Stripete Strikkejakke Oppskrift: Enkel Veiledning for Nybegynnere

Stripete strikkejakke er en populær og tidløs strikkeoppskrift som passer til enhver garderobe. Denne oppskriften gir deg en flott jakke som kan strikkes med 3 tråder Kid-Silk fra Drops. Jakken har et enkelt og stilrent design med striper i forskjellige farger. Du kan velge å strikke den i dine favorittfarger eller følge oppskriften for å få det samme flotte resultatet som på bildet.

Oppskriften på stripete strikkejakke er enkel å følge og passer til både erfarne og mindre erfarne strikkere. Jakken strikkes ovenfra og ned, og du kan tilpasse størrelsen etter dine egne ønsker og behov. Denne jakken er perfekt til kjølige kvelder og kan brukes både til hverdags og til mer formelle anledninger.

Med denne oppskriften kan du lage en unik og personlig jakke som vil bli en favoritt i garderoben din i mange år fremover. Stripete strikkejakke er ikke bare et flott plagg å ha på seg, men også en morsom og avslappende aktivitet å bruke tiden sin på. Så hvorfor ikke prøve å strikke denne flotte jakken selv og oppleve gleden av å skape noe med egne hender?

Materialer

Garn

For å lage en stripete strikkejakke trenger du garn som passer til strikkefastheten i oppskriften. Det anbefales å bruke et garn som er mykt og behagelig på huden. Her er noen alternativer:

GarnMerkeMaterialer
AlpakkaDrops100% alpakka
Merino Extra FineDrops100% merinoull
Baby MerinoDale Garn100% merinoull

Pinner

For å lage en stripete strikkejakke trenger du strikkepinner som passer til strikkefastheten i oppskriften. Her er noen alternativer:

 • Rundpinne 4 mm (80 cm)
 • Rundpinne 3,5 mm (80 cm)
 • Strømpepinner 4 mm
 • Strømpepinner 3,5 mm

Det kan være lurt å prøvestrikke et prøvelapp før du begynner på jakken for å sikre at strikkefastheten stemmer overens med oppskriften.

Oppskrift

Strikkefasthet

Strikkefastheten for denne strikkejakken er 27 masker x 35 omganger i glattstrikk på pinne 3 = 10 x 10 cm.

Forkortelser

Her er en liste over forkortelser som brukes i oppskriften:

 • m = maske
 • omg = omgang
 • vr = vrang
 • r = rett
 • rk = rettstrikk
 • glatt = glattstrikk

Bakstykke

Legg opp 106 (114) 122 (130) masker på pinne 3 med 3 tråder Kid-Silk. Strikk 2 omganger rettstrikk. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 34 (36) 38 (40) cm. Fell av 5 masker i begynnelsen av de neste 2 omgangene. Fell deretter av 2 masker i hver side på hver 2. omgang til det gjenstår 80 (88) 96 (104) masker. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 60 (62) 64 (66) cm. Fell av alle maskene.

Forstykke

Legg opp 56 (60) 64 (68) masker på pinne 3 med 3 tråder Kid-Silk. Strikk 2 omganger rettstrikk. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 34 (36) 38 (40) cm. Fell av 2 masker i begynnelsen av neste omgang. Gjenta fellingen i begynnelsen av hver 6. omgang til det gjenstår 48 (52) 56 (60) masker. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 60 (62) 64 (66) cm. Fell av alle maskene.

Ermene

Legg opp 50 (54) 58 (62) masker på pinne 3 med 3 tråder Kid-Silk. Strikk 2 omganger rettstrikk. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 8 cm. Øk 1 maske i begynnelsen av hver 6. omgang til det er 62 (66) 70 (74) masker på pinnen. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 42 (43) 44 (45) cm. Fell av 5 masker i begynnelsen av de neste 2 omgangene. Fell deretter av 2 masker i hver side på hver 2. omgang til det gjenstår 20 (22) 24 (26) masker. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 60 (62) 64 (66) cm. Fell av alle maskene.

Montering

Sy sammen skuldrene. Plukk opp 96 (102) 108 (114) masker langs halskanten på pinne 3 med 3 tråder Kid-Silk. Strikk 2 omganger rettstrikk. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 8 cm. Fell av alle maskene. Sy sammen sidene og ermene. Fest tråder og damp lett.

Tips og Triks

Her er noen tips og triks som kan hjelpe deg med å strikke en stripete strikkejakke:

 • Velg garn som har samme tykkelse og strikkefasthet for alle fargene du vil bruke til jakken.
 • Hvis du vil unngå å få hakk i begynnelsen og slutten av hver stripe, kan du prøve å strikke rundt i spiral i stedet for frem og tilbake. Dette vil også gi et jevnere resultat.
 • Hvis du vil ha skarpe overganger mellom stripene, kan du prøve å strikke en eller to rader med den nye fargen før du bytter tilbake til den gamle fargen. Dette vil også hjelpe deg med å feste trådene på en ryddig måte.
 • Husk å notere ned hvilken farge du brukte til hver stripe, slik at du kan gjenta mønsteret hvis du vil strikke en tilsvarende jakke senere.
 • Hvis du vil ha en mer avslappet og bohemsk stil, kan du prøve å strikke jakken i forskjellige farger og mønstre uten en fast stripeplan.

Med disse tipsene og triksene kan du strikke en flott og unik stripete strikkejakke som du vil elske å bruke i mange år fremover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *