Arendal Bussterminal C: Ruter, Rutetider og All Informasjon du Trenger – Alt du trenger å vite

Arendal Bussterminal er en viktig transportknutepunkt i Arendalsområdet, og tilbyr et bredt spekter av transportalternativer for lokalbefolkningen og besøkende. Bussterminalen er en del av Agder Kollektivtrafikk og betjener ruter til og fra Arendal og omkringliggende områder, inkludert Kristiansand, Grimstad og Tvedestrand.

Rutetabeller og linjekart for buss, trikk, T-bane og båt er tilgjengelige på Ruters nettside. Reisende kan enkelt finne rutetider ved å søke på stoppsted, adresse eller område i reiseplanleggeren på nettsiden. I tillegg til rutetider, kan reisende også finne informasjon om billettpriser, reisetider og sanntidsinformasjon for sin rute.

For de som planlegger å reise til og fra Arendal Bussterminal, er det flere transportalternativer tilgjengelig, inkludert buss, jernbane og fly. GetByBus tilbyr rutetider og billettpriser for bussruter til og fra Arendal, mens Gardermoen.no gir informasjon om buss- og togtransport til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Ruter og rutetider ved Arendal Bussterminal C

Hvordan kjøpe billetter

Det er flere måter å kjøpe billetter til kollektivtransport i Arendal. Du kan kjøpe billetter på bussterminalen, hos Narvesen, 7-Eleven eller på nettet. Du kan også kjøpe billetter via mobilappen “AKT Billett”.

Avgangstider og destinasjoner

Arendal Bussterminal C er et viktig knutepunkt for kollektivtransport i Arendal-området. Herfra kan du ta buss til mange destinasjoner, både i Arendal og i andre deler av Agder-fylket. Rutetabeller er tilgjengelige på Agder Kollektivtrafikk sin nettside og oppdateres jevnlig.

DestinasjonAvgangstid
Arendal sentrum08:15, 10:30, 14:00, 16:45
Grimstad09:00, 11:30, 15:00, 17:45
Tvedestrand08:45, 12:00, 15:30, 18:15

Priser

Prisene for kollektivtransport i Arendal varierer avhengig av destinasjon og type billett. Enkeltbilletter kan kjøpes på bussen eller på forhånd via mobilappen eller nettet. Det er også mulig å kjøpe periodebilletter for å spare penger hvis du bruker kollektivtransport ofte.

 • Enkeltbillett: 40 kr
 • 24-timersbillett: 80 kr
 • 7-dagersbillett: 300 kr

Transportalternativer til og fra Arendal Bussterminal C

Buss

Buss er det mest brukte transportalternativet til og fra Arendal Bussterminal C. Agder kollektivtrafikk AS tilbyr hyppige avganger fra bussterminalen til forskjellige destinasjoner i Arendalsområdet og resten av Agder-fylket. Rutetabellene for Arendalsområdet er tilgjengelige på Agder kollektivtrafikk sin nettside.

Taxi og privat transport

For de som ønsker en mer fleksibel transportløsning, tilbyr Arendal Bussterminal C også taxi og privat transporttjenester. Det er flere drosjesentraler som opererer i Arendal, og de kan enkelt kontaktes for å bestille transport. I tillegg tilbyr flere private transporttjenester også transport til og fra bussterminalen.

Gå eller sykle

For de som ønsker å utforske Arendal til fots eller på sykkel, er Arendal Bussterminal C et godt utgangspunkt. Bussterminalen ligger sentralt i Arendal, og det er enkelt å komme seg til de fleste attraksjonene i byen til fots eller på sykkel. Det finnes også flere sykkelutleie-steder i Arendal for de som ønsker å leie sykkel.

Fasiliteter ved Arendal Bussterminal C

Toaletter og dusjer

Arendal Bussterminal C har toaletter og dusjer som er tilgjengelig for alle reisende. Toalettene er rene og godt vedlikeholdt. Det er også et eget toalett for funksjonshemmede og barnefamilier.

Mat og drikke

På Arendal Bussterminal C finner du et bredt utvalg av mat- og drikkealternativer. Det er flere kiosker og kafeer som tilbyr alt fra kaffe og bakverk til varm mat og drikke. Det er også en dagligvarebutikk på terminalen hvor du kan kjøpe mat og drikke til turen.

Butikker og tjenester

I tillegg til mat- og drikkealternativer, finner du også flere butikker og tjenester på Arendal Bussterminal C. Det er en blomsterbutikk, et apotek og et postkontor på terminalen. Det er også flere minibanker og en valutavekslingstjeneste tilgjengelig.

Hvis du trenger å lade opp mobiltelefonen eller datamaskinen din, er det flere ladestasjoner tilgjengelig på terminalen. Du kan også bruke gratis Wi-Fi for å holde deg oppdatert mens du venter på bussen din.

Busstasjon

Arendal Bussterminal C er en av de viktigste transportknutepunktene i Arendal, og betjener både lokale og regionale busser. Bussterminalen ligger i Harebakken, ca. 3 km øst for Arendal sentrum, og er en del av det nasjonale kollektivtrafikknettet.

På bussterminalen finner du et bredt utvalg av tjenester og fasiliteter, inkludert:

 • Ventehall med sitteplasser
 • Toaletter
 • Salgsautomater for billetter
 • Informasjonstavler med rutetider og oppdatert informasjon om avvik og forsinkelser
 • Tilgang til trådløst internett

Det er også en rekke butikker og spisesteder i nærheten av bussterminalen, inkludert en matbutikk og et kjøpesenter.

Rutetabeller og informasjon om billettpriser og reiseplanlegging er tilgjengelig på Ruters nettside. Du kan også laste ned Ruters app for å enkelt sjekke rutetider og kjøpe billetter på mobilen.

Annen informasjon om Arendal Bussterminal C

Parkering

Arendal Bussterminal C har parkeringsmuligheter for reisende som ønsker å parkere bilen mens de reiser med buss. Det er en avgiftsbelagt parkeringsplass på stedet som er åpen hele døgnet. Reisende kan betale for parkering ved å bruke en betalingsautomat som aksepterer både kort og kontanter. Det er også mulig å betale for parkering via en mobilapp.

Tilgjengelighet for funksjonshemmede

Arendal Bussterminal C er tilgjengelig for funksjonshemmede. Det er rullestolramper på stedet som gjør det enkelt for rullestolbrukere å komme seg inn og ut av busser. Det er også reservert parkeringsplasser for funksjonshemmede like ved inngangen til bussterminalen.

Sikkerhetstips

 • Hold deg oppdatert på rutetider og pass på å være på bussterminalen i god tid før avreise.
 • Sørg for å ha billettene klare på forhånd for å unngå forsinkelser og køer.
 • Hold øye med bagasjen din og ikke la den stå uten oppsyn.
 • Unngå å vise frem store mengder kontanter eller verdifulle gjenstander.
 • Hold deg oppdatert på eventuelle endringer i rutetider eller reiseplaner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *