Ferge Småge Orta Finnøya Sandøya Ona

Fergerute 1051 går mellom Ferge Småge Orta Finnøya Sandøya Ona med to forskjellige ruter, en med 5 stopp, og en med 6 stopp der to stopp gjøres i Sandøya. Reisetiden vil avhenge av hvilken rute du tar, samt avreisested og destinasjon, men vi har en detaljert oversikt i slutten av artikkelen hvis du vil vite det. Ruten betjenes med fergen M/S Kvaløy og FRAMs samarbeid med torghatten Nord.

I denne artikkelen kommer vi til å dekke det du leter etter og kanskje ikke finner, da det finnes svært lite informasjon, eller den er utdatert. Derfor har vi laget denne guiden for å hjelpe deg med å navigere deg gjennom så mye informasjon, aldri bedre sagt. Så la oss komme til det som er viktig og det du vil vite.

Småge Orta Finnøya Sandøya Ona

Tidsplaner

For å finne ut når vi skal gå om bord, må vi konsultere rutetabellene. Og du har kanskje funnet noen rutetabeller, men de er ofte fra tidligere år eller ikke særlig oppdaterte. Nedenfor finner du årets rutetabeller for å finne ut når hver ferge går, de planlagte avgangene og rutetabellene fra hvert punkt på rute 1051.

Den første tabellen viser fergene fra Ona til Småge, og nedenfor finner du den motsatte retningen, fra Småge til Ona. Vær også oppmerksom på at lørdager og søndager har andre rutetider og mindre hyppige avganger ettersom det vanligvis er færre passasjerer. Dessverre er det ikke mange ferger tilgjengelig hver dag, så prøv å ikke gå glipp av din og vær i god tid til avgang, 10 minutter i forveien. Ellers må du kanskje vente lenge på neste avgang.

* Stoppar på signal – oppmøte på kai eller kontakt ferja på telefon.

Du finner denne PDF-filen for å se den i mer detalj her.

Hvis du vil sjekke rutetabellene i sanntid for å se om det har skjedd endringer eller for å få vite beregnet reisetid, kan du gjøre det ved å klikke på lenken nedenfor. Så ikke glem å sjekke den for å få informasjon i sanntid og unngå overraskelser eller endringer i siste liten.

Rutetider

Ferge 1051 trafikkerer to typer ruter, med henholdsvis 5 og 6 stopp. Ruten med 5 stopp går direkte fra Finnøya til Orta. Ruten med 6 stopp går fra Sandøya til Finnøya og tilbake via Sandøya for å fortsette ruten. For klarhetens skyld er et bilde bedre enn tusen ord, så du kan se ruten med 5 stopp nedenfor:

Rute med 6 stopp, der det er dobbeltstopp på Sandøya på denne ruten:

Pris

Prisen for denne fergeruten er gratis. Ja, tro det eller ei, det koster ikke noe å bruke denne fergeruten. Dette skyldes statlige subsidier til ferger med færre enn 100 000 passasjerer i fjor. Så siden denne fergen har få passasjerer, er den blitt gratis og subsidiert av staten.

Det betyr ikke at den alltid vil være det, men for øyeblikket er den det. Hvis fergen blir gratis igjen, vil vi oppdatere denne guiden slik at du vet hvor mye du må betale.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Det er mulig at det i fremtiden vil bli betalt for denne ruten. Derfor anbefaler vi at du sjekker prisene rett nedenfor hvis det har skjedd endringer og de ikke er oppdatert i denne artikkelen.

Småge Ferjekai

Addresse: 6480 Aukra

Hvis du vil se Småge Ferjekai i detalj, se kartet nedenfor for veibeskrivelse, beliggenhet og annen nyttig informasjon om denne havnen. Husk å være tidlig ute og sjekk rutetabellene før avreise for å være sikker på at du har nok tid til å komme om bord.

Orta Ferjekai

Addresse: 6286 Orten

Hvis du har kommet hele veien til Orta, er sjansen stor for at du allerede vet hvor Orta Ferjekai ligger, for det er ingen annen måte å komme seg til Orta på, med mindre du har kommet med fly. Men likevel vet vi at det er mange nysgjerrige mennesker som liker å se hvor de kommer til når de går på fergen, og det er derfor vi har tatt med følgende kart hvor du kan se veien i detalj og hvor Orta Ferjekai ligger.

Finnøya Ferjekai

Addresse: 6296 Harøy

Det er et av de vakreste passene på denne ruten, og har veiforbindelse til Steinshamn og andre øyer, der du kan bevege deg komfortabelt med bilen mellom disse norske områdene. Dette gjør denne fergeruten svært populær for denne destinasjonen. Hvis du vil vite hvor du kommer frem eller hvor du skal gå om bord på fergen, kan du se det nedenfor.

Sandøya Ferjekai

Addresse: 6297 Sandøy

Lite utforsket og vanskelig tilgjengelig, bortsett fra med ferge eller annet maritimt kjøretøy. Dette gjør det så avsidesliggende og spennende for folk som liker mystiske steder langt borte fra alle byer. Og en av de beste måtene å komme seg rundt på den lille øya med bil er med denne fergen. Og du kan se kartet over hvor fergehavnen ligger hvis du trenger tilgang til den.

Ona Ferjekai

Addresse: 6298 Ona

En annen liten øy som dekker denne ruten for reisende og passasjerer som liker å besøke denne typen reisemål, eller lokalbefolkningen som har rabatt fordi de må bruke fergen regelmessig i hverdagen. Hvis du ikke vet hvor du skal gå om bord på fergen, kan du se på kartet nedenfor hvordan du kommer deg til Ona ferjekai og hvor den ligger.

Kontaktinformasjon

Denne ruten er en del av flåten av ferger som betjenes av FRAM med rute 1051, og nedenfor finner du all kontaktinformasjon. Både direkte med fergen som trafikkerer denne ruten, samt kontaktinformasjon til selskapet i tilfelle du trenger andre former for kontakt utover fergens telefonnummer. Så benytt deg av denne informasjonen for å kontakte dem.

M/F Kvaløy Telefon: 994 85 755

Du finner mer informasjon her: https://frammr.no/kontakt-oss

For å ringe til FRAM Kundesenter ringer du telefon 71 28 01 00 (sju-ein, to-åtte, null-ein, null-null) (vanleg takst).

Om du tek kontakt for ruteinformasjon, kan du eventuelt ringe telefon 177 (eiga takst frå telefonoperatøren din). Ringer du frå eit anna fylke enn Møre og Romsdal, må du ringe 71 28 01 00 (vanleg takst) for å snakke med kundesenteret vårt.

Opningstider:

Måndag til fredag 08.00-16.00

Hvor lang tid tar fergeturen Småge Orta Finnøya Sandøya Ona?

Du kan se varigheten av hver reise og i hver retning nedenfor:

  • Småge – Orta 20 minutter
  • Småge – Finnøya 45 minutter
  • Småge – Sandøya 40 minutter (1 time og 20 minutter for hele reisen)
  • Småge – Ona 45 minutter (1 time og 40 minutter for hele reisen)
  • Orta – Finnøya 25 minutter (1 time for hele reisen)
  • Orta – Sandøya 20 minutter (1 time for hele reisen)
  • Orta – Ona 1 time og 20 minutter
  • Finnøya – Sandøya 15 minutter
  • Finnøya – Ona 35 minutter
  • Sandøya – Ona 20 minutter

I noen tilfeller er det to rutetider, for avhengig av hvilken ferge du tar, tar den en mer direkte rute eller gjør flere stopp, noe som er inkludert i reisetiden. Bruk disse tidene som en referanse, men sjekk alltid med rutetabellene og FRAM for å finne ut den nøyaktige tiden i ditt tilfelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *