Ferge Askvoll Fure Værlandet

Fergerute 1117 forbinder punktene Askvoll Fure Værlandet, med en reisetid på opptil 20 minutter ved de nærmeste stoppestedene, og hele ruten tar 1 time og 15 minutter. Du finner mer detaljert informasjon om reisetider i slutten av artikkelen.

Denne ruten har en særegenhet som man sjelden støter på, og det er at den har 3 forskjellige ruter. Den fullstendige ruten med stopp på Askvoll Fure Værlandet, direkteruten fra Askvoll til Fure og direkteruten mellom Askvoll og Værlandet. Så vi må være forsiktige når vi går om bord på fergen, og vite hvilken forbindelse vi velger, for å unngå å ankomme feil havn. Denne ruten trafikkeres av Fjord1, med deres ferge MF Nordfjord.

Med denne lille introduksjonen med den mest grunnleggende informasjonen du trenger å vite, er det på tide å komme til det viktige du leter etter, så la oss ikke kaste bort mer tid.

Askvoll Fure Værlandet

Tidsplaner

Du finner rutetabellene nedenfor, inndelt etter hvilken rute du tar. For å finne ut om fergen går hele ruten, eller direkte, er det bare å se på rutetabellen, og se om det er en havnetid eller tre punkter (…). Hvis det er tre punkter (…), betyr det at fergen ikke stopper i denne havnen. For eksempel, fra mandag til fredag, fra Askvoll, stopper ikke fergen med avgang kl. 11:50 i Fure. Det er altså direkterutefergen mellom Askvoll og Værlandet.

Det høres kanskje litt forvirrende ut, men når du ser rutetabellen nedenfor, er det veldig lett å forstå. Bruk et par minutter på å sette deg inn i rutetabellen, så vil du se hvor enkelt det er.

Siden det er en lang rute med bare én ferge i drift, er det dessverre ikke mange daglige avganger. Vi anbefaler derfor at du kommer til fergen i god tid for å unngå å gå glipp av den. Spesielt på lørdager, da det bare er tre planlagte avganger.

Du kan se PDF-filen her.

Askvoll Fure

Du kan se PDF-filen her.

Askvoll Værlandet

Du kan se PDF-filen her.

Vi anbefaler at du bruker rutetabellene som et oppslagsverk, men når du har mulighet til det, kan du bruke lenken i knappen nedenfor. Den viser alle rutetabellene for denne fergen på en tydeligere måte og i sanntid via det offisielle nettstedet som har ansvaret for denne ruten. Så du vil være oppmerksom på eventuelle endringer, kunngjøringer eller modifikasjoner av ruten og avgangene til denne fergen 1117.

Rutetider

Til tross for at det bare er 3 stopp, har denne rute 1117 3 varianter av selve ruten. Det er den fullstendige ruten, der du tar alle tre stoppene, direkteruten fra Askvoll til Fure og direkteruten fra Askvoll til Værlandet. Så la oss se hvordan alle disse rutene ser ut nedenfor, og vi begynner med den fullstendige ruten.

Direkterute mellom Askvoll og Værlandet:

Direkterute mellom Askvoll og Fure:

Pris

Jeg har gode og dårlige nyheter. La oss begynne med de dårlige nyhetene. Fergen mellom holdeplassene Askvoll og Fure er betalt. Men den gode nyheten er at ruten fra Askvoll til Værlandet, eller fra Fure til Værlandet er gratis. Så som du kan se nedenfor, er prisen 0 kr, og hvis du vil ha mer informasjon om tilskuddet myndighetene gir til enkelte ferger, finner du det nedenfor. Og nå skal vi se på fergeprisene mellom Askvoll og Fure.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Askvoll Fure Priser

Dessverre er det her du må betale. Og du kan finne en oversikt over alle priser, inndelt etter kjøretøystørrelse. Som du vet, jo større kjøretøyet er, desto høyere blir prisen, avhengig av visse størrelsesintervaller. Fordi den tar mer plass og har høyere vekt, noe som betyr at fergen forbruker mer under reisen, ettersom den må bruke mer kraft for å bevege seg med mer vekt.

Her finner du prisene for et konvensjonelt kjøretøy (bensin, diesel eller hybrid). Vær oppmerksom på at nullutslippsbiler alltid har 50 % rabatt på prisen du ville betalt for en vanlig bil. Ha dette i bakhodet, og halver ganske enkelt prisene du nå ser. Vi har tatt med totalprisen, som du må betale hvis du ikke får rabatt. Og prisene med rabattene som tilbys av Autopass Ferje, og hvis du ikke vet hvordan det fungerer, kan du se en guide her. Når det er sagt, la oss komme til prisene.

50 % ekstra rabatt på disse prisene hvis bilen din er nullutslippsbil (elektrisk eller hydrogen). I stedet for 101 kr for en vanlig bil, betaler du 50,5 kr.

10% Rabatt

50 % ekstra rabatt på disse prisene hvis bilen din er nullutslippsbil (elektrisk eller hydrogen). I stedet for 90,90 kr for en vanlig bil, betaler du 45,45 kr.

50% Rabatt

50 % ekstra rabatt på disse prisene hvis bilen din er nullutslippsbil (elektrisk eller hydrogen). I stedet for 50,50 kr for en vanlig bil, betaler du 25,25 kr.

40% Rabatt

50 % ekstra rabatt på disse prisene hvis bilen din er nullutslippsbil (elektrisk eller hydrogen). I stedet for 60,60 kr for en vanlig bil, betaler du 30,3 kr.

Du kan sjekke og verifisere prisene med lenken under knappen for prissikkerhet.

Askvoll Ferjekai

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg til Askvoll Ferjekai, vet ikke vi det heller, så ikke bekymre deg. Heldigvis har vi funnet kartet nedenfor som viser deg hvordan du kommer deg dit uten problemer. Denne havnen har en stor fordel, og det er kommunikasjonen med kommunen, som gjør at du kan handle eller ha ulike tjenester som restauranter ved siden av havnen i tilfelle du må vente lenge på neste ferge.

Dermed kan du la deg distrahere hvis det fortsatt er lenge igjen til fergeavgangen. Det er også forbindelse med buss 220, 230 og 231, slik at du kan komme deg til havnen uten problemer og gå om bord som passasjer uten eget kjøretøy.

Fure Ferjekai

Ved å følge Fv61 kommer du til slutt til Fure Ferjekai. Det er en litt annerledes havn fordi den ligger på en liten øy, og dette lille landstykket er omgitt av hav før du kommer til havnen. Men for at du skal kunne se den i detalj, har vi lagt ved et kart over havnen, slik at du vet hvordan du kommer deg dit uten problemer.

Det er ikke så mange fasiliteter i denne havnen, bortsett fra flere steder der du kan parkere bilen din, og den klassiske hytta som alle havner har for å kontrollere bommen. Så vær forberedt før du ankommer havnen.

Værlandet Ferjekai

Du kan se hvordan du kommer deg til Værlandet Ferjekai ved hjelp av kartet nedenfor, og komme ut av enhver tvil du måtte ha. Fasilitetene er de vanlige, med en bussholdeplass med forbindelse til buss 234 og en kiosk ved siden av havnen der du kan få hjelp eller få dekket andre behov mens du venter på fergen, enten det er å gå på toalettet, spise eller be om mer informasjon. Du kan parkere bilen din rett foran fergen.

Kontaktinformasjon

Selskapet som driver denne ruten er Fjord1, og du finner all kontaktinformasjon for dette selskapet nedenfor.

I tillegg til kontaktnumrene til fergene som har ansvaret for denne ruten, som vi anbefaler at du bruker som første alternativ for å kontakte. Siden det er de som lager denne ruten, og de har all informasjon om eventuelle endringer, pris, bestilling eller andre aspekter som kan være av interesse for deg.

M/S «Nordfjord» Telefon: 415 36 385

Telefon5775 7000

Kundeklager/tilbakemeldingar rettast til Fjord1 via dette skjemaet!

SMS-varsling: Send «REG FJORD1 1117» til 19182

Spørsmål og henvendingar rettast til: post@fjord1.no

Hvor lang tid tar fergeturen Askvoll Fure Værlandet?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Askvoll – Fure 20 minutter
  • Askvoll – Værlandet 1 time
  • Fure – Værlandet 60 minutter
  • Askvoll – Fure – Værlandet 1 time og 15 minutter

Vær oppmerksom på at dette er estimerte tider, og at det kan forekomme at ruten tar noen minutter kortere eller lengre tid, spesielt på svært lange ruter med flere stoppesteder. Vær oppmerksom på forskjellen mellom å reise fra Askvoll til Værlandet med full rute som stopper i Fure, og direkteruten mellom Askvoll og Værlandet, der rutetiden endres som vist ovenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *