. Som du kan se på dette kartet for å se den korteste ruten og hvor dette passet ligger. På denne måten kan du finne ut hvor i Atløy det forlater deg, og hvor lang tid det vil ta deg å komme til det punktet du ønsker å nå. Så enkelt er det.

Når du ankommer havnen for ombordstigning, anbefaler jeg at du kommer ca. 10 minutter for tidlig, slik at du ikke kommer akkurat når fergen går og ikke kan gå om bord. Det er ikke mye å finne rundt havnen, ettersom det er en lite brukt havn med få passasjerer. Men den har alt du trenger for å kunne bruke fergen.

Fure Ferjekai

Ved å følge Fv61 kommer du til slutt til Fure Ferjekai. Det er en litt annerledes havn fordi den ligger på en liten øy, og dette lille landstykket er omgitt av hav før du kommer til havnen. Men for at du skal kunne se den i detalj, har vi lagt ved et kart over havnen, slik at du vet hvordan du kommer deg dit uten problemer.

Det er ikke så mange fasiliteter i denne havnen, bortsett fra flere steder der du kan parkere bilen din, og den klassiske hytta som alle havner har for å kontrollere bommen. Så vær forberedt før du ankommer havnen.

Kontaktinformasjon

For å bestille fergeturen anbefaler vi at du ringer følgende nummer som du finner nedenfor eller i bildene. Du kan også kontakte selskapet direkte, men det er best å kontakte fergenummeret direkte for å få et raskere og bedre svar. All informasjon du trenger å vite, finner du nedenfor.

M/F Davik Telefon: 415 36 367

Telefon5775 7000

SMS-varsling: Send «REG FJORD1 1116» til 19182

Kundeklager/tilbakemeldingar rettast til Fjord1 via dette skjemaet!

Spørsmål og henvendingar rettast til: post@fjord1.no

Hvor lang tid tar fergeturen Askvoll Gjervik Fure?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Askvoll – Gjervik 10-15 minutter
  • Askvoll – Fure 20-30 minutter
  • Askvoll – Gjervik – Fure 45 minutter

Vanligvis finner vi denne ruten med direkte forbindelser mellom Askvoll og Gjervik, og Askvoll og Fure, men på visse tider av døgnet finner vi også en ferge som går hele ruten Askvoll Gjervik Fure. Derfor vil du ikke kunne finne tiden mellom Gjervik og Fure, fordi det ikke går noen direkte ferge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *