Buss Førde – Skei – Sogndal – Øvre Årdal Linje 830

Her finner du all informasjon om forbindelsen mellom Førde – Skei – Sogndal – Øvre Årdal med buss, både for busslinje 830, samt andre busslinjer som du også kan bruke hvis rutetidene til busslinje 830 ikke passer for deg. Her ser du også rutetabellene for disse alternativene som du kan bruke. Så bli hos oss til slutten for å finne ut alle detaljer om forbindelsen mellom disse områdene med buss. Selv om vi vil fokusere mer på linje 830.

Buss 830 Førde – Skei – Sogndal – Øvre Årdal kjøres av Firda Billag i samarbeid med skyss. Den har mer enn 94 stoppesteder langs ruten. Og en total reisetid fra første til siste stoppested på 3 timer og 40 minutter. Selv om det er best å se reisetiden i hvert enkelt tilfelle nedenfor, før du går nærmere inn på denne ruten. Denne busslinjen benytter seg av Mannheller Fodnes-fergen for å komme over til den andre siden, og også for passasjerer som ønsker å benytte seg av denne fergen og ikke ønsker å reise med egen bil. Denne bussen går til begge sider av fergeforbindelsen.

Rutetidene for de viktigste punktene langs denne ruten er som følger:

  • Førde – Skei 1 time
  • Førde – Sogndal 1 time og 53 minutter
  • Førde – Øvre Årdal 3 timer og 40 minutter
  • Skei – Sogndal 53 minutter
  • Skei – Øvre Årdal 2 timer og 37 minutter
  • Sogndal – Øvre Årdal 1 timer og 27 minutter

Hvis du bruker en annen buss, eller mer enn én buss mellom disse holdeplassene, kan reisen ta lengre tid. Bruk denne tiden som en referanse, men vær oppmerksom på at den kan variere avhengig av hvilke stoppesteder bussen har på hver rute.

Tidsplaner

Nedenfor finner du rutetabellene, sortert etter retning, og starter med avganger fra Førde, og deretter avganger fra Øvre Årdal. Et viktig aspekt er å se ovenfor under ukedagene hvor du ser hvilken linje som har hvilken rutetabell, som du kan se, er dette ofte ikke rutetabeller for 830-bussen, da denne linjen dessverre ikke går så ofte, og på denne måten kan du se andre alternativer for å komme deg mellom ulike områder på denne ruten.

Du vil også se de svært reduserte rutetabellene, da det er umulig å legge til alle de mer enn 94 stoppestedene, og det er forståelig. Derfor har vi, som ofte er tilfelle, valgt å angi hovedpunktene på ruten, slik at du har en referanse for å vite når den går fra ditt stoppested, hvis du kjenner avstanden fra hovedstoppestedet som vises i rutetabellen. Men du kan også se på den med planleggeren, som du finner i knappen nedenfor.

Til slutt kan du se på merknadene for å finne relevant informasjon, som for eksempel bussforbindelser, hvilke datoer enkelte avganger er tilgjengelige, helligdager og annen informasjon som kan være nyttig å vite hvis du skal bruke denne bussen en eller flere ganger.

Førde › Skei › Sogndal › Øvre Årdal:

Du kan se hele PDF-filen ved å klikke her.

Øvre Årdal › Sogndal › Skei › Førde:

Du kan se hele PDF-filen ved å klikke her.

Priser

Prisen for hele busslinjen er 61 kr for en enkeltbillett, og 40 kr for en enkeltbillett hvis du reiser innenfor samme sone. Men for å se alle de detaljerte prisene har vi utarbeidet følgende tabeller, som du kan se nedenfor, med utgangspunkt i prisene for to soner.

Og hvis du er i tvil om sonene og hvordan de fungerer, vil vi etter tabellene gå mer i detalj for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

2 sone pristabell:

Tabla de Precios
Priser Voksen Barn Student Honnør Ungdom
Enkeltbillett 61 kr 31 kr 37 kr 31 kr *
24-timersbillett 155 kr 80 kr 95 kr 80 kr *
7-dagersbillett 355 kr 180 kr 215 kr 180 kr *
30-dagersbillett 1130 kr 565 kr 680 kr 565 kr 380 kr
180-dagersbillett 5650 kr 2825 kr 3390 kr 2825 kr *

1 sone pristabell:

Tabla de Precios
Priser Voksen Barn Student Honnør Ungdom
Enkeltbillett 40 kr 20 kr 24 kr 20 kr *
24-timersbillett 105 kr 50 kr 60 kr 50 kr *
7-dagersbillett 235 kr 120 kr 140 kr 120 kr *
30-dagersbillett 755 kr 380 kr 455 kr 380 kr 380 kr
180-dagersbillett 3775 kr 1890 kr 2265 kr 1890 kr *

* = samme pris som for voksne

Nedenfor kan du se kartet over områdene. Men i dette tilfellet har vi Førde og Skei som tilhører sone H, og på den annen side Sogndal og Øvre Årdal som tilhører sone J. Når vi krysser fra sone H til sone J, må vi derfor betale 2-sone billett, i den første tabellen vi har sett. Men hvis du ikke forlater sone J eller sone H, må du bare betale prisen for 1 sone.

For å finne ut nøyaktig hvor grensen går, kan du ta en titt på kartet nedenfor og se på byene på grensen for å finne ut om start- og endestasjonen ligger i samme sone, eller om du krysser inn i den andre sonen og derfor må betale mer.

Men vanligvis betaler du 1 sone hvis du flytter mellom Førde og Skei eller Sogndal og Øvre Årdal. Men hvis du derimot begynner å krysse og beveger deg mellom Skei og Sogndal, betaler du 2 soner når du krysser.

kart over Skyss-områder:

Mer informasjon om sonene finner du her.

Førde Sentralsjukehus

Addresse: 6812 Førde

Førde rutebilstasjon

Addresse: 6800 Førde

Skei

Addresse: 6843 Skei i Jølster

Sogndal skysstasjon

Addresse: 6856 Sogndal

Øvre Årdal skysstasjon

Addresse: 6884 Øvre Årdal

Rutetider

Se hele ruten for denne bussen med alle stoppestedene markert på kartet nedenfor. Du kan se hvor det er flere holdeplasser å gå av eller på, og hvor det ikke er noen i nærheten.

Kontaktinformasjon

Hvis du fortsatt har problemer eller er i tvil om denne bussforbindelsen 830, har vi samlet informasjonen til selskapet som har ansvaret for denne ruten. I dette tilfellet er selskapet Firda Billag, i samarbeid med skyss, så du kan finne informasjon om begge selskapene. Selv om det er Firda Billag som driver Firda Billag-ruten, er det skyss som leverer informasjon og rutetider på sin nettside. Derfor kan de også hjelpe deg med eventuelle spørsmål du måtte ha om ruten.

Telefon: 577 25 000

Ruteopplysning Skyss. Telefon: 55 55 90 90

Skyss kundeservice: 55 55 90 70

E-post: post@firda-billag.no

Kontaktskjema: https://www.firda-billag.no/kontakt/

Kontaktskjema Skyss: https://www.skyss.no/hjelp-og-kontakt/kontakt-oss/kontaktskjema/

Postadresse: Firda Billag AS, Postboks 204, 6802 Førde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *