Elounda

Elounda er en tidligere fiskerby som ligger i det nordøstlige Kreta, omtrent 12 km nord for den større byen Agios Nikolaos, og cirka 80 km fra Heraklions lufthavn. Selv om stedet tiltrækker de rike og berømte, er det åpent for alle, og de fleste større charterselskaper har Elounda på programmet.

Eksklusiv sjarm og luksuriøs atmosfære

Elounda er en vellykket blanding av gresk sjarm og luksuriøs atmosfære. Hotellene er av høy standard, og det 5-stjerners Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel er et flott eksempel. Butikker, restauranter og barer i området gjenspeiler også at turistene i Elounda generelt har mer penger til rådighet.

Strandliv i Elounda

Stranden i Elounda ligger på den nordlige siden av havnen og er en fin sandstrand med utleie av solsenger og parasoller. Stranden ligger godt beskyttet i en bukt, og dette gjør at den er mindre utsatt for bølger og har en litt høyere vann-temperatur. På stranden tilbys også forskjellige vannsportaktiviteter.

Restauranter og natteliv

Ved havnen, der dyre lystbåter ligger side om side med fiskerbåtene, finner du et koselig torg med små kafeer og tavernaer. Ved Eloundas beste strand ligger også en rekke restauranter og tavernaer. Nattelivet i Elounda er relativt rolig, men et livligere natteliv finnes kun 12 km unna i Agios Nikolaos.

Seværdigheter i området

Den største attraksjonen i området er Spinalonga, som tidligere var en venetiansk festning og senere en koloni for spedalske fra 1903-1957. Det går daglig flere turbåter fra Elounda til Spinalonga, og turen tar kun et kvarters tid.

Den gamle, opprinnelige byen Kato Elounda ligger litt øst for feriebyen Elounda, og er også verdt et besøk.

Opplev mer av Kreta

Hvis du ønsker å oppleve mer av Kreta, kan du ta en tur til den vakre byen Agios Nikolaos, med sitt pulserende liv og sin vakre sjøpromenade. Her kan du også besøke Voulismeni-innsjøen, et naturlig vannreservoar som er omgitt av butikker, kafeer og restauranter.

For de som er interessert i historie, kan ruinene av Knossos-palasset fra minoisk tid være en fascinerende opplevelse. Palasset ligger omtrent 5 km utenfor hovedstaden Heraklion og er en av de største turistattraksjonene på Kreta.

Konklusjon

Elounda på Kreta er et eksklusivt feriested med sjarm og luksus. Stedet har et bredt spekter av fasiliteter og aktiviteter for alle besøkende, og er en god base for å utforske øya. Med vakre strender, gode restauranter og fascinerende seværdigheter i nærheten, er det ikke rart at Elounda er en av de mest populære feriestedene på Kreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *