Ferge Rysjedalsvika Rutledal Krakhella

Fergerute 1115 er kjent som Rysjedalsvika Rutledal Krakhella-fergen, selv om det faktisk mangler et stoppested i navnet, Losna. Den riktige ruten er altså Rysjedalsvika – Rutledal – Losna – Krakhella. Losna er nemlig et stopp som ofte ikke blir gjort, ettersom det er en bestillingsrute og må bestilles på forhånd for at fergen skal stoppe der. På grunn av den lave etterspørselen og de få som bruker fergen på dette stoppet.

Rute 1115 betjenes av Fjord1 med fergen M/F Losna, og reisetiden avhenger av destinasjonen din. Men fra de lengste punktene og gjennom alle stoppestedene er den lengste ruten 60 minutter. 45 minutter hvis ruten går direkte uten å stoppe ved de andre fergeholdeplassene.

I denne artikkelen avslører vi alt du trenger å vite før du går om bord, og svært viktig informasjon som du kan få problemer med før du går om bord hvis du ikke vet det. Så følg med hvis du snart skal bruke denne fergen eller vil vite hvordan den fungerer.

For forhåndsbestilling av stoppestedet i Losna, tlf. 415 36 370 . (Rute og sete kan ikke bestilles via SMS).

Rysjedalsvika Rutledal Losna Krakhella

Tidsplaner

Du kan se rutetabellen fra hvert punkt med avgang nedenfor i følgende bilde, og adskilt av hvert punkt til hvert punkt hvis du vil se det mer konkret. Rutetabellen er delt inn i mandag til fredag, lørdag og søndag. Og i helgene er fergeavgangene redusert, da det er mindre etterspørsel og færre passasjerer på disse ukedagene.

Du vil vanligvis finne rundt 7 til 8 daglige fergeavganger fra de tre havnene, med færre i Losnas tilfelle, da det er på etterspørsel. Men vær oppmerksom på denne hyppigheten av fergeavganger, med vanligvis 2 timers mellomrom mellom ferge og ferge. Så hvis du går glipp av den, vet du hvor lenge du må vente. Når det er sagt, er det best å se rutetabellen nedenfor.

Husk at hvis du skal av eller på Losna, må du ringe 415 36 370 for å få fergen til å stoppe her.

Du kan se PDF-filen her.

Rysjedalsvika – Rutledal / Rutledal – Rysjedalsvika Tidsplaner

Du kan se PDF-filen her.

Rysjedalsvika – Losna / Losna – Rysjedalsvika Tidsplaner

Mot førehandstinging tlf. 415 36 370. (Ruta og bilplass kan ikkje tingast via sms).

Du kan se PDF-filen her.

Rysjedalsvika – Krakhella / Krakhella – Rysjedalsvika Tidsplaner

Du kan se PDF-filen her.

Rutledal – Losna / Losna – Rutledal Tidsplaner

Mot førehandstinging tlf. 415 36 370. (Ruta og bilplass kan ikkje tingast via sms).

Du kan se PDF-filen her.

Rutledal – Krakhella / Krakhella – Rutledal Tidsplaner

Du kan se PDF-filen her.

Losna – Krakhella / Krakhella – Losna Tidsplaner

Mot førehandstinging tlf. 415 36 370. (Ruta og bilplass kan ikkje tingast via sms).

Du kan se PDF-filen her.

Selv om rutetabellene sjelden endres, kan det forekomme endringer på grunn av tekniske problemer, værforhold eller andre faktorer som kan påvirke rutetabellen. Derfor er det best å sjekke rutetabellen i sanntid, noe du kan gjøre i følgende lenke ved å klikke på knappen.

Rutetider

Det er forskjellige ruter og veier, avhengig av om fergen tar den direkte ruten, eller om den gjør de fire stoppene hvis man har bedt om stopp i Losna. For at du skal kunne se det så tydelig som mulig, viser vi deg alle rutekombinasjonene som denne fergen kjører, med navnet på hver av dem nedenfor, og stoppene den gjør. Slik at du kan se alle uten problemer. Sørg bare for å se på stoppestedene på hver rute for å se hvilken rute de refererer til.

Rysjedalsvika Rutledal Krakhella Rutetider
Rysjedalsvika Rutledal Losna Krakhella Rutetider
Rysjedalsvika Krakhella Rutetider
Rutledal Losna Krakhella Rutetider

Pris

Så kommer den delen som vanligvis er minst likt, men som i dette tilfellet vanligvis er en glede, nemlig prisen du må betale for å komme om bord på fergen. I dette tilfellet, og på denne ruten, er fergen for øyeblikket gratis. Så det har sannsynligvis allerede blitt den delen du liker best i denne guiden.

Dette er takket være statlige subsidier for ferger med mindre enn 100 000 passasjerer året før, der staten dekker kostnadene for disse fergene, og det er gratis for passasjerene. På denne måten unngår man at fergeselskapene blir tvunget til å legge ned mindre brukte linjer, og folk i mindre kommuner har ingen mulighet til å komme seg rundt til andre deler av Norge uten ferge, og kan ta med seg bil eller kjøretøy om bord. Så inntil videre er det gratis i år. Det gjenstår å se om det kommer noen oppdateringer av regelverket de neste årene, og om det forblir slik eller ikke.

For mer oppdatert informasjon og alle detaljer, se den offisielle Autopass-siden for gratis ferger: https://autopassferje.no/gratis-ferje-fra-01-juli/

Hvis det er noen endringer i prisene, kan du sjekke de oppdaterte prisene på neste side rett under knappen. Så ikke vent lenger, og hvis du vil bekrefte at det fortsatt er gratis, kan du bruke knappen nedenfor.

Rysjedalsvika Ferjekai

Utgangspunktet for ruten og den mest brukte havnen er Rysjedalsvika Ferjekai, og for å bruke denne fergen fra dette stoppestedet må du komme deg hit. Heldigvis kan du se kartet nedenfor som viser hvor den ligger og hvordan du kommer deg dit. Det vil si via riksvei 57 eller Fv62.

Det er også en bussholdeplass ved siden av fergeholdeplassen, og fasilitetene er svært gode sammenlignet med andre fergehavner. Så du vil ha tilgang til forskjellige tjenester på denne holdeplassen.

Rutledal Ferjekai

Vet du ikke hvor Rutledal Ferjekai ligger? Det vet ikke vi heller. Men vi har litt hjelp, som gjør at vi kan vise deg hvordan du kommer til Rutledal Ferjekai og hvor det ligger på enklest mulig måte, hvis du googler kart. Du kan se kartet nedenfor for å finne ut nøyaktig hvordan du kommer deg dit og hvor havnen ligger. Det er en bussholdeplass ved siden av, som også brukes av fergen for å komme over, og som er nyttig for passasjerer uten bil som ønsker å komme seg på fergen.

Den har de klassiske fasilitetene på denne ferjestasjonen, for eksempel den klassiske røde og hvite bommen, kontrollbåsen og hjelp til passasjerer som har spørsmål om ruten.

Losna Ferjekai

Losna Ferjekai er et så skjult sted at selv bilder av havnen er vanskelig å finne. Men vi har likevel tatt med et kart over hvor den ligger, slik at du vet hvordan du kommer deg dit. Selv om du faktisk befinner deg i Losna, er det svært vanskelig å gå glipp av denne fergehavnen. Da vet du allerede hvor den ligger.

Men for de mer nysgjerrige som vil forsikre seg om at du tar den korteste veien fra der du er til havnen, kan du gjøre det med kartet nedenfor.  

Krakhella Ferjekai

Krakhella Ferjekai ligger i enden av vei 606, og hvis dette ikke hjelper deg med å finne frem, så fortvil ikke. Vi gir deg nemlig kartet med den nøyaktige beliggenheten, som du kan se nedenfor. Og det er bare å følge den korteste veien til havnen.

Og når du kommer frem, venter du på at fergen skal gå om bord, eller går om bord hvis du allerede er i ombordstigningsfasen. Husk at det anbefales å komme 10 minutter for tidlig for å komme om bord på fergen uten problemer.  

Kontaktinformasjon

Selskapet som driver denne ruten er Fjord1, og du finner all kontaktinformasjon for dette selskapet nedenfor.

Samt kontaktnummeret til fergen som har ansvaret for denne ruten, som vi anbefaler at du bruker som første alternativ for å kontakte. Det er nemlig de som driver denne ruten og har all informasjon om eventuelle endringer, priser, reservasjoner eller andre forhold som kan være av interesse for deg.

M/F Losna Telefon: 415 36 370

Telefon5775 7000

Kundeklager/tilbakemeldingar rettast til Fjord1 via dette skjemaet!

SMS-varsling: Send «REG FJORD1 1115» til 19182

Spørsmål og henvendingar rettast til: post@fjord1.no

Hvor lang tid tar fergeturen Rysjedalsvika Rutledal Krakhella?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Rysjedalsvika – Rutledal 25 minutter
  • Rysjedalsvika – Losna 50 minutter
  • Rysjedalsvika – Krakhella 60 minutter (45 minutter direkte og 65 minutter hvis du stopper i Losna)
  • Rutledal – Losna 25 minutter
  • Rutledal – Krakhella 35 minutter
  • Losna – Krakhella 10 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *