Ferge Bodø Moskenes

Bodø-Moskenes-fergen er rute 18-782 som også har andre stopp underveis, og du vil mest sannsynlig se denne ruten som Bodø-Værøy-Røst-Moskenes-fergen. Denne ruten er svært populær fordi den forbinder Nord-Norge med en av de mest turistifiserte delene av landet på grunn av den vakre naturen i Lofoten.

Om sommeren er det mange flere avganger med denne fergen enn om vinteren på grunn av den store turistattraksjonen den har for både utlendinger og nordmenn. Og det beste med denne fergen, i motsetning til andre transportmidler som f.eks. hurtigbåter, er at du kan kjøre med bilen din over hele dette området, som er så vanskelig tilgjengelig på grunn av den geografiske beliggenheten.

Rute 18-782 har flere daglige avganger fra Bodø til Moskenes med to stopp underveis og omvendt. Reisetiden er fra 3 timer og 15 minutter til 4 timer, avhengig av ruten og veien du tar. Det finnes rute A, B og C på denne ruten. For å oppklare eventuelle tvilstilfeller skal vi nå gå nærmere inn på dette, slik at du kan finne ut all informasjon med denne detaljerte guiden.

Bodø Moskenes

Tidsplaner

Du kan se avgangene fra Bodø i bildet under for sommerens rutetabell. Nedenfor kan du også se vintertabellen. Som du kan forestille deg, er sommerfergeavgangene mye høyere på grunn av turisme, godt vær og mange som ønsker å bruke fergen til å besøke Nord-Norge. Derfor vil du se en stor forskjell på fergeavgangene i sommertabellen, som du finner nedenfor, sammenlignet med resten av året.

Om sommeren er det avganger fra Bodø kl. 03.15 til 22.30. Som du kan forestille deg, er det ikke mange avganger på dagtid på grunn av den lange reisetiden på mellom 3 timer og 15 minutter og 4 timer som overfarten kan ta. Om sommeren er det imidlertid mange daglige avganger, og det er ikke noe problem å komme om bord.

Om vinteren er det vanligvis mellom 2 og 3 daglige avganger på denne ruten. Avgangene starter kl. 04.45 og varer til senest kl. 17.30.

Du kan se PDF-filen med mer informasjon her.

BODØ–VÆRØY–RØST–MOSKENES Vinter Tidsplaner (04.09 – 31.01)

Du kan se PDF-filen med mer informasjon her.

Du kan se rutetabellene i sanntid for bedre nøyaktighet og for å komme ut av enhver tvil hvis du synes det er vanskelig å forstå rutetabellen vi har sett. Så bruk gjerne den blå knappen nedenfor, og bruk ruteplanleggeren fra Nordland med all informasjon for hver rute oppdatert i sanntid og med informasjon om eventuelle forsinkelser for hver ferge eller rute.

Rutetider

Du kan se ruten mellom disse to punktene nedenfor. Husk at det tar mellom 3 timer og 15 minutter og 4 timer.

Pris

Prisene du kan se på bildet nedenfor er totalprisen, og nedenfor prisen med 50 % rabatt som AUTOPASS tilbyr noen av sine brukere som har denne prisen. I tillegg tilbyr AUTOPASS også andre typer rabatter for forskjellige typer kunder med 10 % rabatt og 40 % rabatt, som vi også ønsket å ta med nedenfor.

Vær oppmerksom på at prisene alltid avhenger av størrelsen på kjøretøyet ditt, og jo større kjøretøy, desto mer må du betale. Med et minimum på 221 kr og for store kjøretøy over 3.000 kr. Du kan også se prisen for hver etappe på denne ruten med 4 stopp. Så ta en titt på prisene i detalj for å se hvor mye du må betale:

10% Rabatt

40% Rabatt

Sjekk prisene som AUTOPASS har med sine rabatter i følgende lenke i tilfelle det har skjedd noen endringer, eller hvis du vil vite mer om rabattene de tilbyr sine brukere.

Bodø Ferjekai

For å gå om bord på fergen må du først ankomme Bodø Ferjekai hvis du går om bord på denne delen av ruten. Hvis du ikke vet hvor det er, kan du se på kartet nedenfor hvordan du kommer deg dit og all informasjon om hvor fergen legger til.

Husk å komme 10 minutter for tidlig til ombordstigning og forsikre deg om at fergen ikke har stengt dørene og ikke er i ferd med å legge fra kai, slik at du må holde deg på land. Siden det går så få ferger hver dag, anbefaler jeg derfor at du alltid kommer i tide til fergeavgangen.

Moskenes Bodø

Vi går nå til den andre delen av ruten, i Moskenes. Og la oss se på informasjonen du trenger å vite fra dette punktet for å komme tilbake til Bodø. Merk at denne informasjonen også er nyttig hvis du skal opp på de to andre stoppestedene Værøy og Røst, så la oss komme i gang.

Tidsplaner

Avgangene fra Moskenes om sommeren starter kl. 07:00 om morgenen, og du har siste ferge kl. 23:45 på hverdagskvelder.

Om vinteren går det vanligvis to ferger om dagen, den ene kl. 07.00 og den andre kl. 20.30 eller 19.00, avhengig av hvilken ukedag det er.  Men det beste du kan gjøre er å sjekke rutetabellen i sanntid for å oppklare eventuelle tvilstilfeller. Du kan også se rutetabellene nedenfor.

Du kan se PDF-filen med mer informasjon her.

BODØ–VÆRØY–RØST–MOSKENES Vinter Tidsplaner (04.09 – 31.01)

Du kan se PDF-filen med mer informasjon her.

Pris

Prisene er de samme som vi allerede har sett, men hvis du ikke har lagt merke til dem, kan du se dem nedenfor. Siden det er en så lang rute, er den ikke like billig som andre ferger vi har omtalt på denne siden.

10% Rabatt

40% Rabatt

Sjekk prisene som AUTOPASS har med sine rabatter i følgende lenke i tilfelle det har skjedd noen endringer, eller hvis du vil vite mer om rabattene de tilbyr sine brukere.

Moskenes Ferjekai

Det kan være vanskelig å finne frem til Moskenes Ferjekai hvis du ikke vet hvor den ligger. Heldigvis kan du se kartet nedenfor, så du slipper dette problemet.

Når du nærmer deg, vil du også kunne se de neste fergeavgangene på Moskenes Ferjekai-skjermen. Når du kommer dit, kan du bare stille deg bak det siste kjøretøyet og vente på at det er din tur til å gå om bord på fergen for den lange overfarten.

Kontaktinformasjon

Husk å bestille fergebillett på forhånd ved å ringe fergenummeret nedenfor for de rutene du skal benytte. I tillegg har vi lagt igjen noen andre kontaktopplysninger for selskapet som driver denne fergen, Torghatten Nord, slik at du kan komme i kontakt med dem.

A-rute. Telefon: 4069 8271

B-rute. Telefon: 4069 9845

C-rute. Telefon: 4803 9990

Telefon:  906 20 700
Booking: www.torghatten-nord.no eller ved endringer/problemer ring oss på 908 20 700
E-post: firmapost@torghatten-nord.no

Tlf750 20 000
Mailfirmapost@torghatten.no
Org.nr. 916 819 927

Mer kontaktinformasjon finner du her.

Hvor lang tid tar fergeturen Bodø Moskenes?

Varigheten på denne ruten er ca. 3 timer og 15 minutter til 4 timer for den lengre ruten. Avhengig av hvilken rute og ferge du går om bord på, kan varigheten variere innenfor dette intervallet.

Nedenfor kan du se hvilke tjenester som tilbys om bord på de ulike skipene som seiler på denne ruten:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *