Muffins med sjokoladekrem: Oppskrift og tips

Muffins med sjokoladekrem er en deilig godbit som er enkel å lage og passer til enhver anledning. Disse saftige muffinsene er laget med kakao og toppet med en kremet sjokoladekrem som gir en himmelsk smaksopplevelse. Oppskriften på muffins med sjokoladekrem er en klassiker som aldri går av moten og som alltid vil være populær.

Det finnes mange varianter av muffins med sjokoladekrem, og oppskriftene kan variere fra enkle til mer avanserte. Noen oppskrifter krever mer tid og innsats, mens andre er raske og enkle å lage. Uansett hvilken oppskrift man velger, vil man ende opp med en deilig godbit som vil glede både store og små.

Muffins med sjokoladekrem kan serveres til både kaffe og te, og er også en populær dessert. Disse muffinsene er også perfekte til bursdager, jubileer og andre spesielle anledninger. Med litt fantasi og kreativitet kan man også pynte muffinsene med forskjellige typer strøssel og annet tilbehør, og dermed gjøre dem ekstra festlige og innbydende.

Ingredienser

For å lage muffins med sjokoladekrem trenger man ulike ingredienser som kan deles inn i tre kategorier: tørrvarer, våtvarer og sjokoladekrem. Her er hva som trengs:

Tørrvarer

 • 230 g hvetemel
 • 170 g brunt sukker
 • 60 g bakekakao
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • ½ ts salt

Våtvarer

 • 120 g smør
 • 2 egg
 • 2 ½ dl kefir
 • 2 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem

 • 200 g smør, romtemperert
 • 5 dl melis
 • 1 dl kakao
 • 170 g kokesjokolade

Det er viktig å ha alle ingrediensene klare før man starter med å bake. Det kan være lurt å veie og måle opp alt på forhånd for å unngå feil og for å gjøre prosessen mer effektiv.

De tørre ingrediensene bør blandes sammen i en bolle, mens de våte ingrediensene bør piskes sammen i en annen bolle. Så kan man blande de to sammen til en jevn deig. Til slutt kan man lage sjokoladekremen ved å smelte kokesjokoladen i vannbad og blande den med melis, kakao og smør.

Med disse ingrediensene kan man lage deilige muffins med sjokoladekrem som passer til enhver anledning.

Fremgangsmåte

Forberedelse

For å lage deilige muffins med sjokoladekrem, må man først forberede ingrediensene og utstyret. Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Smelt smøret og avkjøl det. Bland sammen alle de tørre ingrediensene, som mel, bakepulver, kakao og sukker i en stor bolle.

I en annen bolle, skill eggene og pisk eggeplommene sammen med sjokoladesmøret, rømme og vanilje. Tilsett deretter de tørre ingrediensene vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend dem forsiktig inn i deigen til slutt.

Baking

Fyll muffinsformene med deigen, ca. 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 18 minutter, eller til de er gjennomstekte. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle seg på en rist.

Topping

For å lage sjokoladekremen, smelt sjokoladen og avkjøl den litt. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør godt sammen til en glatt masse og la det avkjøles litt. Pisk mykt smør sammen med melis, bakekakao og vaniljesukker. Tilsett kaffen og den smeltede sjokoladen og pisk alt sammen til en glatt krem.

Når muffinsene er helt avkjølt, kan man legge sjokoladekremen på toppen av muffinsene. Pynt gjerne med litt ekstra sjokolade eller annen dekorasjon etter ønske.

Tips og triks

For å sikre at muffinsene med sjokoladekrem blir perfekte, er det noen tips og triks som kan være nyttige å følge:

 • Bruk romtempererte ingredienser, spesielt smør og egg, for å sikre at de blander seg godt og gir en jevn deig.
 • Bruk en kjøkkenmaskin eller en elektrisk visp for å piske smør og sukker til en lys og luftig konsistens.
 • Bruk en sil for å sile mel, kakao og bakepulver for å unngå klumper i deigen.
 • Ikke overfyll muffinsformene med deig, da dette kan føre til at muffinsene hever seg ujevnt og blir flate på toppen.
 • La muffinsene avkjøle seg helt før du legger på sjokoladekremen. Dette vil sikre at kremen ikke smelter og renner av muffinsene.
 • Pynt muffinsene med hakket sjokolade, nøtter eller bær for ekstra smak og dekorasjon.

Med disse tipsene og triksene vil du kunne lage de mest delikate og saftige muffinsene med sjokoladekrem.

Oppskrift

Muffins med sjokoladekrem er en populær og enkel oppskrift som passer perfekt til helgekos eller som dessert etter middagen. Her er en enkel oppskrift som gir deg 12 saftige muffins med en deilig sjokoladekrem på toppen.

IngredienserMuffinsSjokoladekrem
200 g smør, romtemperert200 g smør, romtemperert
5 dl melis5 dl melis
1 dl kakao2 ss kakao1 dl kakao
3 ts vaniljesukker2 ts vaniljesukker3 ts vaniljesukker
4 ss kaffe4 ss kaffe
2 egg2 egg
2,5 dl hvetemel2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver2 ts bakepulver
1 dl kefir1 dl melk

For å lage muffinsene, starter du med å smelte smøret og la det avkjøle seg litt. Deretter visper du sammen egg og kefir i en annen bolle, og tilsetter smøret når det har blitt avkjølt. I en tredje bolle blander du sammen de tørre ingrediensene, før du tilsetter dem i eggeblandingen. Bland godt, men ikke rør for lenge.

Ha muffinsrøren i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. La muffinsene avkjøles helt før du topper dem med sjokoladekremen.

For å lage sjokoladekremen, starter du med å piske smøret til det blir mykt og luftig. Tilsett melis, kakao, vaniljesukker og kaffe, og pisk alt sammen til du får en luftig sjokoladekrem. Når muffinsene har avkjølt seg, kan du bruke en sprøytepose til å toppe dem med sjokoladekremen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *