Ferge Gjermundshamn – Varaldsøy – Årsnes

Rute 1027 er fergeruten som forbinder Gjermundshamn – Varaldsøy – Årsnes, med en direkterute mellom de mest brukte og etterspurte punktene Gjermundshamn og Årsnes. Denne ruten betjenes av Fjord1, og direkteruten tar 20 minutter, og 35 minutter hvis du tar hele ruten via Varaldsøy mellom de to andre punktene.

I denne artikkelen finner du all informasjon du trenger å vite før du går om bord på denne fergen og på denne ruten. Så bli hos oss for å finne ut alt du leter etter, som rutetider, priser, havner på ruten og ytterligere informasjon.

Ta bilen om bord på fergen for å reise til den andre delen av Norge, og beveg deg fritt rundt i området på en komfortabel og praktisk måte. Det tar mindre enn en halvtime å komme seg til det andre punktet på denne ruten.

Det er viktig å vite at hvis du ønsker å gå om bord i Varaldsøy, må du ringe til bestemte tider for at fergen skal stoppe før avgang fra den andre havnen. Dette er for å fortelle fergen at den må passere Varaldsøy for å komme om bord. Nedenfor finner du nummeret du skal ringe til.

Gjermundshamn Årsnes

Tidsplaner

Du kan se avgangene fra Gjermundshamn på første rad i hver kolonne, der det er skilt mellom mandag til fredag, lørdag og søndag. Du kan også se rutene der det går direkte til Årsnes og derfor tar 20 minutter, ellers stopper det på Varaldsøy og ruten tar 35 minutter.

Den første avgangen fra Gjermundshamn starter kl. 01:45, og det går ferger frem til kl. 00:30, så det er knapt noen pauser mellom fergeavgangene. Med maksimalt 2 timer mellom fergeavgangene er det som regel en ferge hver halvtime, men det avhenger i stor grad av tidspunktet på dagen. Hvis du ser en stjerne i rutetabellen på bildet nedenfor, må du ringe for å få fergen til å stoppe på Varaldsøy før avgang, slik at du kan komme om bord. Hvis det ikke er noen anløp, går ruten direkte mellom Gjermundshamn og Årsnes.

Du kan se PDF-filen her.

Du kan se rutetabellene i sanntid med bedre nøyaktighet med følgende lenke som vi legger igjen i knappen. Du kan også se eventuelle endringer som kan bli gjort på denne ruten i tilfelle hendelser, værproblemer eller endringer i rutetabellen på bestemte tidspunkter. Så ikke glem å bruke denne lenken for å finne ut fergetabellen din.

Rutetider

Du kan se ruten mellom disse punktene Gjermundshamn og Årsnes på bildet nedenfor, ettersom det er den mest brukte ruten og noen ganger stopper på Varaldsøy. Den direkte ruten mellom disse to punktene uten å passere Varaldsøy tar 20 minutter.

Pris

Jeg har dårlige nyheter, det er en bompengeavgift på denne fergen som du må betale i tillegg til fergebilletten. Det er altså en litt dyrere ferge enn andre ferger med tilsvarende reisetid.

Heldigvis finnes det ulike måter å redusere totalprisen på denne fergen på, fra 42 kr for en motorsykkel, 142 kr for en vanlig bil og opp til 846 kr for et kjøretøy på over 22 meter. Med alle rabatter inkludert går prisen for kjøretøy over 22 meter fra 846 kr til 242,50 kr.

Disse rabattene er takket være AUTOPASS og 50 % reduksjon av totalprisen hvis kjøretøyet ditt er nullutslippskjøretøy (hydrogen og elektrisk). La oss se prisene for konvensjonelle kjøretøy (bensin, diesel eller hybrid) med alle rabattene som finnes (merk at prisen er 50 % lavere hvis kjøretøyet ditt er utslippsfritt):

10% Rabatt

50% Rabatt

40% Rabatt

Hvis du er i tvil om prisene eller om de har endret seg, kan du sjekke dem ved å klikke på knappen nedenfor. Så vi anbefaler at du bruker for å se prisene på nullutslippsbiler eller prisene vi har sett ovenfor.

Gjermundshamn Ferjekai

Nedenfor kan du se hvordan du kommer deg til Gjermundshamn Ferjekai med dette kartet. Det er en av de vakreste fergehavnene i Norge, så hvis du har tid, anbefaler jeg at du kommer tidlig og nyter den vakre utsikten.

Og når fergen ankommer, kan du hoppe om bord for å krysse mellom disse to punktene. På hver fergeleie finner du enkle fasiliteter der du kan vente på fergen eller gå på toalettet hvis du trenger det. Det finnes også en parkeringsplass der du kan sette fra deg bilen.

Årsnes Gjermundshamn

Du kan se ruten fra Årsnes med all informasjon du trenger å vite, for eksempel rutetider og andre ulike aspekter nedenfor.

Tidsplaner

Du kan se avgangene fra Årsnes i bildet nedenfor, i den andre raden i hver kolonne. Med avganger så tidlig som 01:15 og så sent som 00:00. Med intervaller på maksimalt halvannen til to timer tidlig på morgenen. Og vanligvis med en ferge hvert 15.-30. minutt i rushtiden. Se nedenfor for avganger som også går via Varaldsøy:

Du kan se PDF-filen her.

Du kan se rutetabellene i sanntid med bedre nøyaktighet med følgende lenke som vi legger igjen i knappen. Du kan også se eventuelle endringer som kan bli gjort på denne ruten i tilfelle hendelser, værproblemer eller endringer i rutetabellen på bestemte tidspunkter. Så ikke glem å bruke denne lenken for å finne ut fergetabellen din.

Pris

Det er ingen forskjell i prisene, men hvis du av en eller annen grunn gikk glipp av dem, kan du se dem igjen nedenfor:

10% Rabatt

50% Rabatt

40% Rabatt

Hvis du er i tvil om prisene eller om de har endret seg, kan du sjekke dem ved å klikke på knappen nedenfor. Så vi anbefaler at du bruker for å se prisene på nullutslippsbiler eller prisene vi har sett ovenfor.

Årsnes Ferjekai

Det er normalt at du ikke vet hvor påstigningspunktet er hvis du skal bruke fergen for første gang. Derfor gir vi deg kartet over Årsnes Ferjekai med bildet over, slik at du kan se selv på lang avstand når du nærmer deg denne ferjestasjonen.

Som du faktisk finner i krysset mellom vei 551 og 48 i enden, der du må gå om bord i fergen for å fortsette på vei 48. Når du har passert den røde og hvite bommen, kan du gå om bord på fergen med bilen din. Husk å komme 10 minutter før ombordstigning.

Varaldsøy Ferjekai

Varaldsøy Ferjekai har de enkleste fasilitetene av de tre, ettersom det er en fergehavn som ikke er like mye brukt som de andre. Husk at for å komme om bord på fergen fra Varaldsøy Ferjekai må du til tider ringe for å få fergen til å stoppe og plukke deg opp.

Så husk å ringe før fergen går fra det andre stedet, ellers kan du risikere å måtte vente på fergen uten at den kommer. Hvis du ikke vet hvordan du kommer deg dit, kan du se kartet over hvor den er akkurat nå.

Kontaktinformasjon

Selskapet som driver denne ruten er Fjord1, og du finner all kontaktinformasjon for dette selskapet nedenfor.

I tillegg til kontaktnumrene til fergene som har ansvaret for denne ruten, som vi anbefaler at du bruker som første alternativ for å kontakte. Siden det er de som lager denne ruten, og de har all informasjon om eventuelle endringer, pris, bestilling eller andre aspekter som kan være av interesse for deg.

M/F «Sildafjord» Telefon: 415 36 418

M/F «Lærdal» Telefon: 415 36 388

Telefon5775 7000

Kundeklager/tilbakemeldingar rettast til Fjord1 via dette skjemaet!

SMS-varsling: Send «REG FJORD1 1027» til 19182

Spørsmål og henvendingar rettast til: post@fjord1.no

Hvor lang tid tar fergeturen Gjermundshamn – Varaldsøy – Årsnes?

Du kan se varigheten for hele ruten for hver retning og hver variabel nedenfor:

  • Gjermundshamn – Årsnes 20 minutter
  • Gjermundshamn – Varaldsøy – Årsnes 35 minutter
  • Varaldsøy – Årsnes 20 minutter
  • Varaldsøy – Gjermundshamn 15 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *