Platanias

Platanias er den største av en rekke mindre feriebyer som har vokst sammen på Chania-kysten på Kreta. Byen er oppkalt etter platantrærne som vokser langs elvebredden i Platanias. Feriestedet er delt inn i den gamle byen Pana Platanias og den moderne bydelen Kato Platanias som ligger nær havet.

Overnatting og matopplevelser i Platanias

Platanias har på grunn av sin størrelse et bredt utvalg av hoteller, restauranter og butikker. Mange hoteller ligger direkte ved stranden. Det anbefales å prøve ut Sunset Suites, et leilighetshotell som har fått mye ros og som ligger nær både stranden og sentrum.

Det er mange restauranter i Platanias som serverer mat av ulike slag. Et godt tips er å besøke den gamle bydelen, hvor det er mange gode restauranter med fantastisk utsikt. Nattelivet er også livlig med mange barer, diskoteker og klubber.

Opplev Platanias’ strandliv og aktiviteter

Platanias har en lang strand som er dekket av grovt sand. Generelt er det gode badevilkår, også for mindre barn, men det kan være dager med kraftige bølger. Stranden har flere seksjoner hvor det leies ut solsenger og parasoller. I disse områdene finnes det mange restauranter og barer, så det er gode muligheter for forfriskninger i varmen.

Dersom man ønsker å prøve ut ulike vannsportaktiviteter, tilbys det mange muligheter på stranden i Platanias. Det er også mulig å leie en båt i noen timer fra den lille havnen.

Platanias er en mellomstor by med en del butikker, blant annet i det flotte Olea Shopping Center. For bedre shoppingmuligheter anbefales det å ta turen til Chania, som har mange spennende butikker og i seg selv er en interessant by. Det er gode bussforbindelser og bussene går flere ganger i timen.

Utforsk øya Agioi Theodoroi og Limnoupolis vannland

Utenfor Platanias ligger øya Agioi Theodoroi, som hovedsakelig er et naturreservat for den kretensiske fjellgeiten Kri-Kri. Fra havnen i Platanias går det flere båtturer til øya, hvor man kan bade fra båten og snorkle ved øya.

Dersom familien ønsker mer action, ligger Limnoupolis vannland kun 8-9 km fra Platanias. Her finnes det et bredt utvalg av vannsklier og andre aktiviteter for hele familien. Det ligger også en stor gokartbane ved siden av vannlandet.

Gramvousa eller ta en tur til den imponerende Samaria-kløften

En annen populær aktivitet i Platanias er å utforske den vakre naturen og de omkringliggende landsbyene. Det er flere stier og stier som fører gjennom landsbyene og langs kysten, og gir flott utsikt over det kretensiske landskapet. En av de mest populære turene er å gå fra Platanias til nabobyen Agia Marina langs kysten, en tur som tar omtrent en time, avhengig av tempoet.

For de som ønsker å oppleve den kretensiske kulturen og historien, er det flere museer og arkeologiske steder i nærheten av Platanias. Det arkeologiske museet i Chania er vel verdt et besøk, og gir en god oversikt over øyas historie og kultur. Det er også flere gamle kirker og klostre i området, inkludert klosteret Agia Triada og katedralen i Chania.

Mat og drikke er selvfølgelig en stor del av enhver ferieopplevelse, og Platanias skuffer ikke når det gjelder kulinariske tilbud. Det er et bredt utvalg av restauranter og kafeer som serverer alt fra lokale kretensiske retter til internasjonale retter. De fleste restauranter serverer også fersk fisk og sjømat, som er en spesialitet i området.

Når det gjelder overnatting, er det et stort utvalg av hoteller, leiligheter og feriehus i Platanias. Mange hoteller ligger rett ved stranden og har flott utsikt over havet, mens andre ligger i nærheten av sentrum og butikkene. Uansett hva slags overnatting du foretrekker, er det mange alternativer å velge mellom i Platanias.

Alt i alt er Platanias en flott feriedestinasjon for alle som ønsker å oppleve det beste av Kreta. Med sin vakre natur, fantastiske strender, varierte aktiviteter og gode mat- og drikkeopplevelser, er det noe for enhver smak i denne sjarmerende kretensiske byen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *