Paleochora

Paleochora er en liten by som ligger på en halvøy i det sydvestlige Kreta. Byen har ca. 2000 innbyggere, og selv om den er liten, har den en fantastisk atmosfære. Det er en perfekt destinasjon for de som ønsker å nyte en avslappende ferie i Hellas.

Overnatting i Paleochora

Det er flere hoteller og ferieleiligheter i Paleochora. Mange av ferieleilighetene eies av lokale grekere, og de bor ofte i dem i august. Det er også mange mindre hoteller og pensjonater i byen. Uansett hvilken type overnatting du velger, vil du oppleve den autentiske greske atmosfæren.

Shopping i Paleochora

Paleochora har en rekke butikker som selger alt fra klær til matvarer. Det er flere supermarkeder, gode bakerier, en slagter og til og med en leketøysbutikk. Alle butikkene ligger i de sjarmerende smugene i byen, og du vil garantert føle deg som en del av den lokale kulturen når du går rundt og handler.

Strender i Paleochora

Det er to forskjellige strender i Paleochora, og begge er fantastiske på hver sin måte. På vestsiden av byen ligger en stor, bred sandstrand som er perfekt for barnefamilier. Vannet er klart og lavt, og det er mange restauranter og kafeer som serverer lokal mat.

På den østlige siden ligger en strand med store steiner. Vannet er dypere her, men det er ofte veldig stille. Utsikten mot de hvite fjellene er fantastisk, og du vil garantert få en rolig og avslappende dag på stranden.

Restauranter og natteliv

Paleochora har et bredt utvalg av restauranter som serverer alt fra tradisjonell gresk mat til fersk fisk. Kvaliteten på maten er generelt høy, og prisene er rimelige. Om sommeren blir hovedgaten i byen stengt for trafikk etter klokken 19.00, og det blir ekstra hyggelig å slentre rundt mellom byens restauranter, kafeer og barer.

Nattelivet i Paleochora er stille, men det er et diskotek i utkanten av byen som er åpent i høysesongen.

Aktiviteter i Paleochora

Den gamle bydelen i Paleochora er fantastisk å vandre rundt i. De smale gatene er fylt med gamle hus med håndutskårne dører og blomsterkasser. Den gule kirken med det vakre kirketårnet er byens stolthet. På utsiden av byen er det også restene av et veneziansk fæstningsanlegg fra 1279. Det er en perfekt destinasjon for en stille aftentur.

Alt i alt er Paleochora en fantastisk destinasjon for de som ønsker å oppleve den autentiske greske kulturen på en avslappende ferie. Med vakre strender, gode restauranter og en sjarmerende atmosfære vil du garantert få en minneverdig opplevelse på denne vakre halvøya på Kreta.

I tillegg til de mange aktivitetene og attraksjonene som allerede er nevnt, er det også muligheter for å utforske området rundt Paleochora. Du kan for eksempel ta en båttur til de nærliggende øyene Gavdos og Elafonisi, som begge er kjent for sin vakre natur og krystallklare vann.

For de som er interessert i historie og kultur, er det også flere arkeologiske steder og museer i nærheten av Paleochora. Det arkeologiske museet i Chania, som ligger omtrent 70 kilometer unna, er spesielt verdt et besøk. Museet har en imponerende samling av greske og romerske artefakter, inkludert keramikk, skulpturer og mynter.

En annen populær aktivitet i Paleochora er fotturer. Det er flere flotte turløyper i området, inkludert en rute som tar deg opp til fjellet Anidri, hvor du får en fantastisk utsikt over byen og området rundt. Du kan også ta en tur til den nærliggende Samaria-kløften, en av de lengste kløftene i Europa, som er kjent for sine spektakulære steinformasjoner og vakre fossefall.

Til slutt er det verdt å nevne at Paleochora også er et flott sted å besøke utenom høysesongen. I løpet av vintermånedene er det færre turister i området, og du kan oppleve den autentiske greske livsstilen på en enda mer avslappet måte.

Uansett hva slags aktiviteter du liker, og uansett når på året du besøker, vil du garantert finne noe å elske med Paleochora. Med sin vakre natur, sjarmerende atmosfære og rike kulturhistorie er det en av de mest unike og minneverdige destinasjonene på Kreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *