23 vakre steder i Norge du bør besøke i 2023

Norge er et av de vakreste landene i verden, og det er ikke overraskende at det er et populært reisemål for turister fra hele verden. Med sin fantastiske natur og vakre landskap har Norge mye å tilby, fra fjorder og fjell til isbreer og fosser. Hvis du planlegger en tur til Norge i 2023, har vi satt sammen en liste over 23 vakre steder du kan besøke.

Denne listen inkluderer noen av de mest populære turistattraksjonene i Norge, samt noen mindre kjente perler som er vel verdt et besøk. Fra de majestetiske fjellene i Lofoten til de vakre kystbyene langs Vestlandet, er det noe for enhver smak på denne listen. Uansett om du er ute etter en aktiv ferie med fotturer og kajakkpadling, eller en avslappende tur med god mat og drikke, vil du finne noe som passer deg på denne listen.

Så hvis du planlegger en tur til Norge i 2023, ta en titt på denne listen over 23 vakre steder du kan besøke. Du vil ikke bli skuffet over den fantastiske naturen og de utrolige opplevelsene som venter på deg i dette vakre landet.

23 Vakre Steder i Norge

Norge er kjent for sin naturlige skjønnhet og har utallige vakre steder å besøke. Her er 23 av de vakreste stedene i Norge som du kan besøke i 2023.

Sted 1: Preikestolen, Rogaland

Preikestolen er en av Norges mest populære turistattraksjoner og er kjent for sin utrolige utsikt over Lysefjorden. Dette fjellplatået ligger 604 meter over havet og er et must-see sted for alle som besøker Norge.

Sted 2: Geirangerfjorden, Møre og Romsdal

Geirangerfjorden er en av de mest kjente fjordene i Norge og er kjent for sin naturskjønnhet og UNESCOs verdensarvstatus. Du kan oppleve fjorden ved å ta en båttur eller kjøre langs veien som går langs fjorden.

Sted 3: Trolltunga, Hordaland

Trolltunga er et av Norges mest kjente fjellformasjoner og er kjent for sin spektakulære utsikt over Ringedalsvatnet. Turen til Trolltunga er krevende, men utsikten er absolutt verdt innsatsen.

Sted 4: Lofoten, Nordland

Lofoten er en øygruppe i Nordland og er kjent for sin vakre natur, idylliske fiskevær og spektakulære fjellformasjoner. Her kan du oppleve alt fra nordlys til midnattssol.

Sted 5: Nærøyfjorden, Vestland

Nærøyfjorden er en av de smaleste fjordene i verden og er kjent for sin vakre natur og UNESCOs verdensarvstatus. Du kan oppleve fjorden ved å ta en båttur eller kjøre langs veien som går langs fjorden.

Sted 6: Rondane nasjonalpark, Oppland

Rondane nasjonalpark er Norges eldste nasjonalpark og er kjent for sin vakre natur og spektakulære fjellformasjoner. Her kan du oppleve alt fra fjellvandring til skiturer.

Sted 7: Bryggen, Bergen

Bryggen er en historisk havnepromenade i Bergen og er kjent for sine fargerike trehus og UNESCOs verdensarvstatus. Her kan du oppleve den unike atmosfæren i en av Norges eldste byer.

Sted 8: Jotunheimen nasjonalpark, Oppland

Jotunheimen nasjonalpark er Norges største nasjonalpark og er kjent for sine spektakulære fjellformasjoner, inkludert Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen. Her kan du oppleve alt fra fjellvandring til skiturer.

Sted 9: Kjeragbolten, Rogaland

Kjeragbolten er en stor stein som er klemt fast mellom to fjellvegger og er kjent for sin spektakulære utsikt over Lysefjorden. Turen til Kjeragbolten er krevende, men utsikten er absolutt verdt innsatsen.

Sted 10: Trollstigen, Møre og Romsdal

Trollstigen er en av Norges mest kjente veier og er kjent for sine spektakulære svinger og utsiktspunkter. Veien går opp til Stigrøra, en høyde på 858 meter over havet.

Sted 11: Hardangervidda nasjonalpark, Vestland

Hardangervidda nasjonalpark er Norges største nasjonalpark på fast land og er kjent for sin vakre natur og spektakulære fjellformasjoner. Her kan du oppleve alt fra fjellvandring til skiturer og se mange av Norges ville dyr, som reinsdyr og fjellrev.

Sted 12: Ålesund, Møre og Romsdal

Ålesund er en vakker kystby som er kjent for sin art nouveau-arkitektur og fantastiske beliggenhet ved sjøen. Her kan du oppleve den unike atmosfæren i en av Norges vakreste byer.

Sted 13: Folgefonna nasjonalpark, Vestland

Folgefonna nasjonalpark er kjent for sin vakre natur og spektakulære isbreer. Her kan du oppleve alt fra isbrevandring til skiturer og se noen av Norges ville dyr, som fjellreven og jerven.

Sted 14: Sognefjorden, Vestland

Sognefjorden er Norges lengste og dypeste fjord og er kjent for sin vakre natur og UNESCOs verdensarvstatus. Du kan oppleve fjorden ved å ta en båttur eller kjøre langs veien som går langs fjorden.

Sted 15: Røros, Trøndelag

Røros er en historisk gruveby som er kjent for sin unike arkitektur og UNESCOs verdensarvstatus. Her kan du oppleve den unike atmosfæren i en av Norges mest sjarmerende byer.

Sted 16: Vøringsfossen, Hordaland

Vøringsfossen er en av Norges mest kjente fosser og er kjent for sin spektakulære utsikt og UNESCOs verdensarvstatus. Fossen ligger i Måbødalen, en vakker dal omgitt av høye fjell.

Sted 17: Kyststien, Vestland

Kyststien er en vakker tursti som går langs kysten av Vestlandet og er kjent for sin vakre natur og spektakulære utsikt. Her kan du oppleve alt fra idylliske fiskevær til spektakulære fjellformasjoner og vakre strender.

Sted 18: Telemarkskanalen, Telemark

Telemarkskanalen er en 105 km lang kanal som går fra Skien til Dalen og er kjent for sin vakre natur og spektakulære sluser. Her kan du oppleve en av Norges mest unike transportruter.

Sted 19: Jostedalsbreen nasjonalpark, Vestland

Jostedalsbreen nasjonalpark er kjent for sin spektakulære isbre og vakre natur. Her kan du oppleve alt fra isbrevandring til skiturer og se noen av Norges ville dyr, som fjellreven og jerven.

Sted 20: Himmelstigen, Møre og Romsdal

Himmelstigen er en spektakulær tursti som går opp til toppen av Sukkertoppen i Ålesund og er kjent for sin spektakulære utsikt over byen og fjorden.

Sted 21: Lysefjorden, Rogaland

Lysefjorden er en av Norges mest kjente fjorder og er kjent for sin spektakulære natur og populære turistattraksjoner som Preikestolen og Kjeragbolten.

Sted 22: Røldal stavkirke, Vestland

Røldal stavkirke er en av Norges vakreste stavkirker og er kjent for sin unike arkitektur og historie. Kirken ligger i en vakker dal omgitt av høye fjell.

Sted 23: Senja, Troms

Senja er Norges nest største øy og er kjent for sin vakre natur og spektakulære fjellformasjoner. Her kan du oppleve alt fra nordlys til midnattssol og se noen av Norges ville dyr, som havørn og hval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *