Ålesund Bussterminal: Ruter, Rutetider og All Informasjon du Trenger – En Fullstendig Guide

Ålesund Bussterminal er en viktig transportknutepunkt i Ålesund og omegn. Her finner du rutetider og all informasjon du trenger for å reise med buss i området. Bussterminalen ligger sentralt plassert i Keiser Wilhelms gate 6, kun en kort spasertur fra sentrum.

Ruter og rutetider for buss i Ålesund finner du på nettsidene til FRAM, som er ansvarlig for kollektivtrafikken i Møre og Romsdal. På nettsidene kan du enkelt søke opp rutetider og finne informasjon om billettpriser og reisealternativer. Du kan også laste ned FRAM-appen for å få sanntidsinformasjon om bussene og enklere billettkjøp.

Ålesund Bussterminal betjener både lokale og regionale bussruter, og er også en viktig stoppested for ekspressbusser til og fra andre byer i Norge. Med god tilgjengelighet og mange reisealternativer er det enkelt å komme seg rundt i Ålesund og Møre og Romsdal med buss.

Beliggenhet

Ålesund Bussterminal ligger i Keiser Wilhelms gate 6, 6003 Ålesund. Det er beleilig plassert nær sentrum, og det tar bare syv minutter å gå til sentrum fra bussterminalen.

For de som kommer til Ålesund med fly, kan man ta flybussen fra Ålesund Lufthavn til bussterminalen. Flybussen går flere ganger om dagen og tar omtrent 25 minutter å reise mellom flyplassen og bussterminalen.

Bussterminalen er også godt koblet til andre byer i Norge. Det er mange ruter som går til og fra Ålesund Bussterminal. For å finne rutetider og priser, kan man besøke nettsiden til Ruter eller GetByBus.

Ruter til og fra Ålesund Bussterminal

Ålesund Bussterminal er en viktig transportknutepunkt i regionen og tilbyr et bredt utvalg av ruter til og fra byen. Her er noen av de mest populære rutene:

 • Ålesund til Oslo: Det er flere daglige avganger som tar deg fra Ålesund til Oslo. Reisen tar omtrent 8 timer og 30 minutter, og du kan velge mellom ulike busselskap.
 • Ålesund til Trondheim: Det går også flere daglige avganger fra Ålesund til Trondheim. Reisen tar omtrent 6 timer og 30 minutter, og du kan velge mellom ulike busselskap.
 • Ålesund til Bergen: Det er flere daglige avganger som tar deg fra Ålesund til Bergen. Reisen tar omtrent 7 timer, og du kan velge mellom ulike busselskap.
 • Ålesund til Molde: Det går flere daglige avganger fra Ålesund til Molde. Reisen tar omtrent 1 time og 30 minutter, og du kan velge mellom ulike busselskap.

I tillegg til disse rutene, er det også flere regionale og lokale ruter som går til og fra Ålesund Bussterminal. FRAM er det samlede kollektivtilbudet som Møre og Romsdal fylkeskommune er ansvarlig for i fylket, og de administrerer bussene som kjører i Ålesund og nærliggende områder. Du kan finne rutetider og mer informasjon om disse bussene på FRAMs nettside.

Hvis du planlegger å reise med buss til eller fra Ålesund Bussterminal, er det lurt å sjekke rutetider på forhånd for å planlegge reisen din. Du kan finne informasjon om rutetider og billettpriser på nettsidene til busselskapene som tilbyr ruter til og fra Ålesund Bussterminal.

Rutetider

Ålesund Bussterminal tilbyr et bredt utvalg av rutetider for å dekke behovene til reisende i området. Rutetabellene inkluderer tider for T-bane, trikk, buss og båt, og kan lastes ned i PDF-format fra Ruters nettside.

For å finne rutetider, kan reisende søke på stoppsted, adresse eller område i reiseplanleggeren på Ruters nettside. Det er også mulig å laste ned Ruters app for å få tilgang til rutetider og andre reiseplanleggingsverktøy på farten.

Reisende kan også finne rutetider for buss i Ålesund på nettsiden til FRAM, som er det lokale busselskapet. På FRAMs nettside kan man søke etter rutetider for kjente destinasjoner som Vigra, Magerholm, Ellingsøya, Godøya, Langvåg og Sulesund.

Det er viktig å merke seg at rutetider kan variere avhengig av tidspunkt på dagen og ukedag. Reisende bør derfor sjekke rutetabellene jevnlig for å sikre at de har den mest oppdaterte informasjonen.

Priser og Billetter

Ålesund Bussterminal tilbyr et bredt utvalg av billetter og priser som passer til ulike reisebehov. Her er noen av alternativene:

 • Enkeltbillett: Denne billetten gir deg rett til én enkelt reise på buss, trikk, T-bane eller båt. Prisen varierer avhengig av soner og alder.
 • 24-timersbillett: Med denne billetten kan du reise så mye du vil på buss, trikk, T-bane eller båt i 24 timer etter at billetten er aktivert. Prisen varierer avhengig av soner og alder.
 • 7-dagersbillett: Denne billetten gir deg frihet til å reise så mye du vil på buss, trikk, T-bane eller båt i 7 dager etter at billetten er aktivert. Prisen varierer avhengig av soner og alder.
 • Månedskort: Dette kortet gir deg ubegrenset reise på buss, trikk, T-bane eller båt i en hel måned. Prisen varierer avhengig av soner og alder.

Det er også mulig å kjøpe billetter på forhånd via Ruters nettside eller mobilapp, eller på en av Ruters salgssteder. Det er også mulig å betale med kontanter på bussen, men da vil prisen være noe høyere enn om du kjøper billetten på forhånd.

Barn under 4 år reiser gratis på buss, trikk, T-bane og båt når de er i følge med en voksen som har gyldig billett. Barn mellom 4 og 15 år kan kjøpe barnebillett, som er rimeligere enn voksenbillett. Studenter og honnør kan også kjøpe billetter til redusert pris.

Tjenester og Fasiliteter

Ålesund Bussterminal har et bredt utvalg av tjenester og fasiliteter for å gjøre reisen så enkel og behagelig som mulig. Blant annet finner du:

 • Toaletter
 • Gratis Wi-Fi
 • Salgsautomater for billetter
 • Informasjonsskranter
 • Venteværelse

Det er også tilrettelagt for funksjonshemmede med rullestolramper og toaletter tilgjengelig. For de som reiser med barn, finnes det også stellebord på toalettene.

Bussterminalen har også et godt utvalg av spisesteder og butikker, slik at du kan kjøpe mat og drikke, aviser og magasiner, eller andre ting du måtte trenge til reisen.

ButikkerSpisesteder
7-ElevenBaker Hansen
NarvesenSubway
PressbyrånBurger King

Bussterminalen har også et eget parkeringshus, slik at du kan parkere bilen trygt og enkelt mens du reiser med buss.

Busstasjon

Bussterminalen i Ålesund ligger i Keiser Wilhelms gate 6, ca 495 meter fra sentrum og 7 minutters gange. Det er en moderne og romslig terminal med mange fasiliteter som gjør ventetiden mer behagelig. Terminalen har også et informasjonssenter hvor du kan få all nødvendig informasjon om ruter og rutetider.

Bussterminalen har avganger til mange forskjellige destinasjoner i og rundt Ålesund, inkludert til Trondheim, Molde og Kristiansund. Du kan finne rutetider og priser på GetByBus-nettstedet eller på Mørelinjens nettside.

Det er også mulig å kjøpe billetter på bussterminalen eller på nettet. Det anbefales å kjøpe billetter på forhånd for å unngå køer og sikre at du får plass på bussen.

Terminalen har også en kafé hvor du kan kjøpe mat og drikke mens du venter på bussen. Det er også toaletter og et område for bagasjeoppbevaring.

Tips og Anbefalinger

Når du skal reise fra Ålesund Bussterminal, er det noen tips og anbefalinger som kan gjøre turen mer behagelig og effektiv. Her er noen av dem:

 • Sjekk rutetabellene på forhånd og planlegg reisen din i god tid.
 • Ha alltid med deg billetten din og vis den til sjåføren når du går på bussen.
 • Pass på å være på bussterminalen i god tid før avgang, spesielt hvis du skal med en tidlig morgenbuss eller en populær rute.
 • Dersom du har spesielle behov eller ønsker, som for eksempel å reservere en plass eller å ta med deg sykkel eller skiutstyr, bør du kontakte busselskapet på forhånd.
 • Husk å ta hensyn til andre reisende og respekter reglene for bruk av offentlig transport.

Ålesund Bussterminal er en viktig transportknutepunkt for både lokalbefolkningen og turister som besøker byen. Ved å følge disse tipsene og anbefalingene kan du gjøre reisen din mer behagelig og effektiv, samtidig som du bidrar til å opprettholde et godt og sikkert transporttilbud for alle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *