Ferge Skånevik – Matre – Utåker

Boreal rute 1031 går mellom de tre punktene Skånevik – Matre – Utåker. Selv om de fleste fergene faktisk går direkte fra Skånevik til Utåker og omvendt. Og ved noen anledninger hver dag kjører noen ferger hele ruten med stopp i Matre, både på ut- og hjemreise.

Denne ruten trafikkeres av Boreal, med fergen M/F Matre, og med flere daglige avganger fra kl. 06.00 om morgenen til kl. 22.00 eller senere, avhengig av retningen på ruten.

Reisetiden er 20 minutter fra Skånevik til Utåker direkte, og 50 minutter hvis du tar hele ruten med stopp i Matre. Du kan se detaljert informasjon om rutetiden i slutten av artikkelen.

Når det er sagt, er dette bare begynnelsen på all informasjonen du trenger å vite om denne ruten hvis du skal bruke den. Så bli med oss og bli kvitt all tvil du måtte ha med denne informasjonen vi nå skal ta en titt på.

Skånevik – Matre – Utåker / Utåker – Matre – Skånevik

Tidsplaner

Selv om hovedruten går fra Skånevik til Utåker, hender det at ruten også stopper i Matre, både fra Skånevik til Utåker og omvendt. Så vi vil se alle rutetabellene og avgangene fra hver av disse tre havnene til de andre.

Av denne grunn, og for å gjøre det enklere, har vi delt det opp etter hver retning mellom disse 3 havnene og deres rutetider. Vær oppmerksom på at du vil finne flere ferger hver dag som går fra Skånevik til Utåker og omvendt uten å stoppe i Matre, og svært få som ankommer Matre. Siden de stopper i Matre, tar ruten fra 20 minutter til 50 minutter. Så det er vanligvis bare 4-6 stopp om dagen til denne havnen.

Rute 1031 Skånevik – Utåker / Utåker – Skånevik

Du kan se denne PDF-filen her.

Rute 1031 Skånevik – Matre / Matre – Skånevik

Du kan se denne PDF-filen her.

Rute 1031 Utåker – Matre / Matre – Utåker

Du kan se denne PDF-filen her.

Hvis du fortsatt er i tvil om når neste ferge går eller hvilke rutetider som gjelder den dagen du ønsker å reise med fergen, kan du se dem på en enklere måte og i sanntid via følgende lenke. Du kan også se eventuelle endringer i siste øyeblikk som kan oppstå på grunn av vær eller tekniske problemer på denne ruten. Så ikke nøl med å bruke dette alternativet.

Rutetider

Du kan se ruten nedenfor, selv om stoppet i Matre i dette tilfellet ikke er synlig, ettersom det er få avganger som stopper der. Du kan likevel få et inntrykk av hvordan ruten ser ut. Tiden mellom Skånevik og Utåker er 20 minutter. Og hvis du stopper på Matre, er den totale tiden 50 minutter, men du finner mer informasjon om reisetider i slutten av artikkelen.

Pris

Hver retning på ruten har forskjellige priser, avhengig av avgangs- og ankomststed, så vi har laget følgende tabeller som viser prisene for hver retning, rabattene du kan få med AUTOPASS og den endelige prisen du får i dette tilfellet.

Dessverre har den delen av ruten som går gjennom Utåker bompenger, noe som er en ekstra kostnad du må betale for å bruke disse fergene. Den eneste fergen som ikke har bompenger, er retningen Skånevik – Matre og vice versa. Ellers må det betales bompenger, og disse er dyrere avhengig av kjøretøyets størrelse, med 41 kr, 83 kr eller 124 kr for svært store kjøretøy, og 0 kr for motorsykler. For at du skal få en bedre forståelse av hva du må betale, kan du se følgende tabeller for å få en oversikt over hva du må betale.

Nedenfor kan du se alle prisene fra Skånevik og Utåker med de rabattene du kan få i tillegg:

Skånevik – Utåker / Utåker – Skånevik Priser

10% Rabatt

50% Rabatt

40% Rabatt

Nedenfor kan du se alle prisene fra Skånevik og Matre med de rabattene du kan få i tillegg:

Skånevik – Matre / Matre – Skånevik Priser

10% Rabatt

50% Rabatt

40% Rabatt

Nedenfor kan du se alle prisene fra Utåker og Matre med de rabattene du kan få i tillegg:

Utåker – Matre / Matre – Utåker Priser

10% Rabatt

50% Rabatt

40% Rabatt

Vi har hentet prisene fra offisielle kilder, men det kan alltid skje endringer i disse prisene, og det er ikke sikkert at vi kan oppdatere dem umiddelbart. Derfor anbefaler vi alltid at du bruker prisene som en referanse, og konsulterer dem offisielt med følgende lenke som vi gir deg.

Skånevik Ferjekai

Det er ikke vanskelig å komme seg til Skånevik Ferjekai, det er bare å følge retningen som google maps viser deg, og det er det. Og hvis du ikke finner den, kan du se et kart over hvor fergeterminalen ligger nedenfor. Hvis du følger vei 48, kommer du til slutt til denne ferjestasjonen for å gå om bord på fergen.

Når du kommer frem, vil du se to skilt avhengig av hvor du skal, og du må plassere bilen der og vente på at fergen kommer for å gå om bord. Enten du skal til Utåker eller Matre. Som du kan se på bildet, er skiltene som viser hvor du skal stå, gule og kan ses uten problemer. Still deg i riktig kø, vent til det er din tur til å gå om bord, så er du klar til å kjøre.

Utåker Ferjekai

Fasilitetene på Utåker Ferjekai er svært enkle, men de har alt du trenger for å komme deg på fergen. Med den klassiske rød-hvite bommen som settes opp ved ferjens ankomst for ombordstigning og ombordstigning.

Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg dit, kan du se et kart over hvor ferjestasjonen ligger nedenfor. I dette tilfellet er det ingen differensiering av hvor du går, men hvis du har spørsmål, kan du spørre fergepersonalet som er der for å hjelpe fergepassasjerene.

Matre Ferjekai

Matre Ferjekai er den enkleste og minste av alle, og er et stoppested med lite trafikk og få fergestopp på denne stasjonen. Likevel finner du alt du trenger for å komme om bord på fergen uten problemer. Det eneste du må passe på, er å komme deg til ferjestasjonen i tide før ferjeavgangen. Vær der minst 10 minutter før avgang for å gå om bord på fergen, og sørg for at den ikke drar uten deg.

Du kan se kartet over hvor den ligger, og se den korteste ruten som er tilgjengelig.

Kontaktinformasjon

Nedenfor finner du kontaktinformasjonen til selskapet som har ansvaret for denne ruten, Boreal. Med først kontaktnummeret til fergen på ruten, som vi anbefaler at du bruker, og deretter den generelle kontaktinformasjonen til selskapet som du også kan bruke.

Selv om det er mye bedre å ringe fergen direkte for alt som har med denne 1031-ruten å gjøre.

M/F Matre Telefon: 476 19 830

SMS-varsling: Sjå boreal.no

Telefon91 555 888

E-postpost@boreal.no

For henvendelser om fergesambandet Molde–Vestnes, ta kontakt på post.sjo@boreal.no.

Ønsker du å leie buss? Send e-post til tur@boreal.no

Hvor lang tid tar fergeturen Skånevik – Matre – Utåker?

Varigheten av hver reise er:

  • Skånevik – Utåker: 20 minutter
  • Skånevik – Matre: 25 minutter
  • Utåker – Matre: 15 minutter
  • Skånevik – Matre – Utåker: 50 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *