Fürst Pasient

Det er en applikasjon som lar deg få resultater av blodprøver eller andre typer tester som er utført på Fürst Medisinsk Laboratorium, denne funksjonen er tilgjengelig for både datamaskiner og mobiltelefoner, denne applikasjonen ble hovedsakelig laget for mobiltelefoner, siden at det handler om at all data skal digitaliseres, for å unngå papirsløsing og bidra til å dekontaminere planeten, er det fortsatt studier som ikke er tilgjengelig for øyeblikket for Furst Patient, som er patologiprøvene (histologi og cytologi) som ikke er tilgjengelig for øyeblikket her. For å få svar på disse prøvene bør du kontakte bestillende lege.

Du kan logge inn med mange ulike former for det norske påloggingssystemet. Som BankID, MinID, Buypass ID og andre former. Hvert skjema er veldig likt for påloggingen din. Og hvis du er mindreårig eller ikke har noen av disse måtene å logge på, kan du finne informasjon om hvordan du får tilgang nedenfor.

I pasientportalen har du tilgang til komplette svarrapporter som du kan laste ned som PDF-filer. Disse inneholder svar på de fleste laboratorieprøver, men for øyeblikket er patologiprøver som histologi og cytologi ikke tilgjengelige. For å få svar på disse prøvene må du ta kontakt med den legen som har rekvirert prøvene for deg, slik at de kan gi deg den informasjonen du trenger. Det er viktig å merke seg at denne informasjonen ikke er tilgjengelig via pasientportalen.

En annen flott funksjon som denne applikasjonen har er at hvis du er forelder og barna dine er under 12 år, kan du velge om du vil se dine egne eksamener eller ditt barns eksamener, det er kun gyldig for barn under 12 år alder, hvis du er i tvil, vil du når du går inn i søknaden ha et hjelpealternativ hvor du får tilgang til forklaringer og annen informasjon om pasientportalen.

For PCR-tester

I denne applikasjonen kan du skrive ut resultatene av disse testene, men de vil bare være på engelsk, så i disse tilfellene må du oversette avhengig av hvor resultatet skal vises, resultatene vil være tilgjengelige på følgende nettsted (helsenorge.no), innenfor den vil du kunne se både resultatene dine og resultatene til barna dine, hvis de er under 16 år.

For personer uten BankID eller fullt personnummer

Dette gjelder kun personer som ikke har BankID eller fullstendig personnummer, dette ses normalt hos mindreårige barn, for barn under 16 år, for disse tilfellene må legen komme med en forespørsel som kun vil være gyldig For dette anledning, på den annen side, må noen skritt tas og noen dokumenter som vil bli bedt om av legen, som er:

  • Pasienten skal ha med seg prøveidentifikasjonen ved blodprøvetaking.
  • En SMS-kode (engangskode) vil bli sendt til oppgitt mobilnummer når testsvaret er analysert hos Fürst.
  • Gå til følgende lenke på knappen finner du der du velger: pålogging med prøve-ID og kode mottatt på SMS.

Fürst Medisinsk Laboratorium har signert avtaler med flere tjenesteleverandører som gjør det mulig å se våre laboratoriedata. Denne avtalen med disse tjenestene garanterer at laboratoriedataene våre er tilgjengelige og oppdaterte til enhver tid. Dette gjør det mulig å ta raske og nøyaktige beslutninger basert på oppdaterte laboratoriedata. Det gir også tilgang til avanserte diagnostiske verktøy som trengs for å diagnostisere pasienter raskt og effektivt. De samarbeider med flere tjenesteleverandører for å sikre at vi alltid har tilgang til den nyeste og beste laboratorieteknologien og tilgjengelige data. Dette gjør at de kan gi våre pasienter de best mulige løsningene og tjenestene de trenger.

HELSEBOKA: Helseboka er en app utviklet av norske leger som gjør det enklere for deg å ta kontroll over egen helse.

HELSENORGE.NO: Helsenorge.no er det offentlige nettstedet for innbyggere i Norge. Her kan du se svar på luftveisanalyser fra Fürst.

Fjerntilgang til Hemit

Helse Midt-Norges IKT-løsninger er tilgjengelige for brukere utenfor arbeidsplassen. Det er flere måter å få tilgang til disse tjenestene på, og det er viktig å kjenne til dem for å kunne dra full nytte av dem. Vi skal nå gi en oversikt over de ulike alternativene som er tilgjengelige, samt hvor du kan finne mer informasjon om hvordan du ber om og setter opp disse tjenestene. Det er viktig å merke seg at det er viktig å følge instruksjoner og prosedyrer gitt av Helse Midt-Norge ved bestilling og installasjon av IKT-løsninger. Dette vil gi deg en trygg opplevelse når du bruker disse tjenestene, og du kan være sikker på at du får den beste opplevelsen.

Når du har en bærbar Puls-PC som er koblet til internett – enten trådløst eller med ledning – har du tilgang til nesten alle programmer, dokumenter og data som du vanligvis ville ha tilgang til på din vanlige arbeidsplass. Denne bærbare datamaskinen kan bestilles av utstyrsbestilleren på din avdeling, slik at du kan dra nytte av både fleksibiliteten og kraften som denne datamaskinen tilbyr, uansett hvor du måtte befinne deg.

Har du fått en ny PC, eller har du reinstallert den forrige, og har problemer med å logge på Puls-PC hjemmefra? Om dette er tilfelle, er det mulig at du får beskjed om at domenet ikke er tilgjengelig. Dette kan skyldes at Puls-PC ikke er koblet til domenet, og derfor ikke kan få tilgang til domeneressursene. For å få tilgang til Puls-PC hjemmefra, må du først koble PC-en til domenet, slik at du får tilgang til domeneressursene. Dette kan gjøres ved å bruke riktig brukernavn og passord for å logge på domenet, og deretter koble PC-en til domenet. Dette vil gi deg tilgang til Puls-PC hjemmefra.

Mange hoteller og flyplasser tilbyr trådløs Internett-tilkobling til sine gjester. Disse nettverkene krever ofte at brukerne må logge seg på for å få tilgang. Det kan være at det oppstår problemer ved pålogging til Helse Midt-Norges nettverk på disse offentlige stedene. Om dette skulle skje er det to alternativer man kan prøve for å løse problemet:

  • For å få tilgang til Internett må du først åpne nettsiden ved å klikke her. Når du har kommet inn på nettstedet, må du finne og følge instruksjonene for det lokale Wi-Fi-nettverket du er koblet til. Etter å ha gjort dette blir du koblet til Helse Midt-Norge-nettverket. For å lese mer om hvordan dette fungerer, se denne artikkelen.
  • En alternativ måte å koble til Internett på er å bruke mobiltelefonen. Se artikkelen nedenfor for informasjon om hvordan du kobler til Internett via mobiltelefonen.
  • Hvordan dele internett fra mobil (PDF)

stern Sprint gjør det mulig for deg å få tilgang til de samme programmene og dokumentene som du har tilgang til på din jobb-PC, noe som gir deg muligheten til å jobbe hjemmefra eller andre steder. For å logge deg på Puls sprint fra private enheter som for eksempel PC, Mac eller nettbrett (Android eller iPad) skal du bruke ID-portalen for å identifisere deg. For å få mest mulig ut av Ekstern sprint, bør du lese gjennom brukermanualene som er tilgjengelige og som gir deg et godt grunnlag for å få maksimalt nytte av dette systemet. Dette vil også hjelpe deg med å oppnå større produktivitet og bedre arbeidsflyt.

Tilgang til Ekstern Sprint fra privat PC eller nettbrett (PDF)

Hvis du har spørsmål, kan du se følgende videoer med detaljert trinn-for-trinn som vi gir deg rett nedenfor.

E-post- og kalendertjenesten vår støtter PC-er, Mac-er, mobiltelefoner og nettbrett, og gjør det mulig for deg å åpne e-post og kalender på de fleste enheter som kan åpne vanlige internettsider. For å bruke tjenesten må du bestille tilgangsrettighetene fra tilgangsbestilleren. Dette vil gi deg enkel og fleksibel tilgang til å administrere e-post og kalendere, uansett hvor du er og på hvilken enhet du bruker. Vi tilbyr også et komplett sett av verktøy for å sikre at dataene dine er trygge og beskyttet, slik at du kan bruke tjenesten med full tillit.

Les e-post og kalender på privat PC eller nettbrett (PDF)

Skype for business på mobil

Det er mulig å delta i møter via Skype for business via mobiltelefon og nettbrett.

Hvordan logge på Skype for Business på mobiltelefon og nettbrett (PDF)

Bruk​er du videopoliklinikk hjemmefra og skal koble til med mobil? 

Se denne veiledningen til hvordan du kobler til møtet og henter inn pasient fra lobby (PDF)​​​​ 

Hvor foregår øvelsene

Nedenfor finner du de to offentlige laboratoriene som vi finner i Norge og hvor analysene og testene er gjort for å gi resultatene. Hvis du vil vite hvor de er, og hvordan du kommer deg til dette området, kan du se det nedenfor.

Fürst Medisinsk Laboratorium

Addresse: Søren Bulls Vei 25, 1051 Oslo

Fürst Medisinsk Laboratorium

Addresse: Strandkaien 16, 5013 Bergen

Fürst FORUM 

Fürst Forum har revolusjonert måten leger skaper rekvisisjoner til Fürst på. Dette verktøyet er godt integrert med journalsystemene, og tilbyr et utvalg av avanserte funksjoner. Blant annet har leger muligheten til å dra nytte av vår fulle analysekatalog, som gir dem beslutningsstøtte og innsyn i historikk for aktuelle pasienter. Dette har gjort det enklere og mer effektivt for legene å skape rekvisisjoner, og gir pasienter en bedre og mer effektiv behandling.

I det siste har det dukket opp mange nye leverandører av journalsystemer, og mange leverer skybasert EPJ-løsninger. Dette betyr at systemet leveres gjennom en nettleser, og det kreves ingen lokale installasjoner eller server. Fürst har utviklet Fürst Forum Web som gir deg muligheten til å tilgang til hele vårt tjenestekatalog, direkte fra en adresse i din nettleser, uavhengig av om du bruker Windows PC eller Mac. Denne løsningen er publisert på forum.furst.no, og vil etter hvert bli den foretrukne løsningen for deg som har et skybasert journalsystem. Denne løsningen har mange fordeler som åpenhet, kompatibilitet, sikkerhet, kostnadseffektivitet og fleksibilitet. Fürst Forum Web er enkel å bruke og tilbyr mange verktøy og funksjoner som hjelper deg med å effektivisere og optimalisere arbeidsflyten din. Dette gjør det enkelt å jobbe på tvers av organisasjoner og sektorer, og du kan enkelt dele informasjon og samarbeide med andre.

Vi er glade for at vi har klart å lansere web-versjonen av Fürst Forum, som er et populært diskusjonsforum. Løsningen har foreløpig ikke alle funksjonene som den tradisjonelle versjonen har, men vi jobber hardt for å utvikle og forbedre opplevelsen for brukerne. Vi fokuserer på å gi brukerne den samme funksjonaliteten som de er vant til fra den tradisjonelle versjonen, samt å legge til flere funksjoner som opplevelsen enda bedre. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre funksjonaliteten og håndtere tilbakemeldinger og forslag fra brukerne. Vi ønsker at alle brukere vil nyte web-versjonen av Fürst Forum, og at de vil se etter flere forbedringer i fremtiden.

Ved eventuelle problemer eller tvil kan du kontakte epost: named_support@furst.no eller tlf: 22 90 96 69 dersom du ønsker å bli bruker av Fürst Forum Web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *