Riddari Genser: En Guide til Den Populære Islandske Strikkegenseren

Riddari genser er en tradisjonell islandsk genser som har blitt populær over hele verden. Genseren er kjent for sitt enkle, men likevel vakre design og er et populært strikkeprosjekt for både erfarne og nye strikkere. Riddari genseren har en karakteristisk rund hals og et mønster inspirert av islandske tradisjoner.

Oppskriftene for Riddari genseren varierer, med noen som bruker kun to farger og andre som bruker opptil fire. Garnet som brukes til å strikke Riddari genseren er vanligvis Léttlopi, men det finnes også alternativer som Raggi og Gästrike 4 tr. Riddari genseren kan strikkes i både voksen og barne størrelser, og noen oppskrifter inkluderer også en lue som matcher genseren.

Hvis du er en nybegynner strikker, kan Riddari genseren være et utfordrende prosjekt, men det er også en flott måte å lære nye teknikker og forbedre strikkeferdighetene dine. Hvis du er en erfaren strikker, kan Riddari genseren være et morsomt og avslappende prosjekt som gir deg en vakker genser til å bruke eller gi bort som gave. Uansett ferdighetsnivå, er Riddari genseren en flott måte å utforske islandske strikketradisjoner og lage en vakker genser som du vil elske å bruke.

Dette er en tabell over prisene vi har klart å finne, avhengig av modell, design og stil kan variere. Vi har forsøkt å indikere prisen på lignende modeller for å gjøre det så bra som mulig. Bruk denne informasjonen kun som referanse.

Tabla Estilizada
Butikk Pris Besøk
Strikkia 738 kr Gå til siden
Idestova 1.500 kr Gå til siden
Hjemmestrikk 1.499 kr Gå til siden
Rutasgarn 1.400 kr Gå til siden
Epla 1.099 kr Gå til siden

Historie av Riddari genser

Riddari genseren er en av de mest populære islandsgenserne og er kjent for sitt unike og intrikate mønster. Genseren ble designet av islandske Védís Jónsdóttir og publisert i Lopi-hefte nr 28.

Navnet “Riddari” betyr “ridder” på islandsk, og genseren ble opprinnelig designet for å være varm og funksjonell for islandske riddere og andre utendørsarbeidere. Genseren har en klassisk islandsk stil og er laget av islandsk ull, som er kjent for sin mykhet og varme.

Riddari genseren har blitt en populær strikkeoppskrift over hele verden og er tilgjengelig i voksenstørrelsene XS-XXL. Garnmani.no har også omarbeidet oppskriften for å inkludere barnestørrelser i 4 år, 6 år, 8 år og 10 år.

Denne genseren er ikke bare en funksjonell og varm genser, men den er også et symbol på islandske tradisjoner og kultur. Med sitt unike mønster og høye kvalitet er Riddari genseren en klassiker som vil vare i mange år fremover.

De beste butikkene for å kjøpe Riddari Genser

Før vi går videre med alle aspektene som gjør denne genseren så særegen, er jeg sikker på at du gjerne vil vite hvor du kan kjøpe den. Så siden det er dette du mest sannsynlig er interessert i, er det bare å sette i gang. Med all informasjon om priser, størrelser, modeller og så videre.

Strikkia

Strikkia er en nettbutikk i Norge som tilbyr et utvalg av strikkegensere, inkludert den populære Riddari-genseren. Prisen for enkelte modeller av Riddari-genseren, som “Askegrå riddari genser med mørkegrått/sort mønster” og “Rød riddari genser”, er 738 kr. Dette gjør Strikkia til et attraktivt valg for de som er interessert i å kjøpe en Riddari-genser til en rimelig pris.

Hjemmestrikk

Hjemmestrikk er en nettbutikk i Norge som tilbyr en rekke strikkede gensere, inkludert Riddari Genser til 1 499,00 kr. I tillegg har de andre relaterte produkter som Marius kofte til 1 199,00 kr, Islandsk kofte til 1 599,00 kr og Marius genser til 1 399,00 kr. Produktene varierer i materiale, som alpakka og merino, og finnes i ulike størrelser og farger1.

Woolit

Woolit er en norsk nettbutikk som tilbyr et stort utvalg av gensere og strikkeoppskrifter. På nettsidene deres finner du et utvalg av gensermønstre og priser. Eksempler på dette er blant annet Pollux-genseren til 800 kr, Aud-genseren til 979 kr og Drifa-genseren til 720 kr. De tilbyr også rabatter på enkelte modeller, for eksempel Bykle-hopperen som har 14 % rabatt og koster 1140 kr.

I tillegg til genserne tilbyr Woolit en digital plattform der kundene kan kjøpe strikkeoppskrifter og lese dem direkte i Woolit-appen. Alle oppskriftene er i digitalt format, noe som gjør det enkelt for kundene å navigere seg gjennom strikkeoppskriftene.

Pudderpiken

Pudderpiken er en butikk i Norge som samarbeider med Garnmani om å tilby Riddari Genser i forskjellige farger som gult og blått. Selv om det ikke er oppgitt noen eksakt pris på Pudderpikens nettside, nevnes det at Garnmani selger disse genserne som ullpakker. For mer informasjon om priser og kjøp anbefales det å besøke Garnmanis nettbutikk via lenkene på Pudderpiken-siden. I tillegg nevner siden at genserne er laget av ull fra Istex-fabrikken, og gir informasjon om hvordan du kan kontakte Garnmani hvis du har spørsmål om ullen som brukes i Riddari-genserne.

Design av Riddari genser

Riddari genseren er en klassisk islandsk genser som har blitt strikket av titusenvis av mennesker rundt om i verden. Denne flotte genseren er designet av Vedís Jónsdóttir og publisert i Lopi-hefte nr 28. Modellen er unisex og passer like fint til både dame og herre.

Genseren er strikket i Léttlopi, som er et mykt og behagelig garn laget av 100% islandsk ull. Genseren har en rund hals og raglan-ermer, og er strikket med enkle fletter og mønstre som gir den et autentisk islandsk utseende.

For å gjøre plagget høyere bak enn foran, forkortes omgangene på genserens bakstykke for å senke halsrundingen. Dette gir genseren en flott passform og et klassisk islandsk utseende.

Garnmani.no har også omarbeidet oppskriften til å inkludere barnestørrelser i 4 år, 6 år, 8 år og 10 år. Dette gjør at hele familien kan ha på seg denne flotte genseren i autentisk islandsk stil.

Materialer brukt i Riddari genser

Riddari genser er en populær genser som er kjent for sitt flotte og unike design. Denne genseren er laget av 100% islandsk ull, som er kjent for sin varme og slitestyrke. Det er viktig å bruke riktig type garn for å få det ønskede resultatet.

Garnet som brukes til Riddari genser er Léttlopi, som er et tykt og rustikt garn som gir genseren et naturlig og autentisk utseende. Léttlopi garnet er tilgjengelig i en rekke forskjellige farger, slik at du kan velge den fargen som passer best for deg.

I tillegg til garnet trenger du også strikkepinner i størrelse 4,5 mm og 5,5 mm, samt en rundpinne i størrelse 4,5 mm. Du trenger også en maskeholder og en maskemarkør for å kunne følge mønsteret på genseren.

GarnStørrelseAntall nøster
LéttlopiBarn6-7 nøster
LéttlopiDame9-10 nøster
LéttlopiHerre11-12 nøster

Det er viktig å merke seg at antall nøster kan variere avhengig av størrelsen på genseren og strikkefastheten din. Det er derfor lurt å kjøpe litt ekstra garn for å være på den sikre siden.

Farging av Riddari genser

En av de beste tingene med Riddari genseren er at du kan tilpasse den til din personlige smak ved å velge dine egne farger. Her er noen tips for å velge og fargelegge din Riddari genser:

 • Velg farger som passer din personlige stil og smak. Du kan velge kontrastfarger for å skape et mer dristig utseende eller velge ton-i-ton farger for et mer subtilt utseende.
 • Tenk på årstiden og anledningen når du velger farger. Kanskje du vil velge lyse og friske farger for vår og sommer, og mørkere farger for høst og vinter.
 • Prøv å velge farger som komplementerer hverandre. Du kan bruke en fargehjul for å hjelpe deg med å velge farger som passer godt sammen.

Når du har valgt fargene dine, er neste trinn å fargelegge genseren. Her er noen tips for å få best mulig resultat:

TipsBeskrivelse
Bruk riktig type fargestoffVelg en fargestoff som er egnet for garnet du bruker. Les instruksjonene nøye og følg dem nøye.
Test fargestoffet på en prøvebitFargelegging kan være en utfordring, spesielt hvis du aldri har gjort det før. Test fargestoffet på en prøvebit før du farger hele genseren.
Bruk nok fargestoffSørg for å bruke nok fargestoff for å dekke hele genseren jevnt. Hvis du ikke bruker nok fargestoff, kan du ende opp med ujevne eller flekkete resultater.
La genseren tørke heltLa genseren tørke helt før du begynner å strikke igjen. Dette vil sikre at fargestoffet har satt seg ordentlig og vil ikke blø ut eller falme når du vasker genseren senere.

Med disse tipsene kan du fargelegge din Riddari genser og få et flott resultat som passer din personlige stil og smak.

Størrelsesguide for Riddari genser

Riddari genser er en klassisk islandsk genser som er strikket av titusenvis av mennesker rundt om i verden. Det er viktig å velge riktig størrelse for å sikre at genseren passer perfekt.

Størrelsesguiden for Riddari genser er basert på brystmålet. Det anbefales å måle brystet for å finne riktig størrelse. Tabellen nedenfor viser brystmålet for hver størrelse:

StørrelseBrystmål (cm)
XS89
S93
M98
L102
XL107
XXL111

Det er også viktig å merke seg at Riddari genser er designet for å ha litt ekstra vidde. Hvis du ønsker en mer tettsittende genser, kan du velge en størrelse mindre enn det målte brystmålet.

For å sikre at genseren passer godt, er det også viktig å måle lengden fra skulderen til ønsket lengde på genseren. Dette vil variere avhengig av personens høyde og ønsket passform. Det anbefales å justere lengden på genseren ved å legge til eller fjerne noen runder i mønsteret.

Hvordan strikke en Riddari genser

Riddari genseren er en klassisk islandsk genser med et enkelt, men særegent mønster strikket i tre eller fire ulike farger. Halsen er lav med et kort vrangbord, og deler av mønsteret gjentas nederst på ermene og bolen. Vil du strikke Riddari selv, her er noen tips:

 • Velg riktig garn: Riddari genseren er strikket i Léttlopi
 • Finn riktig størrelse: Oppskriften finnes i størrelser fra XS til XXL
 • Bruk diagrammet: Riddari mønsteret er enkelt å følge og er beskrevet i et diagram
 • Strikk prøvelapp: Det er alltid lurt å strikke en prøvelapp for å sjekke strikkefastheten
 • Strikk rundt: Riddari genseren strikkes rundt på rundpinne
 • Strikk forkortede omganger: For å senke halsrundingen og gjøre plagget høyere bak enn foran, strikkes forkortede omganger på genserens bakstykke

Med disse tipsene er du godt rustet til å strikke din egen Riddari genser. Lykke til!

Vedlikehold av Riddari genser

For å holde Riddari genseren i god stand, er det viktig å følge noen enkle vedlikeholdsrutiner. Her er noen tips:

 • Vask genseren sjeldnere enn vanlige klær, da islandsull er selvrensende og ikke trenger å vaskes så ofte.
 • Dersom genseren likevel må vaskes, anbefales det å vaske den for hånd i lunkent vann med mildt såpevann. Unngå å vri eller strekke genseren.
 • Tørk genseren flatt på et håndkle, og unngå å henge den opp på en kleshenger, da dette kan føre til at genseren mister fasongen.
 • Dersom genseren har fått noen små hull eller nupper, kan disse enkelt fjernes med en ullkam eller en liten saks.

Det er også viktig å oppbevare genseren riktig når den ikke er i bruk. Her er noen tips til hvordan du kan oppbevare Riddari genseren:

 • Legg genseren sammen og oppbevar den i en lufttett pose eller boks for å beskytte den mot støv og insekter.
 • Unngå å oppbevare genseren i direkte sollys eller varme, da dette kan føre til at ullfibrene blir skadet.
 • Dersom genseren skal henges opp, bør den henges på en kleshenger med bredere skuldre for å unngå merker etter kleshengeren.

Ved å følge disse enkle vedlikeholdsrutinene, vil du kunne nyte din Riddari genser i mange år fremover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *