Elafonissi

Elafonissi er en vakker naturstrand som ligger i det sydvestlige Kreta, langt unna travle feriebyer og all inclusive hoteller. Strandens nærmeste større ferieby er Paleochora, en times kjøring mot øst. De fleste av strandens gjester komme fra feriebyene på Chania-kysten, og herfra er kjøretiden omtrent halvannen time.

En unik opplevelse

Elafonissi er ikke bare navnet på en strand, det er også navnet på en liten øy som blir til en halvøy ved lavvann. Når lavvannet kommer, er det mulig å gå tørrskodd over til øya, som er fredet for å beskytte en rekke sjeldne planter og dyr, inkludert de truede havskilpaddene caretta caretta. Turen rundt på øya er på 3-4 km, og halvveis på turen ligger det en liten kirke.

Elafonissi sand

Selve stranden er minst like imponerende som omgivelsene. Stranden er kjent for sitt fine sand, som flere steder er delvis rosa. Fargen kommer fra millionvis av knuste muslingeskjell, som er blandet sammen med sandet. Vannet er helt klart og har flotte turkise nyanser. I området nær den lille øya er vannet veldig grunt, nesten som en lagune. Dette er helt perfekt for barn!

Elafonissi har alle de vanlige fasilitetene, som solsenger, parasoller, dusjer, garderober og toaletter (mot betaling). De mest besøkte delene av stranden er overvåket av livreddere. Et par hundre meter bak stranden er det en stor parkeringsplass.

Aktiviteter på stranden

Fra stranden er det ofte mulig å se kitesurfernes fargerike skjermer. Vindforholdene er meget gunstige for både vindsurfere og kitesurfere. En annen populær aktivitet er snorkling ved de mange revene som ligger litt ut i vannet i sydlig retning. Så husk dykkermaske, snorkel og det vanntette kameraet.

Når sulten melder seg, ligger det to kafeer bakerst på stranden. Det ligger også en kafé ved parkeringsplassen, og det er mulig å ta med mat og drikke ned på stranden fra kafeene.

Kort over Elafonissi

Som kartet viser, er stranden trekantet og har derfor to selvstendige strender. Den sørlige delen av stranden er mest besøkt. De som ønsker å ligge mer i fred kan finne seg et godt sted på den lille øya.

Opplev Elafonissi på Kreta

Elafonissi er et flott sted å tilbringe en dag eller to på Kreta. Med sin vakre natur og unike opplevelser er det en strand som er verdt å besøke. Så ta med deg solkrem, håndklær og badetøy, og nyt en avslappende dag på Elafonissi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *