Hurtigbåt Vollen Oslo (Aker brygge) Slemmestad: Timer og priser | All informasjon

I denne guiden tar vi for oss alt om hurtigbåtforbindelsen mellom Vollen, Oslo og Slemmestad. Selv om det vanligvis er forbindelsen mellom Vollen og Oslo som er mest populær, har vi også tatt med det andre stoppestedet på denne ruten, som tilhører B20-linjen.

Hvis du lurer på hvorfor du skal bruke denne hurtigbåten. Det er veldig enkelt. Det som tar deg 1 time med buss, kan du gjøre på 25 minutter med denne hurtigbåten, til samme pris. Det er derfor mange passasjerer bruker denne hurtigbåten når de skal fra Oslo til Vollen eller Slemmestad. Selv om vi sier Oslo, vil du også finne det omtalt som Aker brygge, ettersom det er påstigningspunktet fra Oslo for denne hurtigbåtlinjen.

Ruten trafikkeres av Norled og Ruter, som har ansvaret for kollektivtrafikken i og rundt det norske området. Og i stedet for å ha en fast pris, kan vi bruke tog-, buss- eller T-banebillett, så lenge det er 2-sone (Vollen – Oslo) og 3-sone (Slemmestad – Oslo). Selv om all denne informasjonen, så vel som rutetabellene, vil vi se senere. Nå som du vet det grunnleggende, er det på tide å komme til det viktige.

Hurtigbåten Vollen Oslo (Aker brygge) Slemmestad

Det første vi vil se er rutetabellene, og til slutt kontaktinformasjonen til de ansvarlige for ruten, sammen med påstigningsstedene eller bryggene der hurtigbåten går ut.

Tidsplaner

Nedenfor kan du se rutetider og avganger for linje B20. Nedenfor finner du også en lenke til ruteplanleggeren der du kan se andre ruter og forbindelser som kan være av interesse for deg.

Denne hurtigbåtruten går for eksempel bare fra mandag til fredag, mens det ikke er noen avganger på B20-linjen lørdag og søndag. Heldigvis finnes det en annen, langsommere forbindelse med ruten B22, som gjør flere stopp underveis. Dessverre går denne ruten bare om sommeren.

Hvis du ikke er der om sommeren, må du finne en annen måte å komme deg mellom disse punktene på i helgen, med 250-bussen, selv om den er langsommere og tar 1 time i stedet for 30 minutter. Med denne informasjonen kan du se rutetabellen på best mulig måte. Jeg anbefaler også at du leser merknadene for å få all relevant informasjon om ruten, som f.eks. fridager og helligdager.

Hvis du har problemer med å se den, kan du se følgende PDF her.

Hvis du foretrekker å se rutetabellene sammen med Ruters rutetabell, kan du gjøre det ved å klikke på følgende lenke. Du kan se eventuelle oppdateringer som kan påvirke ruten eller endringer som kan forekomme.

Rutetider

Du kan se ruten den tar på disse tre stoppestedene, og fra Slemmestad går den tilbake til Oslo (Aker brygge). Den kjører altså en komplett rute på 1 time når den tar hele turen, som du også kan se i rutetabellene.

Priser

Prising kan være komplisert, men i dette tilfellet har vi laget to tabeller slik at du kan se det på best mulig måte. Du kan også sjekke det på Ruter, i deres prisseksjon. Det vanligste problemet er at vi ikke vet hvor mange soner det er på hver holdeplass eller destinasjon. Derfor vil du under tabellen kunne se hvilken sone hver forbindelse tilhører. Selv om de ser ut til å ligge svært nær hverandre, er det 2 soner fra Oslo til Vollen, og 3 soner fra Oslo til Slemmestad. Fra Vollen til Slemmestad er det også 2 soner, selv om du kanskje tror at det bare er 1 sone, siden det bare er 8 minutter forskjell i reisetid.

Når det er sagt, håper jeg du finner disse tabellene nyttige, og du kan alltid se bilder av prisene nedenfor. 

Vollen Oslo (Aker brygge) / Vollen – Slemmestad Pristabell:

Tabla de Precios
Priser Voksen Ungdom Barn Student Honnør
Enkeltbillett 66 / 86 kr * 25,60 / 35,60 kr * 32 / 42 kr*
24-timersbillett 199 kr * 100 kr * 100 kr
7-dagersbillett 585 kr 292 kr 292 kr * 292 kr
30-dagersbillett 1512 kr 399 kr 399 kr 908 kr 757 kr
365-dagersbillett 15123 kr * * * 7561 kr

* Det betyr at det ikke gis noen rabatt, og derfor gjelder samme pris som for en voksen.

Soner: 1 og 2V

Slemmestad Oslo (Aker brygge):

Tabla con Estilos
Priser Voksen Ungdom Barn Student Honnør
Enkeltbillett 92 kr / 112 kr * 36 kr * 45 kr
24-timersbillett 277 kr * 139 kr * 139 kr
7-dagersbillett 811 kr 405 kr 405 kr * 405 kr
30-dagersbillett 2174 kr 499 kr 499 kr 1304 kr 1087 kr
365-dagersbillett 21736 kr * * * 10868 kr

* Det betyr at det ikke gis noen rabatt, og derfor gjelder samme pris som for en voksen.

Soner: 2V, 1 og 3V

Enkeltbilletten, som har to priser, skyldes følgende: Kjøper du enkeltbillett om bord med kontanter på buss eller båt, må du betale et ombordtillegg på 20 kroner for voksne (alle soner) og 10 kroner for barn og honnør (gjelder ikke ved påstigning utenfor sone 1). 

Hvis du er i tvil om hvor prisene kommer fra, kan du se nedenfor hvor de kommer fra, og hvis du vil se dem på en annen måte, kan du også se det på bildet nedenfor.

Oslo - Slemmestad Pris

Du kan kjøpe billetten på nettet, så du slipper å betale ekstra for enkeltbilletten slik vi har sett. Hvis du lurer på hvor du kan kjøpe billetten, finner du lenken på knappen nedenfor. Bare velg stoppestedene på denne ruten eller sonene som kreves for den, og det er det, du har din enkeltbillett for å reise.

Aker brygge (Oslo)

Stoppestedet i Oslo hvor du skal gå på er Aker Brygge for å komme til Vollen, og det samme gjelder for å gå av i Oslo, du skal gå av på Aker Brygge. Som du kan se nedenfor, ligger denne holdeplassen inne i Oslo, på kartet nedenfor.

Vollen Kai

Ombordstigningsstedet og bryggen på Vollen kan være vanskelig å finne hvis du aldri har vært på denne hurtigbåten før. Derfor har vi tatt med kartet med plassering og hvor den ligger, slik at du kan se den så tydelig som mulig.

Addresse: 1390 Vollen

Slemmestad brygge

Bak de brune hyttene som kan skimtes på bildet, finner vi Slemmestad brygge, påstigningspunktet fra Slemmestad for å komme seg på denne hurtigbåtruten B20. Her kan du vente på hurtigbåten, få informasjon om ruten, kjøpe billett hvis du ikke allerede har en, og mye mer.

Addresse: 3470 Slemmestad

Kontaktinformasjon

Nedenfor ser du kontaktinformasjonen til selskapet som driver ruten, i dette tilfellet Norled. Hvis du har spørsmål eller problemer angående denne ruten, kan du bruke følgende kontaktinformasjon.

E-post: post@norled.no 

E-post: booking@norled.no

Telefon: 5186 8700

For mer informasjon: https://www.norled.no/om-norled/kontakt-Norled/

Hvor lang er hele hurtigbåtoverfarten Vollen Oslo Slemmestad?

Reisetiden mellom Vollen og Oslo er 25 minutter.

Fra Vollen til Slemmestad tar det 8 minutter. Og fra Slemmestad til Oslo tar det 33 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *