Ferge Arasvika Hennset

La oss gå om bord, aldri bedre sagt enn det, i fergeruteguiden 1062 mellom Arasvika og Hennset, der vi finner alle detaljer og relevant informasjon som du som passasjer vil være interessert i å vite. Så la oss komme i gang med en liten introduksjon og relevante fakta om ruten.

Rute 1062 har en varighet på bare 12 minutter, der den forbinder riksvei 682 fra Arasvika med E-39, som er den mest brukte veien i Norge, og som krysser hele landet vestfra. Så det er et flott tilkoblingspunkt. Denne ruten mellom Arasvika og Hennset trafikkeres av Fjord1 med fergen MF Driva. Og nå som du vet dette, er det på tide å gå mer i dybden.

Arasvika Hennset

Tidsplaner

Det er en kort rute på bare 12 minutter, og selv om den bare trafikkeres av én ferge, er det avganger hver time, og på enkelte tider av døgnet hvert 30. minutt. Du kan gå om bord på fergen fra kl. 05.45 til 22.15 om kvelden. Andre rutetider på lørdager og søndager, og færre ferger.

Selv om det kunne vært avganger hvert 30. minutt, er det på grunn av den lave etterspørselen på denne ruten og de få passasjerene en ferge hver 1. time, for å få mest mulig ut av ruten og utgiftene fergen har på hver tur. Hvis du vil se alle rutetabellene i mer detalj, kan du gjøre det nedenfor.

Du kan se PDF-filen av dette bildet her.

En annen måte å se rutetabellene på, med den store fordelen at de vises i sanntid, er å bruke lenken nedenfor. Du kan se rutetabellene i sanntid og eventuelle endringer på ruten når som helst på den offisielle nettsiden til selskapet som kjører ruten.

Rutetider

Nedenfor kan du se et kart med ruten i tilfelle du er i tvil. Husk at det er en direkte rute uten stopp. Reisetiden er 12 minutter.

Pris

Nå kommer vi til den beste delen av denne guiden, eller det jeg liker best for øyeblikket. Jeg kan nemlig fortelle deg at denne fergen er GRATIS. Du trenger ikke å betale noe for å komme om bord, verken som passasjer eller med en tank. Vel, en tank kan kanskje ikke komme om bord, men med et stort kjøretøy kan du komme om bord uten å måtte betale.

Og hvis du spør deg selv, hvorfor skjer dette, må man ikke betale for fergene? For det første er det et godt spørsmål. Svaret er enkelt. Myndighetene subsidierer ferger med mindre enn 100 000 passasjerer året før, så denne fergen oppfyller dette kravet, og er derfor finansiert av statlige subsidier til fergenæringen. Selv om dette ikke betyr at den alltid vil være gratis, koster den for øyeblikket 0 kr.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Hvis det er noen endringer i prisene og det går tilbake til en betalingsferge, vil du også kunne finne prisene i følgende lenke til en offisiell kilde. Bare angi fergeruten du ønsker å sjekke prisene på.

Arasvika Ferjekai

Du kan ta deg til Arasvika Ferjekai via vei 682 helt til veiens ende, der du til slutt kommer til dette passet. Havnen er omgitt av flere hytter, og i noen av dem finnes det ulike servicetilbud for folk som venter på fergen, slik at du slipper å vente i bilen. Det finnes også noen steder der du kan sette fra deg bilen hvis du har behov for det.

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg dit, kan du se kartet nedenfor med alle detaljer om hvor den ligger.

Hennset Arasvika

Du kan se ruten fra Hennset for å vite alle aspektene som er forskjellige fra det vi allerede har sett hvis du skal legge ut på denne ruten i Hennset.

Tidsplaner

Fra Hennset har vi første fergeavgang kl. 06:00 til 22:30, med fergeavganger ca. hver time på hverdager. På lørdager starter fergen kl. 07:00 til 21:30, og på søndager kl. 09:00 til 22:30.

Vær oppmerksom på at fergen bare varer i 12 minutter. Og du vil uten problemer kunne gå om bord på en ferge hver 1. time. Du trenger altså ikke å vente lenge hvis du skulle ha behov for det.

Du kan se PDF-filen av dette bildet her.

En annen måte å se rutetabellene på, med den store fordelen at de vises i sanntid, er å bruke lenken nedenfor. Du kan se rutetabellene i sanntid og eventuelle endringer på ruten når som helst på den offisielle nettsiden til selskapet som kjører ruten.

Pris

Prisene er de samme i begge retninger, dvs. 0, dvs. gratis. Det koster ingenting. Inntil videre eller regelverket endres, noe vi vil oppdatere når dette er tilfelle og du må betale for denne fergen igjen.

Hvis det er noen endringer i prisene og det går tilbake til en betalingsferge, vil du også kunne finne prisene i følgende lenke til en offisiell kilde. Bare angi fergeruten du ønsker å sjekke prisene på.

Hennset Ferjekai

Hennset Ferjekai er en vakker fergehavn med flere hytter rundt, som du kan se på bildet. Og det er ikke vanskelig å komme seg dit, hvis du vet hvor den ligger. Derfor har vi lagt inn kartet nedenfor, som du kan åpne i Google Maps og se den korteste ruten. Så enkelt er det. Du vil ikke ha flere problemer med å vite hvor det er eller hvordan du kommer deg dit.

Når du kommer dit, er det ikke mange fasiliteter, men det er noen trehytter der du kan stille spørsmål og andre tjenester de tilbyr. Det er bare å vente på at den rød-hvite bommen heves for å gå om bord med kjøretøyet ditt eller som passasjer.

Kontaktinformasjon

Her finner du alle måter du kan kontakte selskapet som har ansvaret for denne ruten, Fjord1, og fergene som trafikkerer ruten, for å gjøre en bestilling eller for å få mer informasjon om ruten. Så ikke nøl med å kontakte dem.

M/F Driva Telefon: 916 69 308

Telefon5775 7000

Spørsmål og henvendingar rettast til: post@fjord1.no

Kundeklager/tilbakemeldingar rettast til Fjord1 via dette skjemaet!

Hvor lang tid tar fergeturen Arasvika Hennset?

Varigheten på denne ruten er ca. 12 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *